Miért ilyen igénytelen a mai fiatalság?
Már többször húztam a szemöldököm egy-két dolgon, de most aztán már egészen összekovácsolódott ez egy kérdéssé! Miért ilyen igénytelenek? Csak azt látom, hogy a kedvenc filmjük ilyenek hogy: Alkonyat, Halálos Iramban, Transformers. Ezek csak a sablonokból felépülő tucat popcorn mozik, semmi történettel. Kedvenc könyv: Szent Johanna Gimi. Ez is csak egy ponyvaregény. Kedvenc zene: Lady Gaga, Justin Bieber, Fluor, LMFAO, SP. Hol vannak ezek a régi nagyoktól, mint a Guns N' Roses vagy a Pink Floyd? De akkor legalább hallgassanak FankaDelit. Az öltözködésükről meg már ne is beszéljünk, összevissza pingált körmök, minden hülye hajviselet, fiúk rózsaszínben, lányoknak kilóg a mellük. És még azt is ideszúrnám, hogy például facebook. Miért mindenkinek ilyen igénytelenek a képei, főleg a profil? Ilyen a szobájába, jobb esetbe, rosszabb esetbe a tükör előtt a fürdőben, magát fotózzák le és nyomják fel facebookra, úgy hogy a kép sötét, alig látszik valami belőle, a környezet rendetlen, homályos a kép és hülye fejeket vágnak. Most, egyáltalán ha már itt tartunk. Miért nem tudásuk, ismereteik kibővítésével töltik az időt, vagy legalább valami kulturált hasznos szórakozással ahelyett, hogy facebookoznak? Akkor már inkább aludjanak, és ne úgy mutatkozzanak nekem reggel, mint egy mosott szär. De hogy így visszatérjünk a képre, tehát miért ilyen ronda. Én nem használom a facebookot de ha rajta lennék, biztos valami olyan képet raknék, fel osztanék meg ismerőseimmel, rokonaimmal, barátaimmal ahol valami szép helyen vagyok a családommal, kirándulás, sport közben stb. Pl.: Egy olyan kép ahol épp süti a nap a Balatont én meg benne úszkálok, megyek bele, állok benne stb. Miért a kockás hasukat kell mutogatni a fürdőben, meg a mellüket kirakni a pulcsiból és pózolni? Az a vicc hogy még ezeknél is vannak durvább dolgok. Például hogy senki sem szerelmes, csak azért járnak a fiúk a lányokkal, mert menő nőzni, a lányok meg ezekkel a rózsaszínpólós pávákkal járnak, mert az most milyen gizda. Arról meg még nem is beszéltünk, hogy előbb vesztik már a szüzességük, mint hogy valakit tényleg igazán szeretnének. A hazájukat sem tisztelik, ha valaki már büszkén dalolja a Nemzeti dalt vagy Magyar Szent Koronás pólókba jár, iskolába már hülyének nézik, a többi gyerek meg Ausztárlia, USA, New York és Anglia pólóba jár, mondván Magyarország rossz és én úgyis ezekbe az országokba akarok majd élni. Most ők mit akarnak azoktól? Miért nem tisztelik azt a földet ahova születtek? Ami etette őket? Lehet, hogy rossz helyzetbe vagyunk, de a családom mellett is kiállok attól még, hogy rossz helyzetbe vannak! Egyébként meg azt sem értem, hogy miért rövidítenek minden 3,4 betűs szót és miért beszélnek félig angolul? Még azt hozzáfűzném, hogy lehet azért terjedt így el ez az igénytelenség, mert a kamaszok keresik még a helyüket és valahova tartozni akarnak! Csak azt nem értem miért ilyenekhez akarnak tartozni? Vagy egyáltalán minek akarnak valahova tartozni? Miért nem akarnak egyéniségek, lenni? Szerintem az egyik legszebb dolog, amikor valakinek saját véleménye van, és azt kulturáltan megosztja a velem egy olyan témakörben, ami engem is érdekel. Azt sem értem, még hogy miért fajult el így a külsőséges megítélés. Sokszor hallani manapság már, hogy valakit elítélnek, mert kínai, fekete, roma, zsidó. A kamaszok körében is már. Miért nem az foglalkoztatja őket milyen ember is valójában? A másik meg engem is és sok gyereket is néha szívatnak tesin (bár engem, azért mert irigyek is rám hogy jobb sportoló vagyok, mint ők pedig csak hobbi szinten űzöm apukámmal) hogy nem akkora a bicepszünk, nem annyira kockás a hasunk, ők mindig feszítenek, mindig verekednének, lányok körében meg, ha valakinek kisebb a melle, akkor már rögtön le van szólva. Miért nem az érzések és a gondolatok számítanak?
Na, nagyon hosszú lett, de ki akartam most adni ezt magamból és mindenre kitérni.
Igaz, eltértünk a témától, ilyen egy beszélgetés, nem lehet mindig egy témánál leragadni, unalmas is lenne...:) Mindenesetre jó partner vagy ehhez, okos fiúcska vagy, csak majd ne szállj el magadtól.
3 millás kereset azért jobb, mint az egy, hogy utazhass, vehess olyan kocsit, amilyen tetszik, lehessen olyan házad, amilyenre mindig is vágytál, és a családod is mindent megkap, amire vágyik. Na de oké, leszálltam a témáról.
Van bennem ázsiai vonal és kicsit extrémebben öltözködöm, képzelheted miket kaptam már:D (Skrillex k.rvája, büdös punk, japcsi csaj feltűnési viszketegséggel...)
És volt, hogy felnőttektől is. A korosztályom viszont tényleg ritka gonosz. Amiket anyukám mesél, régen senkivel sem beszéltek úgy, mint most. Most meg a "barátok" kezelik egymást úgy, mint egy állatot. Tény, hogy nekem sincs sok barátom, kb 2-3 igazi meg haverok, de állítom, teljesebb a szociális életem, mintha a csúszda alatt cigiznék és vedelném az energiaitalt.
Szóval a generációnk kimondottan el lett cseszve valahol, de már a 10-11 évesek is ezen a szinten vannak, nem vagyok kíváncsi, mi lesz 5 év múlva:D
Kitartás, csak röhögd ki őket.
14L
Bocs de a kérdésed nagyon fel idegesített mert én egy 15éves lány vagyok és én nyugodt lelkiismerettel mondhatom hogy a Gimi ahová járok dugig van normális fiatalokkal egyikre sem illik rá a leírásod (mondjuk jó gimi.
Magamról és a barátnőimről most had írjak neked pár sort:Én csak zarás minőségi ruhákat hordok ha van pénzem még guccit is ugyan nem minden barátnőm ilyen jó módú de nálunk a kivágott póló elfogadhatatlan repül az osztály főnökhöz aki olyanba bemerészel jönni.A fiuk öltözködéséről csak annyit hogy kedvelik a pasztell színeket és a márkás cipőket adnak magukra de nem kicicomázott pávák nálunk a menő ha tanulsz és jó arc vagy.
A másik a zenei ízlés a barátnőimmel Adélt hallgatunk ez azért nem olyan vészes.
kedvenc könyvek a baráti társaságomból:Sorstalanság, Rejtő könyvei,néha ki kapcsolódás ként a lányok regény BB meg ilyenek
kedven filmek a baráti társaságomból:A király beszéde,zongorista Vaslady.......
Facebook:uncsi alig van kb az osztály fele van rajta de azok se használják rendszeresen
Szerelem: Mi azt gondoljuk kicsik vagyunk ehhez könyörgöm ez nem szerelem csak vonzódás hagyjuk má
Magyar ország:igen mit tagadjuk sok probléma van itt de mi ezen változtatni szeretnénk és nem elmenekülni de nem vagyunk gárdisták akik szét barmolják az utcát
Szórakozás:éterem néha gyors kajálda sétálás haverokkal néha mozi
kiközösítésről annyit hogy én pl diszlexiás vagyok a világon senkit nem érdekel csak segítenek nekem
Csak azt akarom mondani hogy ti mindig csak azt a réteget nézitek aki nem normális de itt vagyunk mi is csak mi háttérbe húzódva ne hogy már azt akard mondani ilyenek a fiatalok igen sokan ilyenek de sokan nem!!!
15/L
(bocs az esetleges hibákért gyorsan írtam)
mi se vagyunk tökéletesek de örülünk a fejünknek hogy élünk és ne hidd hogy mi elkényeztettet gazdag gyerekek vagyunk hát nem igazán a többéviség nagyon is nem :)
Szerintem ezekre a dolgokra egy válasz van: INTERNET. A mai fiatalok szerintem azokat a dolgokat kedvelik (vagy úgy tesznek mintha kedvelnék), amiket látnak az interneten. Én sem vagyok öreg, de kamasz sem vagyok már (26 vagyok), viszont gyerekkoromban még nem volt minden háztartásban internet.
Ezek a divat dolgok szerintem úgy terjednek, hogy valami idiótának megtetszik, lefotózza magát, majd felrakja az internetre és a sok majom meg leutánozza.
Viszont a mai 10-16 évesek szülei is már más generációhoz tartoznak (mint pl. az én szüleim). Ők nyilván nem nevelik teljes mértékben úgy gyermekeiket, mint ahogyan őket nevelték (pl. néhány dologból többet engednek).
Ami viszont engem nagyon felháborít, az az, hogy nem képesek köszönni az utcán amikor találkozunk. Ilyenkor mondom mindig, hogy ezt a gyereket is "jól" nevelték a szülei.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!