Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Varsói Menedzsment egyetem...

Varsói Menedzsment egyetem vélemenyek?

Figyelt kérdés

Ma a tv hirdette és megnéztem a honlapjukat, érdemes ide jelentkezni vagy nem?

Online zajlik az oktatás

2022. szept. 28. 21:03
 71/103 A kérdező kommentje:
Utolsó: ezt tök jól összefoglaltad köszi :) én majd msc-re tervezek jelentkezni pont emiatt is, mert nem kell majd száz oldalakat magolni hanem a lényeget és inkább a gyakorlat a hangsúlyos így bőven belefér munka mellett :) azt sajnálom csak, hogy informatika szak nincs
2023. aug. 1. 19:32
 72/103 hájaaa ***** válasza:

Sziasztok!

Tudom kicsit specifikus a kérdés, de hátha tud valaki használhatót mondani.

Jelentkeztem az októberben induló képzésre, mellette egyéni vállakozóként dolgozom. Ha minden szükséges papírt beszerzek (hallottam erről infókat, de még nem túl meggyőzőek), akkor mentesülök a járulékok fizetése alól (TB, Szocho)? Adózni tudom h ugyanúgy kell de járulok alól mentesülve leszek-e?

Nappalis leszek, diákot is igyényelhetek, így ezért fontos a kérdés.

2023. aug. 2. 16:11
 73/103 anonim ***** válasza:
Hájaaa mindenképp könyvelővel egyeztess, mert a közlönyökben úgy írják felül a törvényeket, ahogy nem szégyellik... Ezt átlag ember nem tudja követni, főleg hogy be sem jelentik a legtöbbet.
2023. aug. 2. 19:51
 74/103 anonim ***** válasza:
6%

Azt írják, hogy akkreditált a diploma. Ez nem jelenti azt automatikusan, hogy Magyarországon elfogadott, mert nem itt történik a képzés. Bárhol végzel egyetemet, azt a diplomát honosíttatni kell abban az országban, ahol élsz és szeretnél elhelyezkedni.

Szlovákiával együttműködik a Varsói egyetem és mivel a magyar kisebbség Szlovákiában, az EU rendelet szerint a kisebbség részére is biztosítani kell képzéseket saját anyanyelven. Így történhet meg az, hogy ebből a Magyarországi magyar ember sincs kizárva, jelentkezhet a képzésre, megkaphatja az akkreditált diplomát amit hazájában tud honosítani, amit külön kell kérni. Néztem én is az oldalukat, ott van minden nyelven leírva, azért ma már elég népszerű a Google fordító is, hamar eljut Varsóba a hír, hogy kamu képzéseket hirdetnek Magyarországon:D

Szóval nem a magyarokat kell kérdezni, nem az ő rendszerükben van releváns információ arról, hogy mennyire akkreditált egy külföldi egyetem, minden országban minden külföldi diplomát honosíttatni kell.

Vegyétek elő az angol tudást vagy elég a Google translate is, fent vannak az oldalukon az elérhetőségek és lehet írni a lengyeleknek vagy a szlovákoknak, hogy mit mondanak a magyar nyelvű képzésről.

2023. aug. 6. 12:29
 75/103 hájaaa ***** válasza:
#74-es ez a kérdés már túl van tárgyalva, kicsit visszalapozol részletesen leírják az ezzel kapcsolatos aggályokat és válaszokat. Amennyiben az EU-ban akkreditált, úgy hazai viszonylatban csak az állami közszférában kell honosítani a diplomát, minden más Multi környezet elfogadja. Feltételezhető az, ha Menedzsment szakra megy valaki akkor nem fog állami köszszolgaként tengeni-lengeni, ha mégis, akkor van megoldás.
2023. aug. 6. 15:56
 76/103 anonim válasza:
0%

Én igazából azt nem értem, hogy ez az EGYETEM miért nem adja ki a saját oktatási osztályának az elérhetőségét, miért egy bérelhető iroda az ún. budapesti képviselet, miért csak egy darab beszédhibás-józsi, aki mindenhol ott van, 2022-es képeket tesz fel 2023-as diplomaosztóról, miért van, hogy "mindenki", aki hozzáír a tanárok témaköréhez, nem említ neveket, mondván a személyiségi jogaik, holott ez nyilvános adat lenne, nincs egyetlen diák sem, aki ott végzett volna és releváns információkat osztana meg, mint egy rendes "öregdiák", hiszen ilyen minden egyetemen van, miért van az, hogy a képeken mindig 10-15 ember van, hiszen itt "600 osztálytársam van"-válaszok vannak, illetve mindenki annyit ír a tanárokról, hogy (szó szerint idézek, mindenhol ez van) "a tanárok jófejek", holott annyi más néven lehetne említeni az ott tanító embereket, megnevezve, hogy pl. a dékán azért nem túl barátkozós vagy bármi... de legfőképpen "beszédhibás-józsi"-n kívül, aki csak PROREKTOR, ami helyettes egyetemi rektort jelöl, és igazából ő intéz mindent mindenhez, mint valami rabszolga, azaz elvileg rengeteget dolgozik, miért van 10 év minden fotón és videón ugyanabban a olcsó, szürke öltönyben, a kitaposott 20 éves cipőjében, DE TALLÁR NÉLKÜL, (persze, mert Lengyelországban nem kell, ezek annyira "a tanárok jófejek", és ott nem a köztársasági elnök nevezi ki a rektori cím tulajdonosát... aham...)

Szóval szerintem mindenki, aki nekimegy ennek a túl szép, hogy igaz legyen történetnek (nincs felvételi, nincs felvételi követelmény, elég a szär éppenkettes érettségid, nincs emeltszintű, nincs nyelvvizsga, arról sem írnak, mi van, ha valakinek már van nyelvvizsgája, hiszen ma már egy érettségizett 18 éves gyerek is rendelkezik vele, szinte semmi nem kötelező, csak évi egyszer be kell menni egy pozsonyi bérelhető irodába, és részletre adják a képzést.......... and so on... )

SZERINTEM ÖNMAGÁBAN FURA, HA EGY EGYETEMI KÉPZÉSSEL KAPCSOLATBAN "AGGÁLYOK" MERÜLNEK FEL. EZ EGY EGYETEM. NÉZZE MEG MINDENKI, HOGY MŰKÖDIK EGY RENDES EGYETEM. NEM CSAK MAGYARORSZÁGON, MÁSHOL IS.HOGY MŰKÖDIK A KIÍRÁS, A DIPLOMAOSZTÓ ÉS EGYEBEK. EZ KRVA NAGY LEHÚZÁS VOLT ÉS LESZ, AZTÁN MAJD "BESZÉDHIBÁS-JÓZSI"-RÓL KIDERÜL, HOGY CSALÁSÉRT KÖRÖZIK MÁSFÉL ÉVE, CSAK A BEJELENTETT CÍMÉN SOSEM TALÁLJÁK, DE MEGLESZ EGY BUDAPEST-POZSONY BUSZON, AMI ÉPPEN INDUL A NÉPLIGETBŐL...

2023. aug. 10. 17:54
 77/103 anonim ***** válasza:
100%
#76-os Szerintem maradj a magyar egyetemeknél, de előtte javaslom tájékozódj, mert Magyarországon sincs már ponthatár, nyelvvizsgakényszer, elég a 2-es a bejutáshoz. 😅 Lehet ez most fájni fog, de sok országban így van ez. Inkább a magyar rendszer tűnik ki az átlagból, hogy hülyeség és nem fordítva... Egyébként, ha nem tűnt volna fel, mivel új az egyetem Szlovákiában, nem vizsgázhattak 15 évvel ezelőtt... Ez nem agysebészet. De ahogy írták is már, beszéltek ott végzettel, aki kapott diplomát és megy vele Magyarországon tovább tanulni. Nem akarlak meggyőzni, félre ne értsd! Jobb nekünk így, hogy nem kell majd a tanuló társainkat győzködni, hogy valós az egyetem. Amúgy ha kéred, kiadják az elérhetőséget, neveket, de ez nem egy magyar egyetem, miért ne lenne elég egy iroda? Az is ajándék, hogy van. Sok más külföldi egyetem, amit néztem, ezt nem mondhatja el magáról.
2023. aug. 15. 14:46
 78/103 anonim válasza:
#76-os Hát igen a tipikus mentalitás, valószínű nem sikerült egyik sem. Sem a magyar egyetem, sem a varsói sőt kb. semmi. Jobb fricskázni másokat mint tükörbe nézni. Önnek minden fáj hisz mindenbe beleköt, ha a Prorektor 1 000 000 Ft-os öltönyben futkározna az lenne a baj, ha nem az a baj. Ajánlom figyelmébe ezt az energiát amit ebbe öl mondjuk másba fektetni, higgye el kamatozni fog Önnek is. Nyugodtan támadhat, biztos én is védem az Egyetemet, elmondom a Duna másik oldaláról írok és meg lehet nézni hol volt az Egyetem akkor és hol van most mivel én jártam Dunaszerdahelyen egy akkori csillivilli autókkal furikázó, drága öltönyöket használó Prorektor iskolájába. Ajánlom figyelmébe próbálja ki Ön is biztosan nagyon elégedett lesz. Bár nem látom mennyit dolgoznak most az Egyetemen, merem fogadni 10x annyit dolgoznak, hogy hosszú távon fennmaradjon és minőséget adjon az Egyetem. Én látom a különbséget mert van tapasztalatom mindkettőben. Aki a saját útján jár célba ér, a többi elhullik. Igen, és a ,,beszédhibás-józsi,, ahogy fogalmaz nagyon kreatív! Örülök, sőt örülünk, hogy Ön tökéletes.
2023. aug. 18. 09:42
 79/103 Kriszti2023 válasza:
0%

Bullshit hely.

1, Nincsenek választható tárgyak. Valamit odalöknek és egyed!

2, Nem mondják meg, hány kredit kötelező félévenként.

3, Nem mondják meg, hány órát adnak tantárgyanként és félévenként.

4, November 8-ig a tantárgyak 60%-a el se kezdődött

5, Van olyan tárgy, ami majd csak november 29-én kezdődik

6, Egyetlen tárgynál sincs tantárgyleírás, kötelező és ajánlott irodalom, tárgyfelelős neve, elérhetősége

7, A business etikát tanító tanár azt hazudja, hogy agykutató, közben egy sima filozófia MA-ja van. Nincs phd-je se. Nyoma sincs, hogy bárhol dolgozna, egyetlen akadémiai hely se fogadta be.

8, A makroökonómiát egy szakközépiskolában tanító tanár tartja, aki a hentes és adminisztrátor osztály osztályfőnöke.

9. A tanulmányisok folyamatosan kioktatnak mindenkit, amit ígérnek, nem tartják meg.

10, Minden értesítés nélkül kirúgnak, ha nem teljesítesz valami adminisztrációt. Bezzeg náluk teljes a fejetlenség!

Senkinek nem ajánlom! Bullshit hely, bullshit papír.

2023. nov. 11. 22:06
 80/103 anonim ***** válasza:

Én is most kezdtem ebben a félévben, viszont és Bsc-n.

Nekem pozitív tapasztalataim vannak főként. A TO kicsit lassú az tény, de nekem eddig mindenre válaszoltak.

A tantárgyak listáját még a képzés előtt átnéztem, fent van az oldalukon és ott jól látszik hány kredit van egy félévben, stb.

Az igaz hogy meghatározott tárgyak vannak (engem ez nem zavar), nekünk pl midnen tanár kiírta vagy az első órán elmondta a követelményeket, tematikát és az ajánlott/kötelező irodalmat is.

Az órák számát pedig az órarendből meg lehet tudni :D

A tárgyak nálunk rendben elkezdődtek még októberben, egy van csak ami nem de abból lesz több alkalom is pótlásként.

2023. nov. 12. 14:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!