Varsói Menedzsment egyetem vélemenyek?
Ma a tv hirdette és megnéztem a honlapjukat, érdemes ide jelentkezni vagy nem?
Online zajlik az oktatás
sziasztok, nos vannak akik elkezdték, vagy már oda járnak? Szívesen fogadnánk az infókat, hogy mi hogy zajlott, milyen azoktatás, stb! :)
Köszi
Mennyien vagytok keresztféléves hallgatók? (csak kiváncsiságból)
Illetve ha volt már vizsgád mennyire teljesíthetők?
Köszi a vissza jelzést. Sok sikert a vizsgákhoz. Kik tanítanak, mondj már kérlek pár tanár nevet? Nincs egy pl facebook csoportotok, ahol a diákok vannak és megbeszélik a dolgaikat?
Végül is hol vagy biztosított?
Nem találtam, így létrehoztam egy társalgót. Bárki csatlakozhat. Beszéljük át, meg az egyetem dolgait. Akik érdeklődnek, akik már ott tanulnak csatlakozzanak!
Engem is érdekelne ez az egyetemi képzés igazából jelenleg nappali tagozaton vagyok a BGE-n , de szerintem időpazarlás bejárni illetve tervbe van a külföldre távozás viszont a tanulmányaimat is szeretném befejezni ezért lenne jó egy teljesen online végezhető egyetem. Láttam feljött a kérdések között , hogy a diplomát elfogadják-e és utána néztem. A képzés során egy Lengyel diplomát kap az ember és mivel EU-s ország ezért az Unióba mindenhol elfogadott diploma köztünk hazánkba is. Az Oktatási Hivatal rendszerében azért nincs benne mivel ezt csak a Lengyel és Szlovák oktatási hivatalok rendszerében látni.
Itt van 2 hasznos link ahol utána lehet nézni.
Én jelenleg is az egyetemen tanulok. A következő tanácsom, javaslatom lenne annak, aki ide szeretne jelentkezni. Kicsit hosszú lesz, de annál hasznosabb. :)
1.NEM magyar egyetem, így aki nem tud attól elvonatkoztatni, hogy "ezt meg azt megkérdezem az oktatási hivataltól, mert ők tudják"... ő ne jelentkezzen, mert nem fogja jól érezni magát, mert az oktatási hivatal nem fog semmit megerősíteni számára, mert nem magyar egyetem, hangsúlyozom.
2. Aki szerint kamu az egyetem gondolkozzon el azon, hogy 0 és 1% között mennyi lehet annak az esélye, hogy arccal hirdetik TV-ben és az oktatók nagy része tanít magyar egyetemen is. Biztos adnák hozzá a nevüket, majd jól végezve dolgukat bemennének tanítani Magyarországon... Több, mint valószínű állásajánlat elfogadás előtt utánanéztek ők is az egyetemnek.
3. Aki szerint attól egyetem az egyetem, hogy több száz oldalt bemagol, mert az a tudás, ő szintén ne jelentkezzen, mert itt nem kell száz oldalakat magolni. Az anyag mennyisége kevesebb, de azt részletesebben beszéljük át és gyakorlati feladatokat kapunk hozzá. Itt érteni kell az anyagot, nem megtanulni tudni. Nekem speciel pont ez volt szimpatikus.
4. Aki nem tud szöveget értelmezni (nem bántásból), nem fogja jól érezni itt magát. Túl sok az összefüggés, amit érteni kell, mert anélkül nem tudsz boldogulni. Ilyen pl. az egyetem validitása is. Jelenleg több, mint 600-an tanulunk itt. Páran nagyon küzdenek az említett gond miatt. Az oktatási hivatalnak is írtak, de azzal sem voltak előrébb, mert összetett a dolog és össze kell tudni rakni. Hangsúlyozom, ismét, senkit nem szeretnék bántani. Tényleg nem egyszerű, de leírom, hátha segítség valakinek. Az egyetem nem magyar, hanem lengyel, szlovákiai kihelyezett tagozattal. Ez azt jelenti, hogy lengyel egyetemen tanul, aki beíratkozott. Bár a szlovákiai tagozaton tanulunk, de az attól még lengyel egyetem, hiába zajlik magyar nyelven az oktatás. Az oktatási hivatal egy rosszul feltett kérdésre válaszolt, aminél a kérdésben benne volt a hiba, így nem tudtak pontos tájékoztatást adni. Szlovák egyetemként kezelték lengyel egyetem helyett a fentebb említett hozzászólásban írt levélben. Emiatt írták, hogy nem kért az egyetem engedélyt, hogy magyarul oktasson, ami a honosítás feltétele lenne, ha szlovák lenne az egyetem. Nem kellett neki engedélyt kérni, mert lengyel az egyetem és a lengyel törvények értelmében nem kell engedélyt kérni, mert a rektor határozza meg az oktatás nyelvét. Na aki ezt nem érti, ő kérjen az ügyfélszolgálattól segítséget, mindent átküldenek, ami ehhez kapcsolódóan valid infó az akkreditációkkal együtt. AKi ezután sem érti, ő inkább keressen magyar egyetemet, mert csak küzdelem lesz neki itt az élet és nem fogja jól érezni magát. Egyébként a honosításról HR-esként: nem szoktuk kérni csak állami szférában. Vállalati oldalon nem érdekli a cégeket a honosítás. Lefénymásoljuk a diplomát és eltesszük a személyzeti aktába. Tudunk olyan hallgatóról, aki egyébként magyar egyetemen MSC-n tanul jelenleg ezzel a diplomával.Aki ezeket összefüggésében érti, bátran jelentkezzen, mert jó fejek és segítőkészek a tanárok. Mindenben rugalmasan állnak hozzánk és munka mellett is abszolút elvégezhető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!