Varsói Menedzsment egyetem vélemenyek?
Ma a tv hirdette és megnéztem a honlapjukat, érdemes ide jelentkezni vagy nem?
Online zajlik az oktatás
Bullshit hely. Bullshit papír.
Elképzelhető, hogy nem is fogadják el Magyarországon, honosíttatni kell.
Úgy kényszerítenek, hogy írd alá a szerződést, hogy a kurzusról SEMMI ÉRDEMLEGESET NEM TUDHATSZ MEG!
1, Nincsenek választható tárgyak. Valamit odalöknek és egyed!
2, Nem mondják meg, hány kredit kötelező félévenként.
3, Nem mondják meg, hány órát adnak tantárgyanként és félévenként.
4, November 8-ig a tantárgyak 60%-a el se kezdődött
5, Van olyan tárgy, ami majd csak november 29-én kezdődik
6, Egyetlen tárgynál sincs tantárgyleírás, kötelező és ajánlott irodalom, tárgyfelelős neve, elérhetősége, mi a vizsgakövetelmény
7, A business etikát tanító tanár azt hazudja, hogy agykutató, közben egy sima filozófia MA-ja van. Nincs phd-je se. Nyoma sincs, hogy bárhol dolgozna, egyetlen akadémiai hely se fogadta be.
8, A makroökonómiát egy szakközépiskolában tanító tanár tartja, aki a hentes és adminisztrátor osztály osztályfőnöke.
9. A tanulmányisok folyamatosan kioktatnak mindenkit, amit ígérnek, nem tartják meg.
10, Minden értesítés nélkül kirúgnak, ha nem teljesítesz valami adminisztrációt. Bezzeg náluk teljes a fejetlenség!
11. A honlapjukon egy árva név sincs: valaki azt állítja magáról, hogy tanulmányi vezető, de a nevét sehol nem fogod megtalálni, valaki azt blöfföli, hogy ő a prorektor, de se a nevét, se az arcát, se az elérhetőségét nem találod a honlapjukon!
Nézz meg előbb egy rendes egyetemet, hogy működik és azonnal rájössz, az egésszel nagy baj van és fura szaga.
Senkinek nem ajánlom! Bullshit hely, bullshit papír.
Valóban a Varsói Menedzsment Egyetem államilag elismert magán felsőoktatási intézmény és minden hallgató közvetlenül a varsói CH WMU-ra iratkozik be. Viszont a 131/2002 Coll. az egyetemekről és egyes törvények módosításáról szóló törvény alapján a Szlovák Köztársaságban, Collegium Humanum - Szkoła Główna Menedżerska (székhely a Lengyel Köztársaságban) egyetemnek csak szlovák nyelven (nappali, illetve levelező szakon) van engedélye oktatni. , Lásd: [link]
A szlovák nappali tagozatos hallgatói jogviszonyodat a Szlovák Oktatási Minisztériumi oldalán: [link] tudsz leelenőrizni. Ha nem vagy regisztrálva, akkor Szlovákiában nincs hallgatói jogviszonyod. Az viszont baj, mert a NAV kötelező járulékokat utólag egy összegben kifizeteti veled kamatokkal együtt.
Titokzatos magánegyetem, háttérben a lengyel kormánypárttal és egy felcsúti minicéggel
Koncz Tamás
2023. november 28., 06:00
Magyar Hang Plusz
Ja, semmi sincs, igaz! Pénz jön Felcsútra, ennyi elég, meg az természetes.
A többi meg, hogy diploma meg ilyenek, meg plágium meg pénzmosás az nem érdekes.
Tehát tényleg, semmi különös. Csak a természetes dolgok, amelyek nálunk történnek!
Ez eddig sem volt titok, hogy nincs campus Pozsonyban, illetve pesten is csak felvételi iroda van.
Attól mert nem kell bejárni nem azt jelenti, hogy a képzés alulmarad a nappali oktatáshoz képest. Gyakorlatot itt is kell ugyanúgy teljesíteni, SZEMÉLYESEN, sőt itt sokkal több gyakorlati órát követelnek meg mint a hazai egyetemeken.
Én is olvastam a cikket és jelenleg is az egyetem hallgatója vagyok.
A cikkre reflektálva:
- A feltételezett volt hallgató esetében elég vicces hogy nem tudta milyen szakra iratkozik be, ugyanis ez le van írva a szerződésben szó szerint hogy Menedzsment szakra iratkozik be melynek része a szakirány amely az utolsó évben lesz csak releváns. Elég baj ha valaki jelentkezik egyetemre de egy szöveget nem tud értelmezni.
- Nyilván nem érkezett honosítási kérés az OH-hoz ha szeptemberben adták ki az első diplomákat a pozsonyi tagozaton
- Azt is lehet tudni, hogy csak felvételi irodával rendelkeznek itthon és Pozsonyban is (ez a honlapon fent is van)
- Euniversity KFT-ről is lehetett tudni, lásd szerződéskötés. Nyilván nem ilyen részletességgel mint a cikkben olvasható.
- A pénzügyi részbe annyira nem látok bele, de amíg megkapom a megfelelő szolgáltatást a pénzemért a többi nem érdekel. Itthon is vannak magánegyetemek, nekik is utána lehetne nézni mire költik a hallgatók pénzét..
- Itthon is bőven benne van a kormány keze az egyetemek irányításában szóval ebben sincs semmilyen meglepő dolog, hogy Lengyelországban sincs ez máshogy.
Végezetül mindenki döntse el maga hol szeretne tanulni, nem kell jó magyar módjára látatlanból szidni egy dolgot ami eltér a megszokott normától. ( lásd nappali, távoktatásos képzés) Ez a jövő, itthon is oktatnak már csak online több egyetemen is, köztük pl már az SZTE-GTK-n is. Ami azért nem egy kis egyetem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!