Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mesterképzés alapképzés nélkül?

Mesterképzés alapképzés nélkül?

Figyelt kérdés

Mielőtt valaki félreértené nekem van alapdiplomám ( 2 félév múlva mester is ).

Az utóbbi időszakban rendszeresen dobál fel a Facebook olyan külföldi német nyelvű egyetemi képzéseket, amik azt ígérik,hogy náluk Ba./Bsc. nélkül is lehet Ma./Msc. képzésre jelentkezni. Ez tényleg létezik? Hogy kell ezt a gyakorlatban elképzelni? ( Nem osztatlan mesterképzésre kell gondolni! ) Ha nem kell hozzá előzetes főiskolai tudás, akkor mitől lesz mester?

tegnap 22:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom hogy ezek magán egyetemek, magas költséggel, felvételnél pedig az előzetes tapasztalataidat mérik fel a területen, pl dolgoztál évekig a szakmában. Azt sajnos nem tudom hogy mennyire hitelesek ezek a képzések, csak egyszer ránéztem egy ilyen hirdetésre és ez jött le belőle.
tegnap 22:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ebben biztos vagyok, hogy ezek mind magán egyetemek.Remélem lesz valaki,aki tudja azt, hogy ezek amúgy mennyire hitelesek ( egyáltalán akkreditáltak-e).
tegnap 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igy van ahogy az 1-es irja, csak én is úgy tudom, hogy ezek úgy 20000 Euronal kezdödnek. Kb. 8 millió forintnál.
tegnap 22:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem mennék magánra. Ismerek olyat, aki Bachelor képzésre ment. A 2. évben elveszitette az iskola az Akkreditációját. Ezt jelezték is, csak át kellett rendezniük a tantervet. Újra akkreditálták, csak az ismerösömnek megszünt a szakja. Ez miatt átvették egy másik szakra, csak az már nem volt megfelelö az ismerösömnek. Végül átvitte a kreditpontjait egy másik intézménybe. De mégis elveszitett egy évet, pénzt nem kapott vissza és el kellett költöznie.

Szóval rizikó.

tegnap 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!