Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem húzódik le a gyalogos?

Miért nem húzódik le a gyalogos?

Figyelt kérdés
Bicajjal mentem, egy járdás ösvényen akartam keresztülmenni. Látom hogy jön szembe a gyalogos és nem húzódna le az istennek se. Majdnem elestem mert le kellett térni a járdáról. Erre utánaordítom neki hogy húzódj már le bmg. Erre ő meg visszaszól hogy ez egy járda ne bicajozz. B+, járda oké de nem lehetne benne annyi hogy félrehúzódik egy kicsit? Ez ilyen jellem kérdése nem? Én ilyenkor félrehúzódok sőt elengedem mert semmibe nem kerül.

nov. 12. 13:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/135 anonim ***** válasza:
53%

Kezdem úgy érezni, hogy a gyerekeket se lenne szabad járni tanítani, míg fel nem tudja fogni a közlekedést.

Biciklihez nem kell jogsi. Eredménye?? Számon kéri a biciklis, hogy azt mondja a jogosítvánnyal rendelkező, hogy márpedig KRESZ szerint a járdán semmi keresnivalója nincs. Bizonyos kitételek mellett lehet csak a járdán közlekedni és ez nem vicc.

Jó lenne ha ugyan úgy kellene jogosítvány biciklire is és a rollerekre is.

A gyalogosokat is kellene tanítani arra, hogy zebrán is oké, hogy elsőbbsége van, de jobbra - balra körültekintéssel kellene átkelés előtt meggyőződni, a biztonságos átkelést illetően. Ezt sokan elfelejtik.

Valamint az autósokat se akarom védeni, ott is rengeteg idióta van. De ott is főleg a rutin hiánya ami gond.

nov. 12. 16:03
 22/135 anonim ***** válasza:
100%

#20 Ilyen alapon ki se lépj az utcára, mert mindenhol veszélyben vagy ha arra jár egy suta autós/kerékpáros/gyalogos.

Amúgy felénk történt olyan eset amit éppen egy ilyen felelőtlen bringás okozott aki járdán fellökött egy gyalogost majd meg sem állt. Szépen rávertek egy-két év felfüggesztett börtönt.

nov. 12. 16:04
 23/135 A kérdező kommentje:
19es nem tudom máshogy mondani. Egy kis kb 30-40 méter hosszú járdázott ösvény. Egy állomás melletti fás és füves területen fekvő rész, de nem park.
nov. 12. 16:07
 24/135 anonim ***** válasza:
100%

#23 A te fejedben van gond. Merthogy ezeket mind tanítják általános iskolában. Meg ne haragudj, szerintem a szülő felelőssége elmagyarázni a gyereknek a gyerek nyelvén az alapvető táblákat, amivel a lakhelye közelében találkozhat. Nem a közoktatás dolga elmondani azt, hogy a zebránál is szétnézünk, hanem a szülőé, aki mondjuk nem szeretne elmenne a gyereke temetésére.

Ha meg már annyi idős vagy, hogy van interneted, és szabadon köphetsz ide összetett mondatokat, talán utánajárhattál volna, hogy a bicikliseknek igenis joguk van bárminemű képesítés nélkül az utakon járniuk, ahogyan mindenkinek joga van gyalogolni is. A szabályok betartása alól nem mentesíti őket, de elidegeníthetetlen, vizsgához nem köthető joga mindenkinek a közúti kerékpározás.

nov. 12. 16:07
 25/135 A kérdező kommentje:
24 én nem lököm fel. De van annyi hely hogy kikerüljük egymást. Erre a parasztja a járda közepén jön úgy hogy már messziről látja hogy én jövök és nem húzódik szélre. Az a baj hogy ilyenek vannak itt a kommentek közt is. Emberségből nulla.
nov. 12. 16:09
 26/135 anonim ***** válasza:
100%
A hiba a te készülékedben van
nov. 12. 16:11
 27/135 anonim ***** válasza:
100%
Utcaképen mutasd meg a helyet! Ne fotót csinálj!
nov. 12. 16:12
 28/135 anonim ***** válasza:
67%
#27 Nézzünk egy fordított esetet. Mész a kerékpárúton azt jön szembe egy autó, balhézik hogy húzódj félre hisz elfértek. Te félre húzódnál vagy "emberségből nulla"?
nov. 12. 16:13
 29/135 A kérdező kommentje:
30 ez azért nem ugyanaz a szitu. Egy kerékpár meg egy autó méretét ne hasonlítsd össze. Amúgy ha én elférek az autó mellett lexarom. Majd megbünteti akinek meg kell utána. Ha mindketten tovább tudnánk menni akkor nincs gond.
nov. 12. 16:17
 30/135 anonim ***** válasza:
100%

#31 Nem feltétlen a méret a lényeg. Kerékpárral is tudsz halálos balesetet okozni, elég ha véletlen fellöksz egy gyalogost és pont olyan rosszul esik hogy beüti a fejét és belehal. Aztán majd lesz négy éved magolni hogy emberségből nulla.

Nem véletlen találták ki hogy mivel hol lehet közlekedni és hol nem. De ha már szabályt szegsz legalább húzd meg magad és ne szájkaratézz.

nov. 12. 16:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!