Igaz szerintetek, hogy az autósok manapság jobban átengedik a gyalogosokat, mint 15-20 éve?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a 2000-es években, 2010-es évek elején arra emlékszem, hogy sokszor kellett a szüleimnek félreugrania, félrerántania engem, mert az egyik megálló autót kikerülte jobbról, vagy balról nagy sebességgel egy másik. Valamint nem volt ritka, hogy zebrán jó pár autó elment, mire az egyik átengedett minket. Manapság pedig sokszor az első autó is átenged, de a harmadik legkésőbb igen. Jól látom, vagy tényleg igaz ez a pozitív tendencia?nov. 2. 20:38
1/24 anonim válasza:
Szerintem igen, már jobban átengedik a gyalogosokat, mert az ügyben elég sokat kampányolnak és a zsaruk is durván büntetnek.
2/24 anonim válasza:
Szerintem igen! a balkáni/kelet európai "régi világ" mindenhol szép lassan felmorzsolódik. Magyarország is puhább és lágyabb lett. Régen ha pofán vertek akkor otthon leápoltad magad és csá, manapság elmész a rendőrségre ott kikérik a környék kamerafelvételeit és megtalálják az illetőt... Tehát a technika és fejlődés a "rideg keletre" is bejön és ez változtat az embereken. Régen például nem voltak ekkora prideok és a "homofób" se volt szitokszó
3/24 anonim válasza:
#2 vagyok
Szóval változik a világ és a keleti blokkos országokban is eljött egy új hajnal... ezt láthatod
4/24 anonim válasza:
Én is azt tapasztalom, hogy manapság már a legtöbben átengednek. Olyan helyen élek, ahol sok külföldi jár (kelet) azok nem mindig engednek át
6/24 anonim válasza:
Én is azt tapasztalom, hogy igen. A falunkban, ahol az egyetlen zebra van, és be van kamerázva a terület. Ott még ha nem akarsz átmenni épp, vagy elengednéd az autót, hogy menjen, akkor is megállnak, és megvárják hogy átmenj. De a városban is jobb a helyzet mindenképp.
8/24 Telelő Teve válasza:
A 2000-es évek elején került ki a gyalogoscsalogatás fogalma a KRESZ oktatásból, akik azóta kezdtek vezetni már úgy tanulták, hogy át kell engedni a gyalogost. Előtte úgy volt, hogy csak akkor, ha lelépett a zebrára.
9/24 anonim válasza:
Városokban valamennyi növekedés látható, de még mindig előfordul mikor igen is 3-4 kocsi elmegy előtted a zebránál.
10/24 anonim válasza:
Igen, mert nem megy egy ilyen változás egy csapásra. Főleg azoknál, akik 40 éves korukig nem is hallottak a gyalogosátengedés civilizált elvárásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!