Ha van az út mellett kiépítve járda, a gyerekek/ gyalogosok miért nem azon járnak?
5-ös, gyatra közvilágítás mellett esőben simán volt olyan, hogy az utolsó pillanatban vettem észre egy sötét ruhás gyalogost az út szélén. Gáz? Lehet, de attól még csak megtörtént velem, a rutinos sofőrrel is.
Gyalogosként pedig kis forgalmú utcákon a keskeny , rossz minőségű , kutyaugatta, benőtt, beparkolt járdák miatt választom az úttestet.
"Fogják már fel, hogy életekkel játszanak."
Ez így igaz, tekintve, hogy sok esetben a járda életveszélyesen szar állapotban van ahol egyszerűen kínszenvedés menni. Főleg télen amikor senki nem takarítja őket és le vannak fagyva.
Kérdező, út és út között óriási különbségek vannak.
Én kertvárosi utcában lakom, itt lazán az úttesten tolják a babakocsikat is, mert egyenletesebb a burkolata, mint a járdáknak. Este én is sokszor megyek az úttesten. De nálam alapelv (és ahogy nézem, más is betartja ezt), hogy tudomásul veszem, hogy itt az autós (biciklis, motoros stb.) van birtokon belül és én nem zavarhatom ill. akadályozhatom őket.
Ezeknek a kérdéseknek igazából mi értelme?
A gyalogosok az úton mennek.
A biciklisek átmennek a piroson.
Az autósokat nem érdekli a záróvonal.
A motorosok száguldoznak.
És a többi és a többi? Mi értelme erről kérdést feltenni? Akit rohadtul nem érdekli, nem is fogja. Aki pedig eddig oda figyelt ezen túl is oda fog.
Most meglepődtél, hogy vannak emberek, akik l*szarják a testi épséget?
Először ülsz autóba vagy mi? Egy órát közlekedsz és temérdek szabálysértést látsz, amiből könnyen baj lehet.
Felénk a járda kátyús, majd kitörik a bokád, esös idöben televannak vízzel, keskeny, két ember vagy egy babakocsi nem fér el, nincs világítás, nem látsz semmit, a legtöbb helyen teljesen váratlanul nekiugrik egy kutya a kerítésnek, stb.
Azt hiszem, érthetö, ha ehelyett az út szélén megyek, ahol ezek a problémák nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!