Forgalmas úthoz felnőtt macskát hozzá lehet szoktatni? Jelenleg 16000m2 telken vannak egy nyugis utcában. Kinti-benti cicák. Viszont költözünk kell. Az új telek 721m2 és forgalmas út mellett. A kertben lenne nekik kenel, de nem tudom, hogy meg-
Két ismerősöm is most temette el a macskáját, mindkettőt autó ütötte el. Nem költöztek, ők itt születtek!
Kennelre nem tudok mit mondani, de ne kockáztass azzal, hogy szabadon hagyod őket. Nem fognak hozzászokni.
Macskakerítés ALAP. Ennyi.
Vagy ha nem érdekel, hogy vszeg az első héten kivasalják a macskáidat, akkor persze, engedd csak ki.
És nem, nem bunkó vagyok, hanem te hlye, felelőtlen.
A macska nem szándékosan ugrik az útra. Tulajdonképpen jön egy nagy gyors valami, a macska megijed és nem tudja merre szaladjon. Olyankor hirtelen nem a környezetére figyel, hanem próbál menekülni. Ahogy az ember is ijedtében fordulásból nekirohanhat az ismert falnak, úgy a macska is kiugorhat az autó elé. Sokszor a macskát csak az a szerencse menti meg, hogy véletlenül jó irányba menekül.
Az az autó egy nála legalább százszor nagyobb, gyorsan mozgó, hangos dolog, ami ráadásul felé is közelít. Mivel a macska a természetben nem csak ragadozó, hanem zsákmány is, így érthetően minden nagy, gyorsan felé haladó objektum ijesztő.
Ezt a kennelt nem értem. Tehát egy elkerített részen lennének a macskák a kertben, 0-24? Nem igazán nekik való a nonstop kinti lét. Miért nem tartod őket bent?
Úthoz nem szoknak hozzá sehogy, jó eséllyel előbb-utóbb elütik majd őket, ahogy a kint "tartott" macskákat általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!