Miért nem húzódik le a gyalogos?
"Erre utánaordítom neki hogy húzódj már le bmg."
Tehát te szabálytalanul közlekedve a szabályosan közlekedőtől elvárod, hogy félrehúzódjon és ha nem teszi akkor nagy pofával keled áll feljebb?
"nem lehetne benne annyi hogy félrehúzódik egy kicsit?"
Benned nem lehetne annyi, hogy félre húzódsz egy kicsit?
"Én ilyenkor félrehúzódok sőt elengedem mert semmibe nem kerül"
Az sem kerül semmibe ha a bicajos ott közlekedik ahol szabályos.
Ráadásul hogy sokszor a járdából lett "levágva" a kerékpár út.
Amúgy ha úgy van én is húzódok, semmibe nem kerül. Viszont ha nem húzódnék az sokszor balesetveszélyes lenne rám nézve is. Rengeteg idióta biciklis és rolleres van.
Láttam már nem 1 olyat, hogy biciklis is átcsap a zebrán a járdáról, mert ő gyalogosnak érzi magát, majd folytatja tovább az úton. Vagy épp fordítva.
Lámpás kereszteződés gyalogosnak piros, autósnak zöld, akkor ő most autós, majd árkon, bokron, halott német katonán keresztül fel a járdára. Sehogy nem szabályos, de szerinte jó ez így. Ha meg valaki elcsapja, akkor neki áll feljebb.
Hasonló volt már olyan is, mikor megyek a járdán és egy kereszteződésnél a járdán hirtelen előttem egy biciklis és felém kanyarodott és majdnem belém jött. De akkor is nyílván én voltam a hibás, hogy nem a járda felett lebegek.
Ez olyan, amikor jön egyirányú utcában szemben a biciklis és nem érti meg, hogy nem tud az autó sehova lehúzódni, mert egyik oldalon járda, másik oldalon parkoló autók.
Kicsit mindenkinek kedvesebbnek, segítőkészebbnek kéne lennie. Persze, lehúzódhatott volna a gyalogos. De ha tudod, hogy nem is mehetnél ott, akkor minek szólsz be? Lelassíthattál volna, megállhattál volna, amíg elhaladtatok egymás mellett. Aztán mindenki megy tovább beszólogatás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!