Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem húzódik le a gyalogos?

Miért nem húzódik le a gyalogos?

Figyelt kérdés
Bicajjal mentem, egy járdás ösvényen akartam keresztülmenni. Látom hogy jön szembe a gyalogos és nem húzódna le az istennek se. Majdnem elestem mert le kellett térni a járdáról. Erre utánaordítom neki hogy húzódj már le bmg. Erre ő meg visszaszól hogy ez egy járda ne bicajozz. B+, járda oké de nem lehetne benne annyi hogy félrehúzódik egy kicsit? Ez ilyen jellem kérdése nem? Én ilyenkor félrehúzódok sőt elengedem mert semmibe nem kerül.

nov. 12. 13:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/135 anonim ***** válasza:
74%
Ez amolyan vak vezetne világtalant? Nyilván nem szabályos járdán kerékpározni, de némely gyalogos felfújt hólyagként viselkedik.
nov. 12. 13:14
 2/135 anonim ***** válasza:
100%

"Erre utánaordítom neki hogy húzódj már le bmg."

Tehát te szabálytalanul közlekedve a szabályosan közlekedőtől elvárod, hogy félrehúzódjon és ha nem teszi akkor nagy pofával keled áll feljebb?

nov. 12. 13:18
 3/135 anonim ***** válasza:
100%

"nem lehetne benne annyi hogy félrehúzódik egy kicsit?"

Benned nem lehetne annyi, hogy félre húzódsz egy kicsit?

nov. 12. 13:20
 4/135 anonim ***** válasza:
100%
És akkor csodálkozik a biciklis ha emberére akad aki beteszi az árokba. Nem elég hogy szabálytalan még pofátlan is. Én sem húzódnék le járdán gyalogosként, ha a gyalogos ne sétáljon kerékpárúton akkor a kerékpáros meg ne közlekedjen a járdán.
nov. 12. 13:21
 5/135 anonim ***** válasza:
100%

"Én ilyenkor félrehúzódok sőt elengedem mert semmibe nem kerül"

Az sem kerül semmibe ha a bicajos ott közlekedik ahol szabályos.

nov. 12. 13:22
 6/135 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul hogy sokszor a járdából lett "levágva" a kerékpár út.

Amúgy ha úgy van én is húzódok, semmibe nem kerül. Viszont ha nem húzódnék az sokszor balesetveszélyes lenne rám nézve is. Rengeteg idióta biciklis és rolleres van.

Láttam már nem 1 olyat, hogy biciklis is átcsap a zebrán a járdáról, mert ő gyalogosnak érzi magát, majd folytatja tovább az úton. Vagy épp fordítva.

Lámpás kereszteződés gyalogosnak piros, autósnak zöld, akkor ő most autós, majd árkon, bokron, halott német katonán keresztül fel a járdára. Sehogy nem szabályos, de szerinte jó ez így. Ha meg valaki elcsapja, akkor neki áll feljebb.

Hasonló volt már olyan is, mikor megyek a járdán és egy kereszteződésnél a járdán hirtelen előttem egy biciklis és felém kanyarodott és majdnem belém jött. De akkor is nyílván én voltam a hibás, hogy nem a járda felett lebegek.

nov. 12. 13:31
 7/135 anonim ***** válasza:
100%
Hát, gyalogos lehet jófej, de nem kötelező neki, és nem is okolható semmiért. Ez a normális. Te biciklivel vagy, ő gyalog. Neked kell odafigyelned rá, mert ő a lassabb, sérülékenyebb. Örülj neki, hogy a hülye biciklisek táborát erősíted. Mi lett volna, ha kerekesszékes vagy vak emberrrel találkozol? Arra is rákiabálsz? Hülye paraszt. Amúgy sem volt semmi keresnivalód a járdán.
nov. 12. 13:50
 8/135 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, amikor jön egyirányú utcában szemben a biciklis és nem érti meg, hogy nem tud az autó sehova lehúzódni, mert egyik oldalon járda, másik oldalon parkoló autók.

Kicsit mindenkinek kedvesebbnek, segítőkészebbnek kéne lennie. Persze, lehúzódhatott volna a gyalogos. De ha tudod, hogy nem is mehetnél ott, akkor minek szólsz be? Lelassíthattál volna, megállhattál volna, amíg elhaladtatok egymás mellett. Aztán mindenki megy tovább beszólogatás nélkül.

nov. 12. 13:57
 9/135 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom, hogy 10 km/h sebességgel nem lehet eltaknyolni… de ha én tilosban járok, akkor én vagyok az aki fokozottan figyel a másikra, én alkalmazkodom a másikhoz, és semmiképpen nem beszélek a másikkal olyan hangnemben, ami csak kaszárnyában elfogadott (vagy ott sem?)
nov. 12. 15:04
 10/135 A kérdező kommentje:
Miért hol közlekedjek ha nem a járdán? Az úton a sok barom autós közt? 5 perc alatt elcsapnának ha ott mennék. Járdán sokkal nyugisabb itt csak a gyalogosokat kell kerülgetni. :D de nem értem azt aki a járda közepén megy hogy véletlen se lehessen elférni mellette.
nov. 12. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!