Hogy kell ebben az esetben eljárni gyalogosként?
Nem annyira tudom a kreszt még nincs jogsim stb.
Megyek a járdán és mivel sövény olyan nagy hogy nem lehet átlátni rajta hogy baloldalt jön e auto ezért jobbra nézek először onnan nem jön autó aztán balra nézek lassan kilépve nézek de még mindig nagy a sövény. És aztán látom hogy nem jön onann senki. Azt nem értem hogy miért nem tilos növényzetnek lennie ilyen esetekben? A bal oldalról jövő biciklis és autós simán látja hogy ott vagyok a sövény mellett de mivan ha ő is közel van már hozzám? Akkor gyorsan még megpróbál megállni úgy hogy közbe az ő szemszögéből balra is megy egy picit és picit a másik sávba is átmegy?
Az is eszembe jutott hogy sok fiatal van aki még a járdán nem néz körbe meg hiába van nagy sövény pl bal oldalt nem változtat a sebességén…
Zebra is van? Vagy tábla?
Mert elsőbbséged csak akkor van.
Egyébként van ilyen, hogyha a gyalogos pont akkor ér oda a zebrához, amikor az autós és már fektávolságon kívül van, akkor nem kell kötelezően megadni az elsőbbséget fék csikorgatva, tehát valószínű kerülni fog egyet.
És nem biztos, hogy lát a biciklis vagy autós ha egy bokor mögött állsz.
Sajnálatos, hogy nem tartják karban ezeket a sövényeket.
Nálunk pl. elsőbbség adás tábléánál annyira ki kell dugni a kocsi orrát, hogy belássam a balról jövő forgalmat, hogy zavarhatom az onnan érkezőket.
Szeged.
Ja elfelejtettem mondani, hogy nincs zebra se tábla. csak simán járda után autóút aztán megint járda
#3 igen eszembe jutott hogy a hallásra nagyon figyelek, de mivan ha biciklis jön? Vagy például a járdán egy fiatal van akin fülhallgató van?
Se tábla, semmi?
Akkor azért óvatosan, mert csak a kanyarodó autó ad elsőbbséget.
#6 igen de akkor úgy megyek át ahogy leírtam?
lassan megyek folyamatosan kicsiket lépek közbe balra nézek? Az a baj hogy tényleg lekell lépni hogy lehessen látni a sövényen túl
de az autósok, biciklisek nagy része úgy közlekedik mint a #7 es?
60-nal sétálsz, hogy nem tudsz megállni és kinézni?
Ha ekkora macera, menj át az úton a zebrán kicsit odébb.
Nem tud minden autós minden bokor mögé benézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!