Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy kell ebben az esetben...

Hogy kell ebben az esetben eljárni gyalogosként?

Figyelt kérdés

Nem annyira tudom a kreszt még nincs jogsim stb.

Megyek a járdán és mivel sövény olyan nagy hogy nem lehet átlátni rajta hogy baloldalt jön e auto ezért jobbra nézek először onnan nem jön autó aztán balra nézek lassan kilépve nézek de még mindig nagy a sövény. És aztán látom hogy nem jön onann senki. Azt nem értem hogy miért nem tilos növényzetnek lennie ilyen esetekben? A bal oldalról jövő biciklis és autós simán látja hogy ott vagyok a sövény mellett de mivan ha ő is közel van már hozzám? Akkor gyorsan még megpróbál megállni úgy hogy közbe az ő szemszögéből balra is megy egy picit és picit a másik sávba is átmegy?

Az is eszembe jutott hogy sok fiatal van aki még a járdán nem néz körbe meg hiába van nagy sövény pl bal oldalt nem változtat a sebességén…

aug. 23. 14:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%

Zebra is van? Vagy tábla?

Mert elsőbbséged csak akkor van.

Egyébként van ilyen, hogyha a gyalogos pont akkor ér oda a zebrához, amikor az autós és már fektávolságon kívül van, akkor nem kell kötelezően megadni az elsőbbséget fék csikorgatva, tehát valószínű kerülni fog egyet.

És nem biztos, hogy lát a biciklis vagy autós ha egy bokor mögött állsz.

aug. 23. 15:53
 2/13 anonim ***** válasza:

Sajnálatos, hogy nem tartják karban ezeket a sövényeket.

Nálunk pl. elsőbbség adás tábléánál annyira ki kell dugni a kocsi orrát, hogy belássam a balról jövő forgalmat, hogy zavarhatom az onnan érkezőket.

Szeged.

aug. 23. 16:03
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha többen akartok átkelni akkor ne elsőnek lépj le. Ha erős fékcsikorgást és puffanást hallasz a sövény mögül akkor már neis indulj neki..
aug. 23. 18:10
 4/13 A kérdező kommentje:

Ja elfelejtettem mondani, hogy nincs zebra se tábla. csak simán járda után autóút aztán megint járda

#3 igen eszembe jutott hogy a hallásra nagyon figyelek, de mivan ha biciklis jön? Vagy például a járdán egy fiatal van akin fülhallgató van?

aug. 23. 18:36
 5/13 A kérdező kommentje:
#2 hát több esetet is láttam hogy fehéren felvan festve hol kell meg állni az elsőbbségadáshoz de ha ott áll meg az ember a sövénytől nem lehet semmit látni és kresz vizsgán meg nem lehet tovább menni picivel mert az meg szabálytalan elvileg.
aug. 23. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Se tábla, semmi?

Akkor azért óvatosan, mert csak a kanyarodó autó ad elsőbbséget.

aug. 23. 18:42
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha ekkora a sövény, én autósként és motorosként úgy közelítem meg, hogy még akkor is meg tudjak állni, ha hirtelen jön gyalogos. Pont, ahogyan 30-as övezetekben 30-cal tuti nem tudnék kellően figyelni egyenrangúkban a jobbról érkezőkre. Neked gyalogosként annyi a teendőd, hogy nem lépsz az útra, amíg szét nem néztél, és nem érzékeled azt, hogy úgy jön jármű, hogy nem tervez vagy nem tud kellőképpen lassítani.
aug. 23. 19:05
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha nincs zebra, és egyenesen haladó keresztezi az utadat, akkor meg amúgy is csak akkor léphetsz le az úttestre, ha nem zavarsz senkit, azaz senkit nem késztetsz fékezésre vagy irányváltásra, szóval akkor lépsz le, ha nem jön egyáltalán senki.
aug. 23. 19:07
 9/13 A kérdező kommentje:

#6 igen de akkor úgy megyek át ahogy leírtam?

lassan megyek folyamatosan kicsiket lépek közbe balra nézek? Az a baj hogy tényleg lekell lépni hogy lehessen látni a sövényen túl

de az autósok, biciklisek nagy része úgy közlekedik mint a #7 es?

aug. 23. 20:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

60-nal sétálsz, hogy nem tudsz megállni és kinézni?

Ha ekkora macera, menj át az úton a zebrán kicsit odébb.

Nem tud minden autós minden bokor mögé benézni.

aug. 23. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!