Hogy kell ebben az esetben eljárni gyalogosként?
Nem annyira tudom a kreszt még nincs jogsim stb.
Megyek a járdán és mivel sövény olyan nagy hogy nem lehet átlátni rajta hogy baloldalt jön e auto ezért jobbra nézek először onnan nem jön autó aztán balra nézek lassan kilépve nézek de még mindig nagy a sövény. És aztán látom hogy nem jön onann senki. Azt nem értem hogy miért nem tilos növényzetnek lennie ilyen esetekben? A bal oldalról jövő biciklis és autós simán látja hogy ott vagyok a sövény mellett de mivan ha ő is közel van már hozzám? Akkor gyorsan még megpróbál megállni úgy hogy közbe az ő szemszögéből balra is megy egy picit és picit a másik sávba is átmegy?
Az is eszembe jutott hogy sok fiatal van aki még a járdán nem néz körbe meg hiába van nagy sövény pl bal oldalt nem változtat a sebességén…
Ha gyakran jársz ezen a helyen, akkor írj egy e-mailt az önkormányzat illetékes részlegének, hogy ez így balesetveszélyes. Nem feltétlenül fognak rá reagálni, de már csak azért is valószínű, hogy mégis, mert ha egyszer ott tényleg baleset lesz, és te előveszed ezt az e-mailedet, abból nagy bukás lehet annak, aki semmibe vette az ötletedet. A saját bőrét meg mindenki védi.
A legtöbb önkormányzat alapból is odafigyel erre. Már több HÉSZ-t is olvastam, ahol még arra is kitér a hivatal, hogy a sarki házak kerítése csakis áttört (átlátszó) lehet, sövény nélkül, hogy jobban lehessen látni a forgalmat. Az utca melletti közterületi sövény pedig csak alacsony lehet az utcasarkok közelében, hogy ez se zavarja a beláthatóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!