Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem húzódik le a gyalogos?

Miért nem húzódik le a gyalogos?

Figyelt kérdés
Bicajjal mentem, egy járdás ösvényen akartam keresztülmenni. Látom hogy jön szembe a gyalogos és nem húzódna le az istennek se. Majdnem elestem mert le kellett térni a járdáról. Erre utánaordítom neki hogy húzódj már le bmg. Erre ő meg visszaszól hogy ez egy járda ne bicajozz. B+, járda oké de nem lehetne benne annyi hogy félrehúzódik egy kicsit? Ez ilyen jellem kérdése nem? Én ilyenkor félrehúzódok sőt elengedem mert semmibe nem kerül.

nov. 12. 13:05
 101/135 anonim ***** válasza:
100%
102! Igen, paraszt volt. Nem ismerte fel időben, hogy egy antiszociális, végtelenül önző, műveletlen senkiházi közeledik feléje, akik miatt szégyenkeznek azok a bringások, akik szabálykövetőek, előzékenyek, de megbélyegzik őket olyanok miatt, mint amilyen te is vagy.
nov. 13. 11:49
 102/135 A kérdező kommentje:
104, tehát te ugyanolyan bugris lennél ebben a szituban mint ez a gyalogos volt. Egy cseppnyi jóindulat nem szorult beléd. Gratulálok a szüleidnek!
nov. 13. 12:14
 103/135 anonim ***** válasza:
105. Átadom! Címük: Cinkotai temető
nov. 13. 12:47
 104/135 A kérdező kommentje:
Egy rendes embernek ilyenkor azt mondanám hogy elnézést, de aki ilyen stílusban beszél velem és ilyen szinten van attól biztos nem fogok elnézést kérni.
nov. 13. 14:02
 105/135 Alex Fly ***** válasza:

De most mi a hiszti tárgya?

Hogy rendes volt-e a gyalogos? Igen, teljesen szabályosan közlekedett ott, ahol neki kell. Még akkor is, ha szembejött vele egy kerékpáron ülő egyén, aki ott egyáltalán nem is haladhatna, de ennek ellenére elvárja, hogy a gyalogos térjen ki előle, hogy zavartalanul szarhassa le a legalapvetőbb szabályokat...

nov. 14. 09:32
 106/135 A kérdező kommentje:

Alex Fly: miért volt rendes a gyalogos? Azon túl hogy most engem hagyjunk ki hogy mennyire voltam szabályos, szerintem egy biciklis/rolleres mellett bőven elfér a gyalogos a járdán, ha nem száguldozik, stb. Senkit nem zavar, senkit nem tart fel. De ezt most hagyjuk ez csak az én véleményem.

De azt a szituációt képzeld már magad elé hogy mész egy kb 2 méter széles járdán. Meglátod hogy jön egy kerós szemből, és nem vagy hajlandó lehúzódni, ennyi szívességet nem vagy hajlandó megtenni. Mert mi lett volna ha lehúzódik? Semmi, mind a ketten nyugodtan haladhattunk volna tovább. De ez az egyén dacból, vagy nem tudom miből nem akart lehúzódni. Ez egy rendes ember volt szerinted?

nov. 14. 12:32
 107/135 A kérdező kommentje:
Bocs, nem 2 méter széles, inkább 120-130 cm.
nov. 14. 12:34
 108/135 anonim ***** válasza:
100%
Miért, az a biciklis rendes ember, aki alapból szabálytalanul közlekedik, és még el is várja az előzékenységet? Én speciel lehúzódnék, menjen a hülyéje, ha ennyire telik a két agysejtjéből, de hogy utólag idejössz a gyakorira önérzeteskedni, az végtelenül szánalmas. Mire hazaértél már rég túl kellett volna tenned az eseten, kb. egy idegbeteg képét kelted, akinek nem hogy bicikliznie nem lenne szabad, hanem ki sem kéne engedni a gumiszobából.
nov. 14. 12:36
 109/135 A kérdező kommentje:
De nem kell előzékenynek lenni, ő elfér a bal oldalon, én meg elférek a jobbon és kész. De nem az hogy én dacból középre beállok ez milyen tempó már? Nehogy már ezt a viselkedést normálisnak ítéljük meg.
nov. 14. 12:44
 110/135 anonim ***** válasza:
56%

111. Kifogásoltad a hangnememet. De tudod amilyen a fogadj isten…

Kivétel nélkül minden írásodból süt, hogy antiszociális, önző valaki vagy: Hiba nélküli, és mindenki essen térdere előtted, és alázkodjon meg, mert a nagyságos atyaúristen ezt várja el.

Az egy másodpercig sem kérdés, hogy a gyalogos félrehúzódhatott volna. Egyikünk sem írt olyant, hogy ez célszerűtlen lett volna.

De ha te vagy a szabálytalan, akkor az lenne az elvárás, hogy te alkalmazkodj a másikhoz. Én is járok tilosban bringával is. Ám ezzel tisztában vagyok, és meghunyászkodás nélkül, de ÉN alkalmazkodom a másikhoz, nem attól várom el.

Egyébként ahogyan figyellek, a keskeny ösvényed már-már olyan széles lesz, hogy egy tank elférne. Két méter, de nem is! Csak 130.

Én 75-80 centi széles vagyok. Ha pont középen haladok, akkor 130-80/2=90 centi. Legyél te 100 széles. Annak a fele 50. A kerék maradjon a járdán, akkor 60. 90-60=30. Vagyis 30 centi oldaltávolsággal simán elfértél volna.

nov. 14. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!