Hogyan tuningoljam az 1500-as Ladámat, hogy 100 lóeros legyen?
Ezek az unatkozó srácok, akkora sztorikkal vakítanak, mint ovisok a homokozóban.
Jogosítványuk még nincs, de már többször teszteltek a Ringen egy Lambo-val.
...állítólag azt is ők tuningolták. :)
Jó, akkor most nagy szakértelemmel ki lett fejtve, hogy hogyan nem lehet.
Koszonom.
Ezt magyarországon tíz-bol 10 ember tudja minden témakorben. Van itt esetleg valaki, aki tudja, hogy hogyan lehet?
Anno Henry Ford összehívta a mérnökeit és azt mondta tervezzenek neki a V8-as motort.
A tervezők tételesen fölsorolták, ezt így nem lehet, azt nem úgy szokták, és így nem járható, de úgy nem éri meg.
Ford azt mondta:
Uraim, nem azt KÉRTEM önöktől, hogy megmondják "mit nem lehet", hanem azért FIZETEM önöket, hogy megmondják "hogyan lehet".
Remélem érted a példát.
Te nem vagy egy Henry Ford. :)
Leírom az én ladámban milyen a motor. Ez már a 2. ami így lett megcsinálva nem a legjobb, nem a leggyengébb, talán ezt lehetne az arany középútnak nevezni. Ha utcára kell akkor kellenek a kompromisszumok.
Tehát: Könnyített hajtókar, könnyített főtengely, síkolt hengerfej, bővített szívósor, könnyített lendkerék, nyitott levegőszűrőház, 1.7-es niva vezérműtengely, Samara karbi, elektonikus gyújtás.
E mellé érdemes: hengerenként (megfelelő)karburátort rakni, görgős láncfeszítőt, elektromos vízpumpát.
Esetleg ha még nem szerelted át a hűtőventillátort az elektromos verzióra az is ajánlott (minél kevesebb dolgot kell hajtania a motornak feleslegesen annál kisebb energiaveszteség)Csak utána rövid csavarokat rakjál bele vissza az fontos.
Sokkal erősebb nem lesz így az autó, de jobban gyorsul. Ezután dobáld ki belőle a felesleges terheket, amikkel a gyárban teletömték:)
#15-ös!!!
"elektromos vízpumpa " egy 1500-ös Ladára?
/tudsz még ilyen tuning-titkokat? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!