Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tuningoljam az 1500-as...

Hogyan tuningoljam az 1500-as Ladámat, hogy 100 lóeros legyen?

Figyelt kérdés
Nem akarok versenymotort építeni belole, inkább csak egy fitt utcait, ami nem is eszik olyan sokat.

2015. máj. 3. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
szerintem egy lada 1500 alapból is sokat eszik....kinek mi számít ugye soknak?!
2015. máj. 3. 20:42
 2/81 veterán vas ***** válasza:

Ha fitt utcai ezeröcsit akarsz, akkor felejtsd el a tuning kifejezést, és a lóerő számolgatást. Sokkal elegánsabb egy "tisztességben megöregedett" Lada a maga 30-40 évével eredetiben, mint egy divatosnak látszó, típusidegen alkatrészekkel felcsicsázott turmix.

Szerintem.

2015. máj. 3. 20:54
 3/81 anonim ***** válasza:

www.zsiguli.hu

Építs egy sleepert. Gyári kinézet legyen, de a motorja erős!

2015. máj. 3. 22:13
 4/81 A kérdező kommentje:
Az eredetiség nem az én asztalom, abból van már elég a fanatikusoknál. Én csak egy konnyu, jól kezelheto hátsókerekest látok a Ladában, aminek vizen és havon elég az ereje, de így nyáron egy kicsit tobb nem ártana. A sporttengelyt nagy kompresszióval már próbáltam és nagyon nem utcára való. Valami kellemesebb megoldás érdekelne.
2015. máj. 3. 23:07
 5/81 anonim ***** válasza:
Pedig 100 lovat csak a 296-sal tudsz belőle kihozni. Vagy nagy ccm (1,7-1,8) 272-sel. De szerintem így olyan 90 Le körüli.
2015. máj. 4. 06:15
 6/81 anonim ***** válasza:

a zsiguli.hu-n kismillió leírást találsz a témával kapcsolatban........

De abból kiindulva,hogy olyan ladát akarsz ami "nem is eszik olyan sokat" inkább hagyd az egészet a francba........ez így olyan mint a mese az okos lányról aki vitt is ajándékot meg nem is.........

2015. máj. 4. 08:31
 7/81 veterán vas ***** válasza:

1500-ös Lada tuningról beszélünk, de Te elveted a sporttengely és a megnövelt kompresszió ötletét. :(

Kíváncsi lennék, hogy milyen egyéb megoldásra számítasz?

Mivel tudsz jelentős lóerő-nyereséget elérni?

2015. máj. 4. 13:09
 8/81 A kérdező kommentje:
A nagyszelepes hengerfej otlete tetszik, de csak széria vezérmu tengelyekkel. Valamit persze lehet novelni a kompresszión is, amennyivel a 95-os jobb mint a 86-os volt annak idején. Konnyebb hajtókarokra és dugókra gondoltam. Tehát igazán csak a hatásfokát szeretném novelni.
2015. máj. 4. 20:04
 9/81 veterán vas ***** válasza:

Figyelj tuning mester!

Tengelyek? mióta van egy 1500-ben több vezérműtengely? Nagyszelepes hengerfejet akarsz gyári tengellyel? Az nagyon tuti! Ahogy fogalmazod: utcai autó, könnyített hajtókarokkal/dugókkal. (az is fain)

#4-nél azt írtad, nagy kompresszióval már foglalkoztál, (gondolom leszedettél valamennyit a hengerfejből) de nem jött be. Most újra h.fej síkolásról álmodozol. Amit korábban legyalultak azt visszarakattad? :) Vagy sorban állnak nálad a hengerfejek?

Jó móka és időtöltésnek elmegy ez az álmodozás, de legalább a saját beírásaidat kövesd, hogy ne legyen ennyi ellentmondás.

Na mesélj még valami jót.

De hihetőbb legyen.... :)

2015. máj. 4. 21:09
 10/81 anonim ***** válasza:

Amúgy nekem is egyre jobban tetszenek a kérdező kommentjei!

A gyárilag 75 lovas motorból akar 100lovasat csinálni.....tehát plusz 25 lovat akar hozni egy ősrégi szívó motorból,majd a következő kommentbe:"Tehát igazán csak a hatásfokát szeretném novelni."

Hatásfok növeléshez eleve nem kell ennyire belenyúlni a motorba,illetve azzal sosem fogsz 25 lovat hozni!

Amúgy meg voltál valami ladás versenyen,hogy elcsípted ezt a sok "szakkifejezést" amiket itt csak úgy odadobálsz!A kedvencem a nagyszelepes hengerfej....már csak a tokolt-fokolt-ablakolt-portolt stb stb hiányzik!!!

2015. máj. 4. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!