Terhes a barátnőm, de nem szeretnénk elvetetni. (? )
Az a helyzet, hogy mindig védekezünk, de egyszer nem volt nálam gumi, és egymásnak estünk. És hát persze teherbe esett a barátnőm, 2 hetes a baba. Nem szeretnénk elvetetni, mert a mi 0 miatt ne Őt "öljék meg".
De ha megszületik örökbe szeretnénk adni, mert még fiatalok vagyunk.
A kérdésem az, hogy ha megszületik lehet úgy örökbe lehet adni. Nem fognak minket hibáztatni, hogy miért nem vigyáztunk szexnél?
17F
Nekünk kell megválasztani a örökbefogadó szülőket?
Én azt hittem hogy ilyenkor odaadjuk a babát a gyámügynek és ők intézik a többit, nem gondoltam, hogy mi is ismerni fogjuk az "új szülőket"...
Engem megölnek a szüleim ha megtudják...
De, azt teszem!
Az örökbeadás csak addig lesz romantikus jó tett, míg a lány végig nem szenvedi a terhességet, a szüléssel belül méhszájig, kívül seggig reped és 18 évesen elbúcsúszhat a jó szextől, helyette hónapokig inkontinencia betétet vehet és még a gyerek se lesz ott, hogy "kárpótolja".
A kapcsolatotoknak biztos annyi.
Vagy tartsátok meg, vagy abortusz.
Az örökbeadás csak buta naivák vagy örökbefogadásra váró erősen érdekeltek számára létező opció.
Tartsatok meg vagy orokbeadas.
Abortusz semmikepp.
Lehet zárt örökbeadás is, de ilyenhez szerintem csak a rendkívül rossz helyzetben lévő emberek folyamodnak.
Komolyan el tudjátok képzelni, hogy bárkinél jobb helyen van, mint nálatok?
Csak azért, mert a másik ember idősebb és több pénze van?
Biztos ti is ismertek nem szimpatikus felnőtteket, akikkel egy szobában sem vagytok szívesen, nem hogy egy életet leélnétek velük, mint a baba tenné.
Szerintem átgondolt döntésnek kell lennie, különben, ha te nem is, a gyerek anyja rámegy lelkileg.
Persze ugyanígy tönkre lehet menni egy abortuszban is.
És a fiatal anyaság is hazavághatja az embert.
Igazából itt a barátnőddel kellene beszélgetni elsősorban. Hogy tényleg mit szeretne. Egyébként sokan nem kötődnek kifejezetten a gyerekükhöz, mikor még nem született meg, csak egy két nappal a szülést követően alakul ki az érzés.
Szóval bőven fog ez még változni.
Egy kicsit azért nézhetnéd a gyerek érdekét, nem csak a tiédet. Kár, hogy nem a barátnőd írta ki a kérdést.
Szerintem ebben neki egyedül kellene döntést hoznia, majd ezt megosztania veled.
Ha nem éltek az abortusz lehetőségével, és elkezd majd nőni a pocakja, sokkal komolyabban fog hozzáállni ehhez.
Ha nem egyedül dönt, és meggondolná magát, átverve érezheti magát, rádhárítaná a felelősséget, és tönkremenne a kapcsolatotok plussz ő is.
Sosem voltam ilyen helyzetben ezért csak a véleményemet tudom leírni mint édesanya!
Pár szóban!
Bent a szobába alszik édesen a lassan 2 éves kislányom. Ha ránézek és belegondolok, hogy ő most másnál lenne, másnál aludna,mást hívna anyának hát én beleborzongok!!
Te még/ti még ezt nem érzitek,nem tapasztaljátok,de..Borzasztó lehet, úgy élni,kelni s feküdni, hogy vajon hol van? Mit csinál? S ő vele mit csinálnak? Áhh...:( Sajnálom. Én nem vagyok örökbeadás ellenes! De nagyon nehéz így, hogy tudom mekkora boldogság egy gyermek! Számomra a világot jelenti! Nem is élnék nélküle!
Amikor megfogant még annyira más helyzetben éltünk! Hitel-hitel hátán. Picike lakásba.. autó hitel,lakás hitel stb.. Én nem dolgoztam elötte! (vagyis igen csak nem bejelentve) így csak gyesre voltam/vagyok jogosult.
Ennek ellenére decemberben tölti a 2-t.
Szép nagy saját! Kertesházban élünk(Terhes voltam mikor költözhettünk) Autó mára már hitelmentes lett. Mindenünk megvan!!
Az élet hozhat nagy fordulatokat!
Most még ilyen de pl 6 hónap-6nap-6 hét alatt óriásit fordulhat!
Ami most nehéznek is tűnik,késöbb lehet már semmiség lesz.
Ha van/lenne segítség akkor meg,még inkább belevágnék.
Mi van ha megbánjátok és nincs visszatánc? Örökké bánjátok hidd el!
Annyira azért nem vészes a korotok. Régen pont ideális is volt a 18 év:) Ma lett divat 35 meg 40 évesen szülni az elsőt!
Akkor mitől jobb???
Én pont úgy voltam, hogy addigra már élhessem a felnöttek életét/világát s ne legyen "megkötve a kezem" ezért én 21 évesen döntöttem e, hogy jöhet a baba. 22 évesen terhes is lettem majd 23 évesen szültem:) 25 vagyok és bármikor jöhet a második baba.:)
Mindig legyél s legyetek pozitívak! Ez a baba a tiétek,nem másé!
Ha úgy érzed kicsit is, hogy szeretnétek,(képzeld el amikor már a kedvesed érzi a magzatmozgást..csodás!)
Tehát ha kicsit is érzed,hogy kész vagy a kihívásra,ka kicsit is érzed magad erősnek ahhoz, hogy igenis ez MENNI FOG,ne gondoljatok örökbeadásra! Mert a tiétek!
Persze ha nyomorban éltek és 1 tál étel jut 3 emberre azt is értem. Még mindig jobb mint az abortusz(abortuszom is volt) mert így adhatsz esélyt!
Én nem lettem volna képes rá!
Lehetnek jó szülei is de lehetnek nagyon rossz szülei is.
Kívánom, hogy legyetek erősek! Amúgy a legtöbb ember elég erős lesz,főleg mikor meglátja a babáját először!
-tudom hosszú lett, de úgy érzem le kellett, hogy írjam:)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!