Terhes a barátnőm, de nem szeretnénk elvetetni. (? )
Az a helyzet, hogy mindig védekezünk, de egyszer nem volt nálam gumi, és egymásnak estünk. És hát persze teherbe esett a barátnőm, 2 hetes a baba. Nem szeretnénk elvetetni, mert a mi 0 miatt ne Őt "öljék meg".
De ha megszületik örökbe szeretnénk adni, mert még fiatalok vagyunk.
A kérdésem az, hogy ha megszületik lehet úgy örökbe lehet adni. Nem fognak minket hibáztatni, hogy miért nem vigyáztunk szexnél?
17F
"Ahhoz a lány szüleinek is lesz egy-két szava, nem dönthettek ti róla. "
Mondjuk ez nem így van. Magyarországon a terhes nő akarat a döntő, akkor is, ha kiskorú. Se abortuszra, se szulesre, se orokbeadasra, se a gyerek megtartasara nem kötelezhető. Ha nem ért egyet a szüleivel, akkor a gyqmhivatalhoz fordul, az pedig szinte kivétel nélkül minden esetben a terhes akaratával megegyező döntést hoz.
Mi a szüleitek álláspontja? Hajlandóak lennének anyagilag és időben segíteni?
Diákmunkát vagy egyebet el tudsz vállalni? (A barátnőd egy ideig nem lesz munkaképes)
Mikor érettségiztek, jövő május-júniusban?
Iskola mellett dolgozom most is heti 3x 4 órát, de ezzel sokra nem megyek...
Igen ebben a tanévben fogunk érettségizni.
A barátnőm szülei ahogy megtudták, nem örültek, de nem is voltak annyira mérgesek. Azt mondták hogy mi döntsük el mit szeretnénk, de bárhogy döntünk segíteni fognak. De ha úgy döntünk hogy megtartjuk akkor szívesen vigyáznának rá, és segítenének pénzben is, amennyire tudnak....
Az én szüleim nem tudnak még erről...
Elég határeset a korotok. Ha 2 évvel fiatalabbak lennètek, egyértelmű lenne a helyzet.
Én az alapján döntenék, hogy milyenek a jegyeitek, össze tudtok e hozni annyi pontot, hogy felvegyenek titeket egyetemre.
Ha eleve nem is volt képben továbbtanulás, akkor én a helyetekben örökbeadnám nyílt örökbeadással(legalábbis így készülnék, más kérdés, hogy menni fog e a végén).
Ha viszont jól tanultok, akkor fent tudnátok magatokat tartani suli mellett is.
Ha egyetemre készültök adok pár tippet, hogy mérlegelni tudjatok.
Ha rosszul álltok a sulival, már most vegyétek fel a kapcsolatot az alapítvánnyal, hogy megkezdődhessen az ismerkedés, ugyanis nagyon sokféle ember szeretne örökbefogadni babát, nem biztos, hogy elsőre számotokra szimpatikus párt fogtok találni.
Én az abortuszon is elgondolkoznék a helyetekben még egyszer.
Olvassatok történeteket az örökbeadottak szemszögéből is, akár itt a gyakorin, akár az örökbe.hun.
Nagyon utána kell nézni mindennek, mert ha kevés információ birtokában hoztok döntést, egy életen át bánhatjátok, akármelyik utat is választjátok.
A szüleidnek gyorsan mondjátok el még a héten, azt is, mit terveztek.
Gyűjtsetek információkat, a neten rengeteg minden van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!