Védekezés melett estem teherbe, nem szeretném elvetetni, de megtartani sem, van arra lehetőség hogy az apukának adom a babát?
nem egy zsebkendő, hogy neki add. természetesen apa is nevelheti, de te lemondani nem mondhatsz le róla.
mondjuk nekem olyan döbbenetes mikor egy "anya" már terhességnél is azon gondolkozik, hogy bújjon ki a fizetnivalók alól. bár az mindenképp becsülendő, hogy megszülnéd!
18 éves koráig köteles vagy gyerektartást fizetni. ha nincs munkád és nem fizetsz már 6 hónapja, akkor az állam megelőlegezi apának a gyerektartást, hogy ne éhezzen a gyerek. viszont ez azzal jár, hogy amint lesz munkád, duplán vonják majd, tehát azt is vissza kell fizetned.
illetve ha apa nem kér gyerektartást akkor természetesen nem kell majd fizetned, de nem hiszem el, hogy bárkit ennyire nem érdekelne a gyereke :)
Én is inkább a közös életet vetném fel egy olyan férfinak, akiről elképzelhető, hogy egy gyermeket felvállalna. Szerintem elég természetes lenne, hogy téged is vállalna, ha más nem addig, amíg szükséged van segítségre.
Bár azt mondja mindenki, hogy az apa is ugyanolyan szülő, mint az anya, és a babának úgy is jó, de szerintem ez azért nem teljesen van így.
Az első években az anyára óriási szüksége van a babának, a legtöbb, amit tehetsz vele, hogy a közelében maradsz.
Ha az apa nem vállalna fel téged is, akkor esetleg te kérhetnél segítséget egy anyaotthonban. Ha nincs munkád, akkor a lakóhelyed sem köt, tehát elmehetnél a babával egy anyaotthonba addig, míg sikerül egy kicsit talpra állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!