Van valaki aki augusztus elejere van kiirva?
Nagyon szép kisfiú! :) És nagyon ügyes ha ennyi mindent csinál már.
Bianka egy hét múlva 2 hónapos, most olyan 4600 gr. Nagyon hasfájós volt, ez a hét talán jobb kicsit. 2 hétig nem volt magától kakija, nagyon sokat kínlódott és sírt. Rossz két hét volt. Talán most áll minden vissza a régi kerékvágásba. Ő már szépen forgolódik a hátáról oldalra, követ tárgyakat a szemével, kedvence a zenélő körforgó, nagyon sokáig elnézi. Hason fekve is tartja a kis fejét, rettenetesen izgága. :) Sokat gagyorászik, édes kis hangja van. Ő is kis duci, Fodrocska a beceneve. :) Tartja velünk a szemkontaktust. Egyre többet alszik el egyedül is a kiságyában. Éjjel jól alszik, este 8-9 óra után csak 3-4 óra körül kel fel. Viszont mióta hasfájós, nagyon átalakult az evése. Kevesebbet eszik, és van hogy csak 50 ml-t, de nagyon sűrűn..1,5-2 óránként.
És egy figyelős kép :) :
Egyem meg a kis dagi nyakát:) Nagyon szép kis tündérke.
A hasfájás nálunk is javulgat, tegnap és ma már nem láttam rajta, hogy amiatt sírna.
Tomika most evésenként 100 grammot eszik, mert nem adok neki többet. Néha 110,ha elbambulok, de néha 90-nél megállunk. 7-szer eszik egy nap és kb 5x kakil. Tiszta súlyt csak hetente mérek, mert mindig fázik pucéran:) Úgy mérem egyébként, hogy tisztába teszem, mérem, etetem, újra mérem. Így tudom mennyit evett. Ezt ugye ruhástul, de mivel többször át kell öltöztetni egy nap és azoknak a súlya eltér, így a napi súlygyarapodást nem látom.
Örülök, hogy nem annyira hasfájós már Tomika! 6 hetes korára lehet teljesen el is múlik.
Mennyi különbség vagy gyerek és gyerek között! :) Nagyjából egy súlyúak akkor a gyerekeink, de Bius teljesen máshogy "működik". Ő naponta 1-2 alkalommal eszik 110-130 között, ez főleg reggel van, a nap többi részében pedig csak 50-70 között szopizik, igaz, ezt másfél-2 óránként. Így van meg naponta kb. 550 ml. Hiába csinálok neki tápszert mellé, nem kell neki, csak nagyon ritkán. Jah, és ő 2-3 naponta kakil! Ettől nagyon megijedtem, de a gyerekorvos szerint amíg jó a közérzete, nem baj.
Az alvással hogy álltok? Bianka egyre kevesebbet alszik nappal, volt egy időszaka, hogy nem akart napközben a kiságyban aludni, csak rajtunk aludt. De szerencsére megváltozott, de már csak napi 1 hosszabb alvása van. Éjjel jól alszik, szerencsére, 1szer ébred szopizni, 3-4 óra körül.
Nutritont, vagy Gastrotuss Babyt használtok? Remélem segít majd Biusnak, sajna Tomikámnak csak hasfájást csinált, mert megfogta a székletét. Én a refluxra nem adok neki semmit, hanem ha bukik, akkor adok egy kis tejet, vagy ha nagyon nem éhes akkor teát, hogy lemossam a nyelőcsövét. Így nem panaszkodik, gondolom nem marja már miután leöblítjük.
Nálunk csoda kategória ez a lactase comfort gyógyszer, sokkal vidámabb, éjjel már csak egyszer ébred enni, 5-6 órát alszik egyhuzamban. Nappal mosolyog, nézelődik.
Vannak üvöltős blokkok néha, de naponta max 1-2. Általában este 9 körül van az egyik, utána, ha sikerül elaltatni, akkor hajnal 1-2-ig alszik és ma 6kor kelt kakilni, enni szinte semmit nem evett, félálomban elintéztük a peluscserét is, majd fél 8-kor éhezett meg. Azóta megint alszik. Álmában hallom, hogy időnként rotyogtat. Ezt meg gondolom az infacolnak köszönhetjük. Az infacol is nagyon bevált, csak utálja az ízét, alig bírom beleimádkozni.
Ha gondolod, próbáld meg Biankánál, hogy bukás után adsz egy-két korty tejet neki, az lehet megnyugtatja az irritált nyelőcsövet. Meg nem tudom mondták-e, de fontos, hogy kaja után sokáig függőlegesben maradjon. Én jó fél óráig szoktam tartogatni, illetve kendőbe teszem és így nem kell fogni. A kiságy lába alá tegyetek valamit a fejrésznél, hogy magasabban legyen a feje, mint a gyomra, így a gravitáció is segít, hogy ne bukjon. (Nálunk a Révai Lexikonok kerültek erre a megtisztelő pozícióra.)
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Jobbulást a csöpp csajszinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!