Mit tennétek a helyemben? Abortusz vagy felnevelni?
A kérdező kommentje:
de semmi bizonyíték hogy övék az ikrek.
Ezt arra érted akit most állítolagos apukának hívsz? Nem biztos hogy ő az apa? Voltál több férfival is? Volt a családban előtted is már ikerterhesség? Mert elég ritka.
No mindegy is. Ha tényleg így van ahogy leírtad hogy se víz, se fűtés, se elég pénz. Elég nagy felelőtlenség lenne.
Ha magamból indulok ki én alapból márcsak azért se tartanám meg mert apuka az első adandó alkalommal lelépett, és semmi segítség nem maradt. A pénz hiánya csak tetőzi a bajt.
majd írj hogy döntöttél. Sztem mindenkit érdekel. Végülis rajtad áll.
Én személy szerint nem pártolom az ötletet, de azt a verzót is meg tudom érteni ha már megszereted őket.
Kérdező, ez nem így müxik, ha te szülés után megnevezed a vélt apát, akkor a gyámügy hivatalos eljárásban lefolytatja az apasági pert, és annak költségeit a vesztes fél fizeti, tehát, ha a megnevezett apasága bizonyosodik be, akkor a DNS-tesztről ő kapja a számlát. Neked ez egy fillérbe sem kerül.
Egyfelől.
Másfelől viszont ilyen helyzetben amit te leírsz, én nem a megtartást preferálnám ennek ellenére se, ugyanis azzal azt is vállalod, hogy a következő években folyamatosan másoktól, mások jóindulatától fogtok függeni mindhárman a gyerekekkel, mert ugye a lakáskérdés nem megoldott, a jövedelmed még a saját önfenntartásod szintjén sem megoldott nemhogy a gyerekekkel együtt, nincs igazán senki közeli melletted, akire számíthatsz, stb. És már bocs, de hogy fogalmad sincs a valós helyzetről, az abból is levehető, ahogy ezt a tartásdíj-témát elővezetted... És ezen az sem fog érdemben jelentőset javítani, ha megítélik a tartásdíjat és majd több-kevésbé kapod is mert mondjuk az ex párod normális és nem szívózni akar, mert az ugye a gyerekek neveltetési költségeihez való hozzájárulás, és messze nem hármótok eltartása.
Szóval valójában a döntésnek én két alap-paraméterét látom ebben a helyzetben, az egyik az, hogy el bírod-e viselni, fogadni a többéves másoktól függést úgy, hogy abban benne van a kudarc lehetősége is. másik oldalról, meg hogy az örökbeadás, vagy az abortusz a számodra elfogadhatóbb alternatíva. Kb ezeket kell végiggondolni.
A kérdéseidből és némelyik válaszodból látszik milyen "buta" vagy, ehhez a témához nem sokan konyítasz..
2 nappal ezelőtt egy kérdésedben még azt írtad, hogy abortuszt akarsz mert NEM KELLENEK ezek a gyerekek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ma meg már egyhangúan közlöd, hogy megtartod őket.Elég gyorsan és elég összevisszaságban hozod meg a döntéseidet.Szüléshez közeledve megint visszacsinálnád a dolgot, a szüléskor meg akarod őket továbbra is?
A helyzet az, hogy te még egy nagy gyerek nagy!
19 évesen nincs érettségid?Sem egy szakmád??!
Egyébké
Egyébként, ilyen körülmények közé ( ahol fűtés sincs és még víz sem a lakásban) biztos nem vállalnék gyereket.
Ha normális apukát fogtál volna ki, aki melletted van és dolgozik, vagy lenne normális szülőd, esetleg rendezett lenne a családi életed, akkor más helyzet lenne.De így, a magad és nem utolsó sorban a gyerekekre nézve is, vétek lenne ilyen életkörülményekbe megszülnöd őket.
Esetleg szüljél, és add őket örökbe normális párnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!