Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Abortusz vagy felnevelni?

Figyelt kérdés
Még tanuló vagyok. A barátom amikor megtudta hogy terhes vagyok elhagyott. Én sem érzem még magam érettnek az anyasághoz. Egy hely van, ahová esetleg tudnám vinni a gyerekeket (ikrek) az anyámnál van ahol most is lakom. Fűtés nincs. Víz kint az udvaron. Nekem semmi bevételem nincsen. Édesapám 3 hónapja halt meg. Mit csináljak? Örökbeadni nincs szívem őket, nem bírnám elviselni, hogy van valahol 2 gyerekem.
2013. jún. 17. 20:32
 101/134 anonim ***** válasza:
78%

#98, engem is örökbe fogadtak anno, nos ezért NEM vagyok örökbefogadás párti... persze én sem "bigottan", csak azt mondom, hogy olyan helyzetekben, ahol a megtartás nem jön szóba, viszont az abortusz is, meg az örökbefogadás is szóba jön, inkább az előbbit preferálnám. De ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni a saját lehetőségei, világnézete, stb szerint.

A kérdezőnek meg végre tényleg el kellene kavarnia a családvédőshöz mondjuk, hogy tisztába jöjjön a saját valós helyzetével és saját valós lehetőségeivel, aztán utána meggondolni, hogy mi legyen, és dönteni már a valóság ismeretében.

2013. jún. 19. 09:39
 102/134 anonim ***** válasza:
100%

hm ez érdekes, hogy nem támogatod, pedig örökbefogadtak, gondolom akkor nálad nem biztos, hogy "jól sült el"? bocsi, csak érdekel.

az biztos, hogy jelen helyzetben abszolút elfogadható lenne az abortusz.

2013. jún. 19. 09:41
 103/134 anonim ***** válasza:
100%
A te álláspontod érthető... De nem mindenki képes az örökbeadásra és az is érthető!!!!!! Lehet neked jól sült el ...és a szülőanyádnak? Róla tudsz valamit ?
2013. jún. 19. 09:51
 104/134 anonim ***** válasza:
69%

#102, na ya, tudod, addig nem szokott gond lenni az örökbefogadással, amíg babusgatni való babáról, irányítható, büszkélkedhető kisgyerekről van szó, a különbségek és az ebből eredő gondok (ha vannak, persze) később szoktak előkerülni, a saját véleménnyel és saját akarattal együtt. És itt persze nem azokra gondolok, akik pl. agresszív bántalmazók, vagy ilyesmi, azokat azért elég jól szűri a rendszer... hanem pl. olyasmire, hogy az anyám roppant anyagias, én meg borzalmasan megvetem az anyagiasságot... mondjuk voltam 13, és anyám elkezdte a papolást, hogy "majd olyan lányt kell választanod, akinek nem hogy a kenyeret, de a kalácsot is van mibe aprítani"... én meg azon lamentáltam közben, hogy hova hányjak... na ilyenek...

Mondjuk úgy, hogy genetikailag részben determinált szociokultúrás különbségek... lásd Szondi-teszt és hasonlók:)

2013. jún. 19. 09:52
 105/134 anonim ***** válasza:
100%

a szülőanyám hasonló helyzetben lehetett, mint a kérdező, azt tudom, hogy 18 éves volt.

én nem a szülőanya szempontját néztem, vagy nem arra gondoltam, mint írtam is, az nagyon pocsék lehet, inkább arra gondoltam, hogy a gyerekek viszont életben maradnak DE ahogy írtam, az abortusz is érthető.

hála a jó istennek, nem nekem kell dönteni.

2013. jún. 19. 09:53
 106/134 anonim ***** válasza:
100%

Nem arra akarja mindenki rávenni, de arra igen, hogy talán legyen olyan kedves és járja körbe az összes létező lehetőséget: kórházban hagyás, nyílt örökbefogadás, anyaotthon,ideiglenes gondozásba vétel, ahol a babák látogathatók, a későbbiekben pedig akár nevelhetők, stb. ...

Tudod, utolsó, ahogy a közlekedési-, úgy a szexuális balesetekben is mindig a vétlen fél pusztul bele mások felelőtlenségébe... És ez azért elfogadhatatlan.

Miért csak a kérdésben feltett 2 opcióig terjed az emberek 99%-ának a figyelme ebben a kérdésben?

2013. jún. 19. 10:00
 107/134 anonim ***** válasza:
100%

a kérdésben abortusz van, meg felnevelés, én az örökbeadást mondtam, szóval nem értem, miért csak a két opció merült fel itt. vagy te mire gondolsz?

3 lehetőség van összesen csak, sajna

2013. jún. 19. 10:03
 108/134 anonim ***** válasza:
96%
Én már sajnálom a leányzót !!! Ha úgy dönt elveteti a babákat ,az az ő dolga egyes egyedül! Senkire nem tartozik !!! Az ő szitujában lehet ez a legjobb megoldás! Rászorultsági alapon szerintem a minimális összeget itélné meg neki a csvsz . Hova tartaná meg mégis,hogy gondoljátok?! Nyomornak ne tegye ki a gyerekeit ! Volt már ilyen a világtörténelemben ,nem egy nem kettő ...Joga van dönteni abban,hogy mit szeretne ! Szerintem szegény már irni sem mer ide ,mert letámadják sokan !!! Hallod kislány,minél előbb menj védőnőhöz !
2013. jún. 19. 10:19
 109/134 anonim ***** válasza:
100%
Ott van még az anyaotthon, és az átmeneti gondozásba vétel, melynek során nem kell lemondani a babákról. Én ennyit biztosan tudok, de ki tudja, lehet, hogy ezen kívül is lennének alternatívák. Kérdezőnek utána kellene járnia.
2013. jún. 19. 14:49
 110/134 anonim ***** válasza:
100%
ezek a megtartáshoz tartoznak nálam, de amúgy én pl. ezt is írtam, hogy nézzen utána, de amúgy tök felesleges szerintem itt irogatnunk, mert tényleg vagy kamu kérdés volt, vagy a kérdező csak simán eltűnt :(
2013. jún. 19. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!