Mit tennétek a helyemben? Abortusz vagy felnevelni?
#98, engem is örökbe fogadtak anno, nos ezért NEM vagyok örökbefogadás párti... persze én sem "bigottan", csak azt mondom, hogy olyan helyzetekben, ahol a megtartás nem jön szóba, viszont az abortusz is, meg az örökbefogadás is szóba jön, inkább az előbbit preferálnám. De ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni a saját lehetőségei, világnézete, stb szerint.
A kérdezőnek meg végre tényleg el kellene kavarnia a családvédőshöz mondjuk, hogy tisztába jöjjön a saját valós helyzetével és saját valós lehetőségeivel, aztán utána meggondolni, hogy mi legyen, és dönteni már a valóság ismeretében.
hm ez érdekes, hogy nem támogatod, pedig örökbefogadtak, gondolom akkor nálad nem biztos, hogy "jól sült el"? bocsi, csak érdekel.
az biztos, hogy jelen helyzetben abszolút elfogadható lenne az abortusz.
#102, na ya, tudod, addig nem szokott gond lenni az örökbefogadással, amíg babusgatni való babáról, irányítható, büszkélkedhető kisgyerekről van szó, a különbségek és az ebből eredő gondok (ha vannak, persze) később szoktak előkerülni, a saját véleménnyel és saját akarattal együtt. És itt persze nem azokra gondolok, akik pl. agresszív bántalmazók, vagy ilyesmi, azokat azért elég jól szűri a rendszer... hanem pl. olyasmire, hogy az anyám roppant anyagias, én meg borzalmasan megvetem az anyagiasságot... mondjuk voltam 13, és anyám elkezdte a papolást, hogy "majd olyan lányt kell választanod, akinek nem hogy a kenyeret, de a kalácsot is van mibe aprítani"... én meg azon lamentáltam közben, hogy hova hányjak... na ilyenek...
Mondjuk úgy, hogy genetikailag részben determinált szociokultúrás különbségek... lásd Szondi-teszt és hasonlók:)
a szülőanyám hasonló helyzetben lehetett, mint a kérdező, azt tudom, hogy 18 éves volt.
én nem a szülőanya szempontját néztem, vagy nem arra gondoltam, mint írtam is, az nagyon pocsék lehet, inkább arra gondoltam, hogy a gyerekek viszont életben maradnak DE ahogy írtam, az abortusz is érthető.
hála a jó istennek, nem nekem kell dönteni.
Nem arra akarja mindenki rávenni, de arra igen, hogy talán legyen olyan kedves és járja körbe az összes létező lehetőséget: kórházban hagyás, nyílt örökbefogadás, anyaotthon,ideiglenes gondozásba vétel, ahol a babák látogathatók, a későbbiekben pedig akár nevelhetők, stb. ...
Tudod, utolsó, ahogy a közlekedési-, úgy a szexuális balesetekben is mindig a vétlen fél pusztul bele mások felelőtlenségébe... És ez azért elfogadhatatlan.
Miért csak a kérdésben feltett 2 opcióig terjed az emberek 99%-ának a figyelme ebben a kérdésben?
a kérdésben abortusz van, meg felnevelés, én az örökbeadást mondtam, szóval nem értem, miért csak a két opció merült fel itt. vagy te mire gondolsz?
3 lehetőség van összesen csak, sajna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!