Abortusz vagy bizonytalansag?
14:34 Mindenki megérdemli az esélyt az életre. Ha annyira rossz volt, miért nem vetettél véget az életednek a nagy szegénységben? Mert élni akartál, ugye? A magzat is élni akar, ösztönösen. Láttam abortuszról videót, ultrahanggal nézték mi történik belül, szegény kapaszkodik az életéért. Az pedig, hogy alakul a későbbiekben az élete, hidd el, rajta is múlik majd. És ha bekerül egy intézetbe? Annyi híres ember (színész, író, tudós, orvos, stb.) került ki árvaházból és boldogan éltek. De erről lehetne vitatkozni persze.
Meg lehet tartani a babát, aztán, ha végképp nem megy, akkor örökbe lehet adni, ott van ez is, mint lehetőség. Mindez kemény dolog, nagyon-nagyon nehéz, de mégsem jár gyilkosággal...
Meg lehet azt mondani, hogy a baba érdeke, hogy ne szülessen szegény körülmények közé... De ez nem igaz. A kismama érdeke, mert ha megtartaná, akkor neki lenne sokkal nehezebb előteremteni a körülményeket, neki lenne sokkal nehezebb lemondani dolgokról, és ha végképp nem megy, neki lenne nehéz megválni a gyerekétől.
Azt értsétek már meg, attól még, hogy nem született még meg a baba, attól még él, egyelőre odabent az anyja méhében.
Kedves kérdező!
Meg tudom érteni mind a két döntésedet. Én is hasonló cipőben jártam 21 hete. Nem élünk rossz körülmények között, van munkahelyünk, saját lakásunk igaz hitelünk is ami nem kevés. Én mégis önző módon sokáig az abortuszt fontolgattam.
Ne foglalkozz senkivel ez a te (ti) életetek, te döntesz és ennek a döntésnek a súlyát is te cipeled.
Mi akik válaszolunk nem biztos, hogy bele tudjuk élni magunkat a helyzetbe. Szerintem mindenkinek a saját problémája a legnagyobb!
Kitartást és minden jót!!
Semmi másról nem szól ez az egész mint arról hogy joga van e egy embernek egy másikat megölni vagy nem. Az aki abortusz párti az azt mondja hogy igen mert ha szegény vagy, mert ha nem vagy férjnél, mert ha váratlanul jött akkor megölheted, aki meg ellene van azt mondja hogy nem mert nem vagyunk Istenek hogy jogunk legyen egy másik ember élethez való jogáról dönteni.
Miért van az hogy minden normális nőnek aki abortuszon átesik egy életre megsebződik a szíve a lelke? (rosszabb esetben a teste is) Miért van az hogy ha az csak egy "sejtcsomó' a méhedben, nem is számít még embernek mégis ennyire borzalmas? Azért mert mindenki tudja hogy nem csak egy pótolható darabka hús van az anyában amikor terhes lesz...
Igen sajnos sok szörnyűség van a világban és bizonyos helyzetekben egy baba jövetele nem tűnik éppen áldásnak de ami tény az tény az abortusz GYILKOSSÁG amiben az anya megöli a saját gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!