Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy bizonytalansag?

Abortusz vagy bizonytalansag?

Figyelt kérdés
21 eves vagyok es 9 hetes terhes. Holnap fekszem be a korhazba, mert abortuszom lesz. Lelkileg mar teljesen ki vagyok keszulve. A parommal kulfoldon elek, ( en a mutet idejere haza jottem) o most is ott van, szoval egyedul kell vegig csinalnom ezt az egeszet....ha fel evvel ezelott jon a baba akkor nem is gondolkodtam volna el azon, hogy megtartsam vagy sem. Azota azonban elvesztettem szinte mindent ( munkat, otthont...stb)A parom fizetese annyira eleg, hogy a honap utolso heteben mar nem igazan tudunk mit enni. Ezert juttottam arra a dontesre, hogy elvetetem a babat, hiszen senki nem akarna, hogy a gyereke a kesobbiekben ehezze. Megis meg most is azon gondolkodom, hogy talan rossz dontest hoztam. Ha legalabb lenne egy lakasunk.....de hat alberletbe lakunk ahonnan hamarosan ki kell koltoznunk. Kerlek benneteket adjatok valami tanacsot igy az utolso pillanatban, hiszen meg mindig nem keso meggondolni.....
2011. ápr. 13. 20:38
 71/94 anonim ***** válasza:
76%

14:34 Mindenki megérdemli az esélyt az életre. Ha annyira rossz volt, miért nem vetettél véget az életednek a nagy szegénységben? Mert élni akartál, ugye? A magzat is élni akar, ösztönösen. Láttam abortuszról videót, ultrahanggal nézték mi történik belül, szegény kapaszkodik az életéért. Az pedig, hogy alakul a későbbiekben az élete, hidd el, rajta is múlik majd. És ha bekerül egy intézetbe? Annyi híres ember (színész, író, tudós, orvos, stb.) került ki árvaházból és boldogan éltek. De erről lehetne vitatkozni persze.

Meg lehet tartani a babát, aztán, ha végképp nem megy, akkor örökbe lehet adni, ott van ez is, mint lehetőség. Mindez kemény dolog, nagyon-nagyon nehéz, de mégsem jár gyilkosággal...

2011. ápr. 14. 15:13
 72/94 anonim ***** válasza:
45%
Én sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került a kérdező. A felelőtlen abortuszra járókat megvetem, de én is úgy gondolom, hogy sajnos van olyan helyzet, amikor nem tehet róla egy nő, hogy véletlenül teherbe esett, illetve nem olyan helyzetben van, hogy felneveljen egy babát. A "majd lesz valahogy" hozzáállást nem bírom. A "még egy gyerek sem halt éhen" kifogásokat sem szeretem. Egy gyereknek nem csak zsíros kenyeret kell adni. Idővel egyre nagyobbak az igények, csak gondoljunk a saját igényeinkre. Nagyon nehéz helyzet, remélem én sohasem fogok ilyen helyzetbe kerülni. Ítélkezni nagyon könnyű. Átélni már sokkal nehezebb, de hogy fájdalmas mindenkinek, az biztos.
2011. ápr. 14. 15:18
 73/94 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet azt mondani, hogy a baba érdeke, hogy ne szülessen szegény körülmények közé... De ez nem igaz. A kismama érdeke, mert ha megtartaná, akkor neki lenne sokkal nehezebb előteremteni a körülményeket, neki lenne sokkal nehezebb lemondani dolgokról, és ha végképp nem megy, neki lenne nehéz megválni a gyerekétől.

Azt értsétek már meg, attól még, hogy nem született még meg a baba, attól még él, egyelőre odabent az anyja méhében.

2011. ápr. 14. 15:19
 74/94 anonim ***** válasza:
100%
És én nem ítélkezem. ÉS szerintem egyik abortuszellenes válaszoló sem tette. Csak nagyon-nagyon sajnálom, hogy van abortusz, nagyon szeretném, ha minél kevesebb lenne.
2011. ápr. 14. 15:22
 75/94 anonim ***** válasza:
de vajon hová tűnt a kérdezőnk?Lányok!ha úgy döntött elveteti,az mennyi ideig tart?
2011. ápr. 14. 17:34
 76/94 anonim ***** válasza:
Szerintem ugy döntött,és 2-3 nap mulva jelentkezik,talán:-(( egyébként nem azt irtam hogy kivánom a videos nőnek ugyanezeket,hanem azt hogy "ha olyan lennék,amilyen nem vagyok,azt kivánnám".Különbség.Tudom hogy kiakadtam,és nem szép dolog pofozkodással fenyegetőzni,de akkor is kegyetlenségnek tartom az ilyen helyeken belinkelt néma sikolyos videókat.De nem baj,ha megjön a kérdezőnk a kórházból,és rákattint,biztos elégedett leszel majd. :-(
2011. ápr. 14. 18:20
 77/94 anonim ***** válasza:
73%
Sztem sincs értelme a veszekedéseknek. De sztem az aki feltette a sikolyos videót, nem akart rosszat. Sőt, lehethogy ha vki megnézi, másképp fog vélekedni. Nem az a cél, hogy rosszul érezze magát bárki is, hanem vmi egészen más. Sztem mindenki csak jót akart, akár az abortusz mellett szólt, akár ellene. De a kérdező már vszínűleg döntött, és én nagyon szeretném, ha írna.
2011. ápr. 14. 18:49
 78/94 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Meg tudom érteni mind a két döntésedet. Én is hasonló cipőben jártam 21 hete. Nem élünk rossz körülmények között, van munkahelyünk, saját lakásunk igaz hitelünk is ami nem kevés. Én mégis önző módon sokáig az abortuszt fontolgattam.

Ne foglalkozz senkivel ez a te (ti) életetek, te döntesz és ennek a döntésnek a súlyát is te cipeled.

Mi akik válaszolunk nem biztos, hogy bele tudjuk élni magunkat a helyzetbe. Szerintem mindenkinek a saját problémája a legnagyobb!

Kitartást és minden jót!!

2011. ápr. 14. 19:36
 79/94 anonim ***** válasza:
78%

Semmi másról nem szól ez az egész mint arról hogy joga van e egy embernek egy másikat megölni vagy nem. Az aki abortusz párti az azt mondja hogy igen mert ha szegény vagy, mert ha nem vagy férjnél, mert ha váratlanul jött akkor megölheted, aki meg ellene van azt mondja hogy nem mert nem vagyunk Istenek hogy jogunk legyen egy másik ember élethez való jogáról dönteni.

Miért van az hogy minden normális nőnek aki abortuszon átesik egy életre megsebződik a szíve a lelke? (rosszabb esetben a teste is) Miért van az hogy ha az csak egy "sejtcsomó' a méhedben, nem is számít még embernek mégis ennyire borzalmas? Azért mert mindenki tudja hogy nem csak egy pótolható darabka hús van az anyában amikor terhes lesz...

Igen sajnos sok szörnyűség van a világban és bizonyos helyzetekben egy baba jövetele nem tűnik éppen áldásnak de ami tény az tény az abortusz GYILKOSSÁG amiben az anya megöli a saját gyerekét.

2011. ápr. 14. 21:34
 80/94 anonim ***** válasza:
52%
Egyetértek az utolsó válaszolóval! 100%-ig!
2011. ápr. 15. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!