Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy bizonytalansag?

Abortusz vagy bizonytalansag?

Figyelt kérdés
21 eves vagyok es 9 hetes terhes. Holnap fekszem be a korhazba, mert abortuszom lesz. Lelkileg mar teljesen ki vagyok keszulve. A parommal kulfoldon elek, ( en a mutet idejere haza jottem) o most is ott van, szoval egyedul kell vegig csinalnom ezt az egeszet....ha fel evvel ezelott jon a baba akkor nem is gondolkodtam volna el azon, hogy megtartsam vagy sem. Azota azonban elvesztettem szinte mindent ( munkat, otthont...stb)A parom fizetese annyira eleg, hogy a honap utolso heteben mar nem igazan tudunk mit enni. Ezert juttottam arra a dontesre, hogy elvetetem a babat, hiszen senki nem akarna, hogy a gyereke a kesobbiekben ehezze. Megis meg most is azon gondolkodom, hogy talan rossz dontest hoztam. Ha legalabb lenne egy lakasunk.....de hat alberletbe lakunk ahonnan hamarosan ki kell koltoznunk. Kerlek benneteket adjatok valami tanacsot igy az utolso pillanatban, hiszen meg mindig nem keso meggondolni.....
2011. ápr. 13. 20:38
 21/94 anonim ***** válasza:
91%

Kiváncsi lennék, hogy akik az abortuszt támogatják, azoknak van-e gyereke...? Mert úgy beszéltek Róla, mint egy darab kolbászról, amiből majd vesz másikat:(:(:(!

Könyörgöm, ez egy önálló élet! Ő már nem lesz újra! Ő most van! Másik babája lehet, de nem az, akit most vár!

Ha a ti meglévő gyermekeitekről lenne szó, akkor is így beszélnétek? Nem baj, van másik?!

Nem a kérdezőt minősítem, az ő problémáját megértem, és nagyon sajnálom (bár nem vetetném el), de ti hogy beszélhettek így?

Nem térek magamhoz!

Kétgyermekes anyuka

2011. ápr. 13. 21:11
 22/94 anonim ***** válasza:
48%

Látom sokan nem értik,hogy a NINCS pénz és NINCS otthon nem egyenlő a KEVÉS pénzzel és szerény otthonnal..

Meg lehet venni mindent hazsnáltan,sokkal olcsóbban,de az is pénzbe kerül,nekik sincs mit enni a hónap utolsó hetében.....

És ezt nem azért irom,hogy rábeszéljelek az abortuszra félreértés ne essék,csak látom egyesek el vannak tévedve a világgal kapcsolatban

2011. ápr. 13. 21:12
 23/94 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon nehéz helyzeteb vagytok, maximálisan átérzem amin keresztülmész.

Tudom, hogy hiába tudja az ész, hogy mi a teendő, a szívnek nem lehet parancsolni, érez és reménykedik...

Nagyon hasonló szituációt éltem meg én is anno (bár nekünk akkor volt már egy 8 hós lányunk is). Végül a párom heves tiltakozása ellenére megtartottam a babát. A létminimumon élünk, de boldog vagyok a két csodálatos kicsimmel (most 2.5 és 1 évesek) - , de a házasságunk majdnem ráment. Ám ha elváltunk volna, akkor is azt mondanám, hogy jól döntöttem amikor kiálltam a kisfiamért.

Aztán idén decemberben egyetlen elszakadt óvszer miatt újra teherbe estem, kiderült ,hogy ikreket várok . és őértük már nem volt erőm megvívni a harcomat újból, és úgy éreztem, fizikailag és anyagilag sem bírnék el még két babát, megint ilyen kis korkülönbséggel. Ezért a műtét mellett döntöttem.

Egész életemben sajnálni fogom, hogy nem volt hitem és erőm kiállni értük, de úgy érzem, egyszerűen MUSZÁJ volt az eszemre hallgatni. Mégis nagyon fáj, és ezt hordozni fogom, míg élek.

De a lányom és a fiam az én életem fénye, és ha vissza kéne forgatni az idő kerekét odáig, hogy megtartom-e a 2. babát, a kisfiamat, és tudván tudnám, hogy mi lesz ha megtartom, hogy mennyire nehéz lesz előteremteni az ennivalót, a ruhaneműt, gyógyszerre valót stb, hogy én nélkülözök hogy nekik minden meglegyen + mi mindenen átmegyek érzelmileg és a házasságom hajszál híján széthullik... akkor is megtartanám!!!!!!

Kívánok neked sok erőt és bölcsességet, hogy a számotokra kisebbik rosszat tudd választani, és kívánok minden jót a későbbiekhez.

Kívánok boldog babázást, akár most, akár később. Mert minden gyermek csoda, és ha majd ott szuszog rádborulva a sajátod, akkor fogod megérteni, hogy nélküle nem lehet teljes az életed.

Én úgy érzem, hogy te már döntöttél, és fontos, hogy meggyőzd magadat, hogy ennek így kellett lennie. És higgy a jövődben, lesz még jobb, sokkal jobb minden, és ezek a dolgok amik most történnek, mind-mind formálnak és hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legjobb anyukája légy egy kisbabának, aki téged választ hogy segítsd egyengetni az útját ezen a világon.

2011. ápr. 13. 21:15
 24/94 anonim ***** válasza:
38%
Ne haragudj, kedved kerdezo, nem akarlak megbantani, csak picit elkepedtem azon, amit irtal. Nem lennel kepes odaadni masnak a gyerekedet, de megolni igen? Inkabb haljon meg, ha nem lehet a tied? Ne haragudj, tudom, hogy nehez. Nekem van kisbabam, amikor eloszor lattam 4d-n 12 hetesen, mar egy pici kis ember volt odabenn, egy kis elet, annyira meghatodtam, hogy sirtam. Gondolj bele, hogy 9 hetesen a babadat nemcsak siman megolik, de nagyon fog fajni neki...
2011. ápr. 13. 21:17
 25/94 anonim ***** válasza:
54%

Ti most komolyan olyanokat írtok, hogy vetesse el, mert nem fogja tudni kirándulni vinni?!

Tehát akkor összegezzük: vagy szül egy gyereket, akit TALÁN nem tud majd minden héten programokra vinni, vagy a legmárkásabb cuccokba öltöztetni, vagy megöli?!

Tehát ha nekem most azt mondják, hogy holnaptól nélkülözöl, vagy elvesszük a gyerkedet, akkor inkább adjam oda a gyerekem?!

Ők jobb életre törekszenek, és meg is vannak a kilátásaik. Rosszkor jön a baba, de jön!

Kedves kérdező, nem attól leszel felelősségteljes ANYA, ha elveteted a babádat! Ez teljesen abszurd!

Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogtok tenni érte, egy anya bármire képes;)!

2011. ápr. 13. 21:18
 26/94 anonim ***** válasza:
28%

Én javasoltam az abortuszt.

4 gyermekem van és abortuszpárti vagyok. Lehet savazni.

2011. ápr. 13. 21:18
 27/94 A kérdező kommentje:
Az utolsohoz szolnek, hogy igen teljesen igazad van, a keves penz es a pici otthon az teljesen mas mint a nincs penz. Ha lenne legalabb egyetlen egy biztos pont ( lakas, biztosabb munka) az eletemben akkor eskuszom eszembe sem jutott volna ez a szornyuseg.....es tudom, hogy 7 honap alatt sokminden megvaltozhat pozitiv iranyba, de ugyanugy lehet meg rosszabb. Akar a parom is elveszitheti a munkajat es akkor aztan mar tenyleg semmink nem lenne....Sajnos egyikunk csaladja sincs olyan helyzetben, hogy anyagi tamogatast tudjon adni. Azt tudom, hogy a picinek szeretetbol nem lenne hianya, de sajnos abbol tenyleg nem lehet megelni. Ahhoz, hogy egy baba egeszsegesen fejlodjon, nyugalom es kiegyensulyozottsag kell, de ha mindig azon kell idegeskedni, hogy nincs penz akkor szerintem egy anya nem tud kiegyensulyozott lenni
2011. ápr. 13. 21:20
 28/94 anonim ***** válasza:
72%

Sokaknak nem fog tetszeni, amit írok, de ezt senki ellen nem írom, nem is szeretnék vitát indítani. Pláne nem a kérdező ellen írom, de nem tudtam megállni, hogy ne írjam le a véleményem...

Valaki azt írta, hogy a gyermek érdekében. De egy gyermek érdeke nem az, hogy természetellenesen még a megszületése előtt elvegyék tőle az életét.

Kedves Kérdező! Ha habozol, akkor van még arra esély, hogy mégse menjél el az abortuszra. Én soha, semmilyen körülmények között nem tudnám tanácsolni az abortuszt. Hiszen Isten ajándéka ez. És írtad, hogy egy fél évvel ezelőtt nem is lett volna kérdés. De akkor most lehetnél 6-7 hónapos terhes, és már késő lenne az abortuszra, akkor mit csinálnál? Nem látjuk előre a dolgokat. És nem hiszem, hogy ez az egyetlen lehetőség, megoldás. Ki lehet olvasni a szavaidból, hogy szereted azt a kisbabát, és egy anyuka, aki szereti a gyermekét sok mindenre képes. A döntés joga a tiéd, senki nem veheti el. De azzal, hogy sok ember támogat az abortusz döntése mellett, még nem azt jelenti, hogy az a helyes döntés. És ettől neked sem lesz sokkal könnyebb.

Gondolkozz rajta még, mert mi válaszolók, csupán választ adunk egy feltett kérdésre...

Írtad, hogy még mindig nem késő meggondolni. Kívánom Neked, hogy tiszta szívvel hozd meg a döntésedet. És ha nem nagy kérés, kérlek, írj majd, hogy hogyan döntöttél.

2011. ápr. 13. 21:21
 29/94 anonim ***** válasza:
45%
Kedved 4 gyermekes anyuka, nem bantaskepp, de sajnalom a gyetekeidet, mert, ha ok rossz idoben fogannak nem olyan korulmenyek kozt, most valoszinuleg nem elnenek...
2011. ápr. 13. 21:23
 30/94 anonim ***** válasza:
46%

Nem veszem bántásnak :)

Az abortusz kényes téma, olyan, mint a politika, mindenkinek van véleménye, és nem érdemes egymás torkának ugrani azért, mert nem egyezik.

Én 29 évesen szültem először, mert ez volt az az időpont, mikor már olyan karrier volt a hátam mögött, amire azt mondtam, hogy erre lehet gyermeket vállalni úgy, ahogy én azt elképzelem.

2011. ápr. 13. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!