Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy bizonytalansag?

Abortusz vagy bizonytalansag?

Figyelt kérdés
21 eves vagyok es 9 hetes terhes. Holnap fekszem be a korhazba, mert abortuszom lesz. Lelkileg mar teljesen ki vagyok keszulve. A parommal kulfoldon elek, ( en a mutet idejere haza jottem) o most is ott van, szoval egyedul kell vegig csinalnom ezt az egeszet....ha fel evvel ezelott jon a baba akkor nem is gondolkodtam volna el azon, hogy megtartsam vagy sem. Azota azonban elvesztettem szinte mindent ( munkat, otthont...stb)A parom fizetese annyira eleg, hogy a honap utolso heteben mar nem igazan tudunk mit enni. Ezert juttottam arra a dontesre, hogy elvetetem a babat, hiszen senki nem akarna, hogy a gyereke a kesobbiekben ehezze. Megis meg most is azon gondolkodom, hogy talan rossz dontest hoztam. Ha legalabb lenne egy lakasunk.....de hat alberletbe lakunk ahonnan hamarosan ki kell koltoznunk. Kerlek benneteket adjatok valami tanacsot igy az utolso pillanatban, hiszen meg mindig nem keso meggondolni.....
2011. ápr. 13. 20:38
 41/94 anonim ***** válasza:
64%

Te döntesz, ám vigyázz, mert lehet, hogy ha most elveteted, az életben soha többet nem lehetsz várandós. Gondolj bele, mekkora csapás lesz, ha közli a doki, hogy jaj, önnek nem lehet gyermeke... mindezt egy "elhamarkodott" döntés miatt.

:(

A kevés pénz pedig még mindig több, mint a semmi, nem kell mindenből a legdrágábbat venni, létezik textilpelus is - bár macerás főzni, meg mosni, ám kétségkívül olcsóbb megoldás.

Én mindenképp megtartanám a picit, hisz az élet folyton változik, lehet, hogy már egy hónap múlva jobbá fordul a helyzet. Ha fél évvel ezelőtt leszel várandós, akkor is ugyanitt vagy, és szóba sem jöhetne a megszakíttatás.

2011. ápr. 13. 22:01
 42/94 anonim ***** válasza:
93%
Tudod a 4. babámat én sem akartam,sok tusakodás és szenvedés után a megtartás mellett döntöttem.És kimondhatatlanul boldog vagyok hogy Ő van nekünk,gyönyörű egészséges kisbaba.
2011. ápr. 13. 22:12
 43/94 anonim ***** válasza:
87%

Hát nagyon nehéz!

Én egy kétgyermekes anyuka vagyok.Az egyik 27 a másik 6 hónapos.Két fiú,egyik sem egyszerű pasi.És most valahogy sikerült egy harmadik is.5hetes vagyok és pont ma tettem itt fel egy hasonló kérdést.

Jó házasságban és átlagos anyagiakkal.Furcsa,hogy egy kicsi lény mennyi kavarodást tud okozni.

Én nem adok tanácsot mert szerintem a te helyzetedben nem lehet.Csak te tudhatod, hogyha igen akkor találsz e valami kiutat,valami kapaszkodót.Nagyon sok múlik a párodon,nekem ő az aki a kételyemet okozza.a párom a bizonytalan és nem én.Nagyon erős nőnek kell ahoz lenni, hogy egy ilyen helyzetben egyedül merjen dönteni.(mármint a megtartásról)

Az biztos,hogy én jobban félek attól,hogy belehal a lelkem ha megteszem mint attól,hogy mi lesz velünk három gyerekkel.

Azt kívánom neked ,hogy segítsen téged Jóisten ,hogy sikerüljön úgy döntened,hogy boldog és teljes életet tudj élni akárhogy döntessz is!!!!!!

2011. ápr. 13. 22:20
 44/94 anonim ***** válasza:
10%
Hát..annak idején én is el akartam vetetni a lányomat, nem bántam meg, hogy nem tettem, de iszonyatosan nehéz..mert sajna nem túl jók az anyagi körülményeink. Ilyesmiket nem is mérlegeltem, hogy mi van, ha nem tudok szoptatni??? Mi van ha nem jó az olcsó pelus? Mi van ha beteg a gyerek?? Tápszer hetente 2400...pelusról ne is beszéljünk..most lett egy hörghurutja a lányomnak 6 ezer a gyógyszer..rengeteg olyan költség van amit nem tudsz kiszámitani és nagyon szr anyának fogod érezni magad ha nem tudod neki megvenni. Ha elveteted akkor szr embernek..de még mindig inkább embernek legyek szr..mint anyának..
2011. ápr. 13. 22:27
 45/94 anonim ***** válasza:
75%

Szia, én annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni hogy ha fél évvel ezelőtt született volna a babád és megtartod akkor ha most ilyen anyagi körülmények közé kerültetek akkor most megölted volna mert ilyen körülmények közé nem vállalnád már? Nem akarok durva lenni, de az életben a körülmények mindíg változhatnak, lehet hogy egy újjabb fél év múlva sokkal jobb helyzetbe kerültök és akkor arra fogsz gondolni hogy miért nem tartottad meg.

Már most rosszul érzed magad, mit gondolsz az abortusz után milyen lesz? Még nem késő, ne öld meg a babádat.

Lehet lepontozni

2011. ápr. 13. 22:31
 46/94 anonim ***** válasza:
91%
22:27- es vagyok. Én ezek ellenére sem vetetném el. Főleg amióta megszületett a lányom...legszivesebben leköpném magam, hogy ez valaha is az eszembe jutott.....
2011. ápr. 13. 22:37
 47/94 anonim ***** válasza:
100%
szia!21 éves vagyok,38 hetes terhes,főiskolás,a férjem is az.mi megtartottuk,kb havi 150-160ezerft lesz egy hónapra mindenre,bár fiatalok vagyunk,meg tanulunk,nincs nagyon jó állásunk,se állandó,bár férjem dolgozik suli mellett.bevállaltuk,még ha nehéz is lesz.gondold át,egy gyermek ajándék,és kevés pénzből is meg lehet élni.mérlegelj,de sztem egy gyermek élete mindent megér,sosem tudnám elvetetni.
2011. ápr. 13. 23:09
 48/94 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik út nagyon nehéz, nagyon sajnállak és drukkolok. Én a helyedben az örökbeadás mellett döntenék, ezzel tudnék még a leginkább együtt élni késôbb. Ha tiszta lelkiismerettel mondhatod, hogy nincs sehonnan segítség, és nem bírnád feláldozni sem a gyermeked, sem magad. Nagy lemondás, de legkisebb rossz mégis talán a gyermekemet szeretô családban tudni, ahol vágyva várták, mint az abortusz árnyával vagy a kilátástalansággal birkózni nap mint nap. És a hátralevô hónapok alatt tényleg annyi minden változhat még, adj magatoknak esélyt.

-- kisbabás anyuka

2011. ápr. 14. 04:32
 49/94 anonim ***** válasza:
65%

Szia,

Talán még elolvasod a válaszom kórházba menetel előtt. 32 hetes pocakosan teljesen elfogult vagyok a kérdést illetően, tehát épeszű tanácsot nem feltétlen tudok adni.

Amit azért szeretnék leírni:

Anyukám 18 éves alig múlt el, mikor érkezett hozzá az első gólya. Nem volt túl sok lehetősége dönteni, elvetette. Ezután még háromszor esett teherbe. Ebből az első két esetben elmentek maguktól a Babók. Egyértelmű ok miatt. Pedig akkor már nagyon szerette volna Őket. Végül következtem én. Az orvosok semmi jóval nem bíztatták, vagy megmaradok, vagy nem. 4 hónapos terhes volt, mikor én is veszélybe kerültem. Azonnal kórház, szerencsére elmondhatom (kicsit sem egoista módon :D), hogy sikerült bent tartani. Én voltam az utolsó próbálkozásuk, ha nem maradok, örökbe fogadtak volna valakit. Azért örülök, hogy gyorsan beértek a kórházba, még ha ez ma nagyképűen is hangzik. Csak pár percre gondold ezt át!

Nem igaz, hogy százezrek kellenek manapság tartalékba egy kisbaba felneveléséhez. Lehet, hogy nehezebb lesz kicsit, de másfelől SOKKAL nehezebb lesz egy életen át azzal a tudattal élni, hogy milyen fájdalmat okoztál azzal a picinek, hogy elvetted a még el sem kezdődő életét.

Van egy film, a Néma Sikoly, azt hiszem ez a címe. Velünk azt megnézették 14 évesen. Volt olyan, aki végig sem bírta nézni, inkább kiment a teremből. Azóta sok éven át azon imádkoztam, hogy soha ne kerüljek ilyen helyzetbe. Neked most még mindig van módod dönteni, ezt ne felejtsd el.

A másik az, hogy SENKI nem lehet biztos abban, hogy mi lesz fél év múlva. Még ha most minden rendben is van, ki garantálja, hogy ez később ugyanígy marad? Akkor mit csinálnának vajon a "kedves" abortusz pártiak? Vízbe fojtanák a babát, csak mert épp most nehezebb az élet? Nem tudom....de nem is akarok belegondolni. Nos ugyanez a helyzet fordítva, ki garantálja, hogy fél év múlva nem lesz jobb a helyzetetek? Mindent meg lehet oldani, néha lehet, hogy rögös az út, de csak akarni kell.

Kívánom, hogy bármit döntesz, számotokra a legjobb döntés legyen!

30/N

2011. ápr. 14. 06:20
 50/94 anonim ***** válasza:
54%
Ne vetesd el. Valaszd a nehezebb utat. Ha nem birod, akkor orokbe tudod adni vagy megtartod. Gondolj bele, o mar megfogant, o mar el es nem akar meghalni, akarmi is tortenik. Ha felevvel ezelott fogan, akkor nagyobb szerencseje van, de te attol ugyanabban a helyzetben lennel, csak mar nem vetethetned el. Remelem, helyesen dontesz. Ha negtartod, tiszta marad a lelkismereted. Ha nem adod orokbe, akarmilyen nehez is lesz, boldog leszel es szegyelni fogod, hogy egyaltalan eszedbe jutott az abortusz.
2011. ápr. 14. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!