Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy bizonytalansag?

Abortusz vagy bizonytalansag?

Figyelt kérdés
21 eves vagyok es 9 hetes terhes. Holnap fekszem be a korhazba, mert abortuszom lesz. Lelkileg mar teljesen ki vagyok keszulve. A parommal kulfoldon elek, ( en a mutet idejere haza jottem) o most is ott van, szoval egyedul kell vegig csinalnom ezt az egeszet....ha fel evvel ezelott jon a baba akkor nem is gondolkodtam volna el azon, hogy megtartsam vagy sem. Azota azonban elvesztettem szinte mindent ( munkat, otthont...stb)A parom fizetese annyira eleg, hogy a honap utolso heteben mar nem igazan tudunk mit enni. Ezert juttottam arra a dontesre, hogy elvetetem a babat, hiszen senki nem akarna, hogy a gyereke a kesobbiekben ehezze. Megis meg most is azon gondolkodom, hogy talan rossz dontest hoztam. Ha legalabb lenne egy lakasunk.....de hat alberletbe lakunk ahonnan hamarosan ki kell koltoznunk. Kerlek benneteket adjatok valami tanacsot igy az utolso pillanatban, hiszen meg mindig nem keso meggondolni.....
2011. ápr. 13. 20:38
 61/94 anonim ***** válasza:
45%

Ma 10:48-as válaszolónak sok boldogságot! Minden elismerésem! :):)

30/N

2011. ápr. 14. 11:48
 62/94 anonim ***** válasza:
Köszönöm. De sajnos Kérdezőnkről nem tudni semmit.
2011. ápr. 14. 11:52
 63/94 anonim ***** válasza:
28%
Miért pontozzák le ennyien a néma sikolyt? Aki annyira az abortusz mellett áll az nézze is végig..
2011. ápr. 14. 12:00
 64/94 anonim ***** válasza:
76%
Én is lepontoztam a néma sikolyt,és én irtam azt is hogy meg tudnám ütni.Nem vagyok én sem abortuszpárti!Nem volt soha,és nagyon remélem nem is lesz soha abortuszom,de!!!Minek sokkolni ezekkel a hülye videókkal az embereket,ráadásul egy olyan nőt aki nem jókedvéből dönt az abortusz mellett,hanem mert igazából nincs más választása!Nagy tapintatlanágnak tartom.Ettől a videótól biztos nem fogja meggondolni magát,max még egy kést forgassunk meg benne,igazatok van!!!Kivánám,ha olyan lennék amilyen nem vagyok, hogy ti legyetek egyszer ilyen helyzetben.
2011. ápr. 14. 12:42
 65/94 anonim ***** válasza:
41%
Gyönyörű példát mutathatsz a gyerekeidnek azzal, ha meg tudnál ütni egy nőt. Én pedig ehhez gratulálok neked!!! Egy 26/N
2011. ápr. 14. 13:08
 66/94 anonim ***** válasza:
75%
Már nem is haragudj, de választása mindig van az embernek. A magzatnak nincs most választása, vagy megölik vagy nem.
2011. ápr. 14. 13:13
 67/94 anonim ***** válasza:
65%

12.42-es: már ne is haragudj, de lehetnél te is kedvesebb egy cseppet! Meg akarsz ütni egy másik nőt, mindenkinek azt kívánod, hogy ua-ban a helyzetben legyen stb.

És az utolsónak igaza van, ebben a helyzetben igenis van választási lehetősége az anyának.

Kedves kérdező: írj, mi van veled. Sokan aggódunk érted!

2011. ápr. 14. 13:23
 68/94 anonim ***** válasza:
74%

A sikolyos vagyok. Elsőre direkt nem válaszoltam, mert nem láttam értelmét. De! Ebben a helyzetben igenis van választási lehetősége (talán csak volt) a kérdezőnek. Azt látom, hogy csak a társadalmi elvárásoknak (sok megtakarítás, vastag bankszámla) akar megfelelni, és ettől fél. Nem ettől lesz valaki felelőtlen anya. Ha tudná, hogy sokan vállalnak úgy gyereket, hogy igenis le kell mondaniuk egy-két addig megszokott dologról. Mégis utána annyi boldogságot kapnak, amit pénzért nem igen tudnának megvenni. Sok mindent meg lehet oldani, mint az angliai példa (10:48) is mutatja. CSAK AKARNI KELL!

Másrészt... lehet mások is elolvassák, megnézik. Talán olyan is megnézi, aki maximálisan bizonytalan. Ha csak egy emberen segít ez a videó, akkor már volt értelme.

Nem értem a háborgás okát. Hogyan dönthet valaki úgy, hogy nem ismeri döntése minden oldalát?

Lehet nem a legszebb oldalát mutattam meg, de ez is az! Sajnos. Talán nem véletlen nézették meg Velünk sem anno általános iskolában. De igaza lehet annak a válaszolónak, a sok tudatlan, tapintatlan tanárt is, akik x éve azzal terrorizáltak 14 éves lányokat, hogy ezt kellett megnézniük, na azokat is jól meg kéne verni....

Most sokan pártolják szegény kérdezőt, arról viszont senki nem írt közülük, hogy mit fog érezni a kórházban...és utána akár hónapokig, évekig, netán egész életében. Arról sem volt szó, hogy hogy fognak hozzáállni a kórházban? Nem egy olyan kérdést olvastam már itt, ahol a válaszadók leírták, hogy bizonyos kórházakban úgy kezelték Őket, mint a gyilkosokat. Szó szerint! Na ez a tapintatlanság.. ez a valóság! Nem az, hogy én belinkeltem ide egy videót. Ezekről miért nem beszélünk? Egyszerűbb így nemde? Hiszen nem a mi lelkünk lett ettől nehezebb, nem nekünk kell majd napról napra úgy kelni és feküdni azzal a tudattal, hogy mit is tettünk.

Vajon azok közül, akik bíztatják az abortuszra, ki fog mellette állni, mikor esetleg kiderül, hogy nem lehet több Baba? Maximum a párja.

Lehet, hogy 30 éves koromra sincs elég eszem, de ha olyan korba ér a kislánykánk (még pocaklakó), amikor már felfogja, mi miért történik, meg fogom vele nézni/nézetni ezt a filmet.

Nagyjából ennyi a véleményem, akinek nem inge nem veszi úgyse magára. Lehet tovább lepontozni.

Szép Napot!

30/N

2011. ápr. 14. 13:59
 69/94 anonim ***** válasza:
78%

Jajj de kár veszekdeni!Én nem válaszoltam erre a kérdésre, csak most olvastam el.Két vetélés után vagyok, és egy lassan két éves fiam van.Mindent megtettem érte a terhesség alatt hogy Ő megmaradjon.De, még így is azt mondom hogy van hogy az abortusz jobb döntés mint megtartani a picit.Tudom hogy kemény szavak ezek, és csak remélni tudom hogy nem kerülök ebbe a helyzetbe, mindent megteszek felelősségteljesen ezért, de sose tudhatja az ember hogy mi történik majd vele a jövőben.

Csak annyit kérdeznék azoktól akik annyira ellene vannak az abortusznak, hogy mennyivel jobb egy gyereknek ha kilátástalan helyzetbe megszületik, majd a gyermekotthonok világába csöppen, vagy nyomorognia kell egy életen keresztül, és lesz belőle egy lelki sérült felnőtt.Persze nincs ez előre megírva hogy ilyen élete lesz, de saját tapasztalatból beszélek, én is sokat nélkülöztem, szegények voltunk, mindig is szégyenkeztem emiatt az osztálytársaim előtt, barátaim előtt, és egy életre rányomta az életemre a bélyegét ez a gyerekkor.De én még mindig szerencsésnek mondhatom magam, mert mégsem hagytak magamra, nem kerültem árvaházba, nevelőszülőkhöz.De nagyon sok gyerek nem mondhatja el ezt magáról, mennyit hallani hogy összeesik az éhségtől, nem jut gyümölcshöz, húshoz, stb...És jó esetben ki tud törni ebből az életből, de rosszabb esetben elkallódik.És egyre több ilyen kallódó ember van sajnos.

Ez a kérdés nem ilyen egyszerű, nem fekete és fehér.Sok gondolatot és problémát vet fel.Mindenkinek a maga döntése, nem lehet elítélni ezért senkit, mert az ítélkezők sem tudhatják nekik mit tartogat az élet.

2011. ápr. 14. 14:34
 70/94 anonim ***** válasza:
100%

És én kívánom hogy a Kérdező majd egyszer átélhesse az Anyai örömeket felhőtlenül, rendezett körülmények között,boldogságban!

Utolsó voltam.

2011. ápr. 14. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!