21 eves vagyok es 9 hetes terhes. Holnap fekszem be a korhazba, mert abortuszom lesz. Lelkileg mar teljesen ki vagyok keszulve. A parommal kulfoldon elek, ( en a mutet idejere haza jottem) o most is ott van, szoval egyedul kell vegig csinalnom ezt az egeszet....ha fel evvel ezelott jon a baba akkor nem is gondolkodtam volna el azon, hogy megtartsam vagy sem. Azota azonban elvesztettem szinte mindent ( munkat, otthont...stb)A parom fizetese annyira eleg, hogy a honap utolso heteben mar nem igazan tudunk mit enni. Ezert juttottam arra a dontesre, hogy elvetetem a babat, hiszen senki nem akarna, hogy a gyereke a kesobbiekben ehezze. Megis meg most is azon gondolkodom, hogy talan rossz dontest hoztam. Ha legalabb lenne egy lakasunk.....de hat alberletbe lakunk ahonnan hamarosan ki kell koltoznunk. Kerlek benneteket adjatok valami tanacsot igy az utolso pillanatban, hiszen meg mindig nem keso meggondolni.....
ha kint éltek kérhetsz munkanélküli segélyt mig terhes vagy.az nem 2 fillér.ha megtartod a babát és megszületik ott igényelhetsz gyest és családit is.abból vigan fel lehet nevelni.tapasztalatból mondom.
2011. ápr. 13. 21:27
32/94 A kérdező kommentje:
Higgyetek el, hogy en is teljesen abortusz ellenes vagyok. Mindig azt mondtam, hogy akarmi lesz en soha nem fogom elvetetni a kisbabam. De az szerintem aki nem volt kilatastalan szituacioban amikor gyermeket vart, nem tudja, hogy milyen kettoseget erez az aki szeretne babat, de egyszeruen ugy erzi, hogy nincs megoldas......
2011. ápr. 13. 21:28
33/94 anonim válasza:
Miért nem jöttök haza? Külföldön sem fenékig tejfel az élet, de itthon szerintem könnyebb boldogulni, mint külföldön örök bevandorloként. Itthon lehet bérelni olcso albérleteket, vidéken pedig kifejezetten olcso az élet. Ha kint sem keres annyit a parod, hogy akar csak meg tudjatok élni belőle - pedig elvileg jövő megalapozasa miatt mennek ki a fiatalok - akkor olyan munkat itthon is talal. Magyar allampolgarként kaphatsz tamogatasokat - amiket lehet külföldön nem - ingyen ellatast, barati segítséget stb. Nekem is van mar két gyerekem, és akarunk még egy harmadikat is. Soha nem azért szültem és fogok szülni gyereket, hogy vajon fogok-e tudni majd évek múlva Adidas melegítőt venni nekik, hanem azért, mert ők örökítenek minket tovabb, és egy nő élete ettől teljesedik ki. Soha nincs olyan, hogy jo időpont. Mindig vannak buktatok és akadalyok. De azért vagyunk, hogy leküzdjük őket. Kívanok neked az életben sok erőt, akarhogy is döntesz!
2011. ápr. 13. 21:28
34/94 A kérdező kommentje:
Azert nem tudunk haza jonni, mert a parom nem magyar, o nem talana itthon munkat, a tamogatasbol amit pedig en kapnek nem tudnank megelni. Most szlovakiaban elunk, ahol egyebkent nekem nem jar munkanelkuli tamogatas tehat ameg a baba megszuletik semmit nem kapne, es utana is csak a minimumot ami alanyi jogon jar. Ez kb 28 000 ft-nak megfelelo osszeg. Fel evvel ezelott Angliaban eltunk, de a parom anyukaja beteg lett ezert ugy dontottunk, hogy megprobaljuk itthon. Az anyukaja szerencsere rendbe jott, de sajnos nekunk nem valt be az elet itthon, viszont ha vissza megyunk megint csak a bizonytalan fogadna bennunket...........
2011. ápr. 13. 21:32
35/94 anonim válasza:
Amikor kiírtad a kérdést, azt hittem bíztatást szeretnél, hogy mégse végeztesd el a műtétet, ez jött ki a soraiból. Ehhez képest az abortuszt támogatókkal értesz egyet, és meg sem hallod, amit az ellenzők írnak.
Te mit szeretnél végülis? Mert ha mást mond a szíved, és az eszed, de te az eszedre hallgatsz mindenképp, akkor csak fájdítod a szívedetaz itt hallott baba melletti voksokkal. Így nem lesz könnyebb sztem...
2011. ápr. 13. 21:37
36/94 anonim válasza:
Én visszajelentkeznék ide lakni, kérnék segélyt, utána csp-t, (ami emelt lenne, mert nincs férj) élni meg élnék a párommal és a gyerekkel. Végül is EU van. Ahogy tudom Szlovákiában nem 340 Ft a cukor, tehát az itteni munkanélküli ott egy kicsit több.
Mondom ezt egy 11 hónapos babával egy munkanélküli férjjel az oldalamon, nagyon boldogan, pedig csak az én gyedem van+csp.
Semmiért nem adnám a fiam!
2011. ápr. 13. 21:48
37/94 anonim válasza:
Szerintem is mar eldontotted es biztatast varsz.
Akkor miert irtad igy ki a kerdest. Meg azt nem ertem, hogy a babat fajna a szived masnak odaadni, de elvetetni meg nem?
Minden lehetseges ebben az eletben, te dontesz, a kisbabad, egy uj kus ember elete a te kezedben van. A tobbi meg mind aprosag ehhez kepest. A hogyan elni kerdes jelentektelen az elni hagyni vagy megolni kerdeshez kepest.
Bar ugy erzem, sajnos, dontottel...
2011. ápr. 13. 21:53
38/94 anonim válasza:
Az életben nincsennek véletlenek.ez a baba most akart jönni hozzátok.
Mielőtt döntenél ezt a filmet feltétlenül nézd meg.
En nem azert tettem fel azt a kerdest mert biztatast varok, csak kivancsi voltam, hogy masok az en helyemben hogyan dontenenek, mit tartanak esszerunek. Es igen, talan ugy tunhet hogy mar eldontottem,es ez igy is van hiszen irtam, hogy holnap megyek a korhazba, de az igazsag az, hogy belul meg mindig tanacstalan vagyok
2011. ápr. 13. 21:58
40/94 anonim válasza:
Soha nem lehet tudni hogy mi adódik az életben.A rossz körülmények miatt rossz döntést hozni nem bölcs dolog.A jövőt nem tudod,lehet hamarosan megváltozik minden,és akkor fel teszed magadnak a kérdést, miért kellett így döntenem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!