Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy bizonytalansag?

Abortusz vagy bizonytalansag?

Figyelt kérdés
21 eves vagyok es 9 hetes terhes. Holnap fekszem be a korhazba, mert abortuszom lesz. Lelkileg mar teljesen ki vagyok keszulve. A parommal kulfoldon elek, ( en a mutet idejere haza jottem) o most is ott van, szoval egyedul kell vegig csinalnom ezt az egeszet....ha fel evvel ezelott jon a baba akkor nem is gondolkodtam volna el azon, hogy megtartsam vagy sem. Azota azonban elvesztettem szinte mindent ( munkat, otthont...stb)A parom fizetese annyira eleg, hogy a honap utolso heteben mar nem igazan tudunk mit enni. Ezert juttottam arra a dontesre, hogy elvetetem a babat, hiszen senki nem akarna, hogy a gyereke a kesobbiekben ehezze. Megis meg most is azon gondolkodom, hogy talan rossz dontest hoztam. Ha legalabb lenne egy lakasunk.....de hat alberletbe lakunk ahonnan hamarosan ki kell koltoznunk. Kerlek benneteket adjatok valami tanacsot igy az utolso pillanatban, hiszen meg mindig nem keso meggondolni.....
2011. ápr. 13. 20:38
 11/94 anonim ***** válasza:
95%

En is megtartanam... Sosem lehet tudni, lehet, hogy jobbara fordul az eletetek, probalj meg munkat keresni, stb. Mindig lehet kiutat talalni, segitseget kerni. Nincsenek szulok, rokonok, akikre szamithatsz a nehez pillanatban.

Es, amit az elso irt... honnan tudja ilyen biztosan, hogy lehet meg gyereked? Egy abortusz utan sosem lehet tudni sajnos.

Valoban nehez lepes. En nem vetetnem el a kisbabamat... te tudod. Mindenesetre, kitartast kivanok neked es remelem, hogy meghozod a helyes dontest.

2011. ápr. 13. 20:54
 12/94 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, külföldön milyen támogatás, vagy ellátás jár egy kismamának, illetve mit kaptok egy kisbaba után. Az tény, hogy sokba kerül, pelenka, ruhák, orvos, stb. DE ennél nagyobb öröm a világon nincs, odaadnám a fél életemet a 8 hónapos kisfiamért. Vagy talán az egészet is.

Hozzá kell tennem, hogy 39 évesen szültem, első baba. Te viszont még nagyon fiatal vagy, lesz lehetőséged biztosan szülni, akár 3 babát is, ha jobbra fordul a sorotok.

Abban legyél biztos, hogy bárhogy döntesz, jól döntesz. Pontosabban itt nem lehet jó döntést hozni, így a kisebbik rosszat kell választanod, választanotok.

2011. ápr. 13. 20:55
 13/94 anonim ***** válasza:
84%

Ne tegyél ilyet vele. Generációk nőttek fel sokkal rosszabb körülmények között. 7 hónap alatt még rengeteg minden kialakulhat, de ha megölöd annak a terhét egész életedben hordozni fogod. Ő egy pici ember és miután az idegrendszere már kifejlődött fogja érezni ahogy elevenen feldarabolják vagy szétmarják sóoldattal.

Mellékhatásként lehet, hogy többet soha nem lehet gyereked. Ráadásul bármikor is vállalsz másikat a jövőt 20 évre előre nem tudhatod. Ha már ott lenne akkor is meg kellene oldani. Tartsd meg, míg nem késő.

14/94 anonim ***** válasza:
44%

szia

hát ez nagyon szomorú..

de a szülésig még lenne 9 hónapod !!

addig nagyon sok időd volna gondolj bele majdnem 1 év !!!

és ha megbánod?

ARRA IS GONDOLJ KISLÁNY, HOGY egy abortusz irtó veszélyes.

és ha többé nem lehet babád emiatt?

vmi kompikáció alakul ki?

egész életedben bánnád..és a párod is.

gondolkodj el ezen 1 év sok idő

bármi megtörténhet helyre rázódhatsz anyagilag

és még vmi;

nem vagyok rasszista de ha a sok aljas semmirekellő

cigánynép szüli a babát agybafőbe a segélyért

hát akkor légy te is az

menj segélyért és addig míg a baba megszületik vhogy ellesztek

biztos kapnál vmi ellátást az államtól vagy ahol laksz

érdeklődj utána szólj hogy babát vársz vagy szólj a

családsegítőnek minden más lehetőséged van csak utána kell járni !

hidd el nem lesz semmi baj és ha megszületik a kisbabád

hálát adsz majd hogy jó döntést hoztál

de ha az abortusz mellett vagy azt is el kell fogadni.

minden jót neked

24 éves anyuka voltam 13 hós a kislányom

ui: én is segélyen voltam míg megszültem mert amikor a melóhelyemen szóltam hogy terhes vagyok kidobtak szülésig segélyt kaptam utána meg gyest-kibírtam

fel a fejjel

15/94 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, hogy megertitek a dontesem. Ez nagyon jol esik :)
2011. ápr. 13. 21:01
 16/94 anonim ***** válasza:
30%

Döntsd el te..

Hogyan képzeled el a gyermeked életét, a családalapítást?

Napról napra élve, sokszor nélkülözve, örülve, hogy nem kerültök az utcára a hó végén?

Vagy inkább szeretnéd, ha gondtalan élete lehetne, amikor nem probléma egy-egy családi kirándulás, állatkerti látogatás, nyaralás?

Gyereket szülhetsz pár év múlva is, rendezettebb körülmények közé, de ha most mégis megtartod, azt már nem csinálhatod vissza. Lehet, hogy most is nehéz nektek anyagilag, na most terhesen (és később anyaként) sokkal nehezebb lesz, még több kiadás, és még dolgozni sem fogsz tudni.

2011. ápr. 13. 21:01
 17/94 anonim ***** válasza:
87%

Hát, én nem fogom megkönnyíteni a helyzetedet...:(

23 éves vagyok, a második babámat várom. Az elsőt 21 évesen szültem, és ő a mindenem! A legtökéletesebb kis lény a világon!

Teljesen megértem a döntéseteket, de nem értek vele egyet:(! Ez ilyen új kori "divat", hogy gyereket csak jó körülmények közé szülnek az emberek! Ha ez így lett volna korábban is, akkor a mai felnőttek fele nem élne!

Persze, mindenki meg akarja adni a legjobbat a gyerekének, de az én 2 éves fiam még soha nem kért semmit, ami anyagiakon megvehető! Ami pár éves korukig igényük, az a gondoskodás, a szeretet, a nyugalom.... Nem menő babakocsi, vagy konzervkaja!

Minden, ami egy kisbabának megvásárolható, az csak a te kényelmedet szolgálja! Neki tökéletes a használt babaruha, olcsó babakocsi, és a frissen elkészített bébiétel még az egészségének is jobb, mint a drága üveges izék!

Nektek (!) nehezebb lenne, de nem sokkal! Mire pedig valódi igényei lesznek, már kiskamasz lesz, addigra meg ki tudja, hogyan álltok majd?! És a boldogság akkor sem azon fog múlni!

Mi jó körülmények között élünk, de én szegény családban nőttem föl, mégsem szenvedtem hiányt semmiben! Mindig első divat szerint öltöztem, ízlésesen, pedig minden cuccom kínai volt, csak jól válogattam:P.

Hidd el kérlek, hogy egy babának, ami kell, az az első fél évben te vagy! Még babakocsi sem kell, van aki elvből csak kendőben hordozza a babáját, anyatejet kap, esetleg gyümölcsöt, ruhát meg tényleg lehet venni nagyon olcsón!

De ha gondolod, akár beszélhetünk priviben, és kiküldöm neked a saját gyerekeim néhány holmiját, egy kezdőcsomagot:D! (komolyan gondolom!!!)

Ha külföldön éltek, azért jobbak a kilátások, mint itthon, de én még itthon sem gondolkodnék, pedig nem vagyok felelőtlen fajta!

Nem meggyőzni akarlak, mert valójában a választ már te magad leírtad!!! "...Még mindig nem késő meggondolni...!!!!"

A párod is húzodozik? Ő hogy állna hozzá, ha megtartanád? Szüleidre nem számíthatsz semmiben?

2011. ápr. 13. 21:02
 18/94 anonim ***** válasza:
93%

Szüleid esetleg nem tudnának egy picit segíteni, ha esetleg nem úgy álltok anyagilag? Vagy a párod szülei? Lehet hogy majd életed végéig bánni fogod, hogy nem születhetett meg a kis Pöttöm :(

Sok erőt kívánok Neked!

2011. ápr. 13. 21:04
 19/94 anonim ***** válasza:
92%

Az en szuleim is ugy vallaltak anno 3 gyereket, hogy a honap vegen nem volt, mit enni es mindig kolcson kellett kerniuk... megis felnottunk, kesob mar megvaltozott minden es jo korulmenyeink lettek. De eleinte kajara nem volt penz.

Te dontesz, hogy megolod-e, de ha megtartod, megha nehez is lesz, de soha nem fogod megbanni, mert a boldogsag nem az anyagiakon mulik. Ellenben az abortusz tenyleg veszelyes, azzal a kockazattal is jar, hogy nem lehet tobbe gyereked.

2011. ápr. 13. 21:10
 20/94 A kérdező kommentje:
Jajjjjjj teljesen ketsegbe vagyok esve. Annyira szeretnem, hogy tortenjen valami csoda. Tenyleg nagyon szeretnem ezt a babat, de belul ott motoszkal, hogy nem szeretnek felelotlen anya lenni. Az orokbe adason pedig nem is gondolkodtam, mert nem lennek kepse odaadni a kisbabam miutan a kezembe tartottam senkinek....
2011. ápr. 13. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!