Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek ne írjatok bántóan,...

Kérlek ne írjatok bántóan, nagyon magam alatt vagyok. Fel lehet ezt dolgozni?

Figyelt kérdés

Ma derült ki, hogy a harmadik gyermekem is fiú lesz.

Kicsi kislány korom óta vágytam rá, hogy anya legyek és legalább egy kislányt szerettem volna.

Járunk foglalkozásokra és mindig irigykedve nézem a kislányokat és egyszerűen nem hiszem el, nekem miért nem lehet?

De tényleg ha az ötös lottó főnyereménye és egy kislány közt kellene választani, akkor is egy saját lány gyereket szeretnék nem a pénzt.

Teljesen le vagyok törve, tudom idővel jobb lesz, de most nem látom a fényt az alagút végén.

És igen, azt is tudom, hogy van, akinek egy gyermek se adatik meg és emiatt is rosszul érzem magam, hogy nekem ilyen h@lyeség a legnagyobb problémám...

Nem lesz több gyermekünk így most már végleg elveszítettem az esélyt egy saját kislányra. Én szívesen akár örökbe is fogadnék, de a párom nem akar, erőltetni nem fogom.

2024. ápr. 19. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
29%
De attól, hogy valaki vágyik egy adott nemre és ki is mondja mondjuk az interneten még szereti a gyerekeit akkor is, ha azok ellenkező neműek. Nekik gondolom, hogy normális ember nem mondaná soha, hogy de kár, hogy nem lány lettél.. Vagyis én nem tudom elképzelni, mert én azt érzem, hogy de jó, hogy itt vagy és te vagy és szeretlek. Attól, hogy mondjuk szerettem volna lányt is, én ezt érzem, aztán felfedezünk meg játszunk tovább a fiúkkal. Szóval abszolút nem értem, hogy miért baj egyáltalán, ha valaki kimondja, hogy bszki, de örültem volna egy ilyennek is! Ugyanolyan együttalvós, hordozós ufó vagyok, mint bárki a fiaimmal, ugyanez lett volna lánnyal is, egyedül az a bajom, hogy nem tudom megélni a másik fajta szülő-gyerek kapcsolatot is, és igen, az én anyámat, de zavar, hogy a fiús anyák/mamák általában le vannak ejtve. Nem kell ennyire álszentnek lenni, bárkit zavarna, ennyi önzőség mindenkiben van. Remélem, hogy nevelek olyan jó embert a fiaimból, akik normális nőket választanak, de tény akkor is, hogy a lány jobban húz az anyjához felnőttként, mint a fiú akármennyire normálisan van nevelve ez is meg az is. És akkor hadd legyen már szar érzés, hogy mégis a másik anyja van előtérben pusztán csak azért, mert a nők tartják egyben a tágabb családot is. Ez bárhol így van a környezetemben. Tök érdemtelenül vannak sok helyen parkolópályán fiús mamák. Szóval azért gondolom rossz lenne az bárkinek, hogy "jaaj, megyünk mamihoz hétvégén, majd milyen jó lesz" helyett az, hogy "megyünk anyádékhoz fél órára, de amúgy nincs kedvem, van jobb dolgom is".
2024. ápr. 20. 21:02
 62/84 A kérdező kommentje:

60-as, nyilván 46-nak is iszonyatosan fontos volt, hogy egészséges gyermekei legyenek. Attól még bátor, hogy be meri vallani magának (és persze az interneten arc nélkül ítélkező embereknek) hogy még egy szörnyű veszteség után is voltak vágyai a születendő gyermeke nemét illetően.

Én mondjuk most törtem le eléggé, mert nem valószínű, hogy lesz 4.gyerek. És most jött el az a pillanat az életemben mikor már tudom, hogy soha nem lesz lányom.

Nyilván, ha mondjuk valami betegségem lenne és most közölték volna, hogy egyáltalán nem lehet gyerekem az is iszonyatosan fájna. Úgymond nekem ez most egy fájó pont, mert örökre el kell engednem egy kislány gondolatát.

És azzal is tisztában vagyok, hogy az enyémnél sokkal nagyobb problémák vannak az életemben, attól még engem most ez bánt.

2024. ápr. 20. 22:53
 63/84 A kérdező kommentje:

61, nyilván nekem a gyermekeim sem érzik így, hogy ne szeretném őket mert fiúk.

Nagyobbik fiam aki 10 éves kérdezte már, hogy fiút vagy lányt szerettem volna.

Hazudni sem fogok neki, elmondtam hogy kislányt. Kérdezte miért, elmondtam neki nagyjából, hogy nincs különösebb oka, de egy lányt más dolgok érdekelnek, mint egy fiút. Nagyon jó kapcsolatunk van, nem érzem azt hogy hiányt szenvednék, mert fiaim vannak.

Bízom benne és tenni is fogok érte, hogy ez később is így legyen és majd a fiaim, a menyeim és az unokáim (legyenek akármilyen neműek) szívesen jöjjenek hozzám☺️

2024. ápr. 20. 22:59
 64/84 anonim ***** válasza:
43%

Én még azt is megjegyezném itt csendben, hogy mekkora sutyerák dolog azzal vagdalkózni, hogy másnak bezzeg semmilyen se lehet, mintha bárki tehetne róla. Akkor akinek nincs lába, az fujjogjon arra akinek van, de nem jár futni? Akkor a zöld szeműnek nyomjuk ki a szemét, mert a másik vak, vagy mondjuk neki csak barna szem jutott?

Na, az az igazi beteg önző dolog, hogy olyasmit köpdös a sok szerencsétlen a másik arcába, hogy neked bezzeg van. Hát, szar akinek nem lehet, baromira sajnálom, de más nem fogja miattad szarul érezni magát, mert ez a te kínod, téged se erdekel más baja. Majd sajnállak akkor, ha arról lesz kérdés, hogy miért születik egyeseknek 14 gyerek is egy putriba és miért öli meg, ha neked meg nem lehet. Mert akkor és ott lesz a helye a te fájdalmadnak, nem ott, hogy van itt egy szerencsétlen asszony akinek annyi a bűne csak, hogy vágyott volna egy kislányra is a szeretett fiai után. Bánatok.

2024. ápr. 20. 23:21
 65/84 anonim ***** válasza:
66%

Ha a 46os még olvassa, én az 51es vagyok, bocsánatot kérek, amiért durván fogalmaztam, és őszintén sajnálom a veszteséged. Sok boldogságot és egészséget kívánok a meglévő gyermekeiddel.

Viszont továbbra sem értem, sokak részéről mi ez a hiszti A nem körül. Jómagam is régen kislanyparti voltam, viszont mire babatervezesnel álltunk, már őszintén mindegy volt a neme. És amikor terhes lettem, rögtön éreztem, hogy fiú, az is lett. Egy cseppet sem csalódtam, sőt, meg örültem is, hogy ilyen jó már az anyai megérzésem:))) mióta megszületett, az érzés csak erősödik: mi a fr*ncert akartam én valaha is kislányt?! Hát annyira tökéletesek a kisfiúk IS 😊😊😊 ha lesz második gyerek, az ő neme is tökéletesen mindegy lesz, csak ugyanilyen egészséges, boldog gyermek legyen.:)))

2024. ápr. 21. 08:13
 66/84 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, vigasztaljon az a tudat, hogy mint ahogyan minden az életben, az anya-lánya kapcsolat sem olyan rózsaszín és idilli és habosbabos, mint ahogy azt az ember elképzeli. Sőt, sokszor nagyon nehéz, mert az emberben feljönnek a rossz női minták és egy csomó minden felre tud menni. Ráadásul a kiskedvenc kislányok szinte mindig lázadni fognak ez ellen kamaszkorukban, és ez nagyon tud fájni az idilli anya-lanya kapcsolatra vagyó anyukának. Ezen kívül azt se felejtsük el, hogy a lányunk NEM a barátnőnk, NEM ő az, akivel megbeszéljük a dolgainkat. Ha igen, az már nem egeszséges kapcsolat. Sok anya mégis a lányát hasznalja arra önkéntelenül is, hogy az életéből hiányzó szívbéli legjobb barátnőt pótolja.

Szóval kérdező, talán segít a tudat, hogy a masnizható cuki kislány időszak nagyon rövid ahhoz hasonlítva, hogy az anya-lánya kapcsolat nehezebb, problémásabb része mennyi idő. És mivel te nagyon idealizálod ezt, biztos, hogy csalódtál volna benne. Szerintem jobb így, tudod majd higgadtan, okosan szeretni a fiaidat, es nem kell majd megküzdened a lányod okozta csalódással.

Mindezzel együtt, engedd magadnak, hogy elgyaszold ezt a vágyadat, sírd ki magad. Az mindenképp jót tesz.

2024. ápr. 21. 09:06
 67/84 anonim ***** válasza:
80%
64# hát baszki ezek nagyon szar példák 🤣 ráadásul ő irigykedik a lányokra Istenem...olvasd már el újra....
2024. ápr. 21. 09:06
 68/84 anonim ***** válasza:
0%

Oszt mér szar példa, akkor írjál jobbat... Hadd irigykedjen arra, ami neki nincs, de vágyik rá

Amúgy meg, 66-os, csak azért, mert vágyik lányra is, már idealizálja meg csalódás lesz meg fszom.. Úristen xd de okosat akartál mondnai, és de nem sikerült xd

2024. ápr. 21. 10:49
 69/84 anonim ***** válasza:
72%

Tényleg szar példák szerintem is. Bírom mikor ezzel jönnek. Persze azért mert másnak rosszabb vágyhatunk másra, jobbra, de azért néha jó értékelni amink van. Értékelni hogy amíg másnak egy gyereke sem lehet, pedig megérdemelné meg nem lenne elvárása sem, nem kapja meg, míg nekünk sikerült 2,5 év után a lányunk. És igen nem az én “bajom”, hogy másnak nem jött össze, de attól még értékelem amim van és átélhetem és nem elégedetlenkedek hülyeségen, miközben ez lehetne rosszabb is. Szerintem ez azoknak nem megy, akik sosem éltek meg az élet területein sehol mélységet, mert ha megéled, utána örülsz bárminek is. Egyszerűen felesleges kattogni ezeken és ott gyártani problémát ahol amúgy nincs, mert az életbe ez nem probléma. Én megértem a kérdezőt, de mivel kiírta ide és leírta, hogy még sírt is emiatt, így nyilván nem egy kósza gondolat volt, mint nálunk a másodiknál, hogy na fiú gyerekünk nem lesz sosem, na nem baj és ennyi, tovább léptünk mosolyogva, hogy ő is lány. Itt sajnos többről lehet szó.

Amúgy 66# ez így van. Csúnyán idealizálva van, pedig nem ilyen szirupos masnis ám, mint sokszor a filmekben. :D

2024. ápr. 21. 11:09
 70/84 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként 64-es, picit fordítsd meg a dolgot. Amikor ápoltam olyat, aki elvesztette a lábát, igen is hálás voltam, hogy nálam ez nem történt meg és megvannak. Vagy akinek elment a 20. héten a babája, rohadt hálás voltam, hogy nálunk a sors engedte, hogy maradjon. Megadta a két lányom, hálás vagyok már azért is, hogy ilyen korai petefészek kimerüléssel kettő is sikerült spontán. Lehetne így is hozzáállni egyébként az élethez.
2024. ápr. 21. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!