Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek ne írjatok bántóan,...

Kérlek ne írjatok bántóan, nagyon magam alatt vagyok. Fel lehet ezt dolgozni?

Figyelt kérdés

Ma derült ki, hogy a harmadik gyermekem is fiú lesz.

Kicsi kislány korom óta vágytam rá, hogy anya legyek és legalább egy kislányt szerettem volna.

Járunk foglalkozásokra és mindig irigykedve nézem a kislányokat és egyszerűen nem hiszem el, nekem miért nem lehet?

De tényleg ha az ötös lottó főnyereménye és egy kislány közt kellene választani, akkor is egy saját lány gyereket szeretnék nem a pénzt.

Teljesen le vagyok törve, tudom idővel jobb lesz, de most nem látom a fényt az alagút végén.

És igen, azt is tudom, hogy van, akinek egy gyermek se adatik meg és emiatt is rosszul érzem magam, hogy nekem ilyen h@lyeség a legnagyobb problémám...

Nem lesz több gyermekünk így most már végleg elveszítettem az esélyt egy saját kislányra. Én szívesen akár örökbe is fogadnék, de a párom nem akar, erőltetni nem fogom.

ápr. 19. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 A kérdező kommentje:

6-os, most éppen ezzel a példával tudtam jönni. mindenkinek a saját bánata fáj a legjobban nem a másik emberé. engem az nem tud megnyugtatni a saját fájdalmamban ha másnak rosszabb.

8, igen, én is gondolom, hogy a sor valamiért ezt akarta csak még nehéz.

9, amúgy nekem is ez jutott eszembe, mert olvastam már ilyet, hogy apuka vágyott bizonyos nemű gyermekre és otthagyta emiatt a családot, mert nem jött össze. nyilván nem fogom elhagyni a gyermekemet és ép ésszel nyilván jobban örülök egy egészséges kisfiúnak, mintha a várva várt kislány lett volna a vérvétel eredménye, de beteg lenne.

10, értem, szóval dedós vagyok mert szerettem volna egy lányt. te gondolom soha életedben nem vágytál még semmire.

ápr. 19. 14:18
 22/84 A kérdező kommentje:

12, te amúgy talán a férjem vagy és láttál minden este lefeküdni és reggelente kelni????

első gyereknél nem is gondolkodtam a nemén, nyilván kislányt szerettem volna. elég későn, 27. héten mutatta meg, hogy fiú. igen, csalódott voltam, sírtam is de nyilván életem értelme lett.

8 évvel később lett testvére, ő nagyon nehezen jött össze, nyilván nála már szinte nem is érdekelt a neme, annyira örültem, hogy sikerült és minden rendben. persze akkor is szomorú voltam kicsit, hogy nem lány, nem tagadom.

a középső most 2 éves, volt egy korai vetélésem kicsit több, mint fél éve, azt a kicsit is kislánynak képzeltem (talán az is volt és lehet, valami genetikai gond miatt nem maradt meg, soha nem derül ki)

nem kell lesnem a lány gyerekeket sehol, járunk közösségbe, több programra viszem a kisfiamat és mivel nyitott szemmel vagyok ott látom a kislányokat, nem kell nagyító sem hozzá

főleg mióta várandós vagyok és eljátszottam a gondolattal, hogy talán nekem is lányom lesz most. lehet ki voltam élezve rájuk tudat alatt az elmúlt pár hétben, de ennyi

ápr. 19. 14:26
 23/84 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a megértő hozzászólásokat ❤

Megmagyarázni amúgy nem tudom, miért pont lány gyermekre vágytam és vágyom még mindig. Ugyanígy vannak anyukák, akik meg éppen kisfiút szeretnének. Nálam nem arról van szó, hogy fiút egyáltalán nem, csak legalább egy kislányt is szerettem volna. Ez olyan megmagyarázhatatlan érzés, de valami van benne, hogy más az anya-lánya kapcsolat később, akár felnőttkorban, nagymamaként, anyósként...

De nagyon igyekezni fogok, hogyha elérik azt a kort a fiaim akkor ne legyek tolakodó és bántani sem fogom a menyemet, mint ahogy pl az én anyósom is szörnyű tud lenni. Különben ő még jobban rá volt kattanva, hogy lány unokája legyen most, pedig neki vannak gyermekei és unokái is mindkét nemből.

Amit még korai kommentben írt valaki, hogy addig nem kellene gyereket vállalni, amíg ezen nem vagyok túl. Akkor egyáltalán nem is lennének gyerekeim vagy legalábbis maradt volna 1. Mert 10 vagy 20 év múlva ha várandós lennék (nyilván 40-50 évesen nem leszek) akkor is kislány lenne a szívem vágya :)

ápr. 19. 14:34
 24/84 anonim ***** válasza:
86%
Oké én is egy picit jobban szeretnèk lányt, mint fiút de nem fogok sírni és nem leszek magam alatt, ha kiderül, hogy kisfiú. Nem azzal van a gond, hogy egy picit jobban hajlik az ember egyik nem felé. Valaki említette a családi házat...igen, panel lakókènt én is szeretnék csaladit, de nem irigykedek arra akinek van, főleg nem sírok miatta és főleg nem vagyok magam alatt. Ha nem értitek, nekem aztán mindegy...
ápr. 19. 14:58
 25/84 anonim ***** válasza:
37%
Cseréld el valakivel, aki a lányának nem örül.
ápr. 19. 15:05
 26/84 anonim ***** válasza:
52%
Jobb is hogy nem lány lett. Szörnyen nagy különbséget tartottál volna a fiaid és a lányod között. Belebuzultál volna a lányos dolgokba és talán túlféltetted volna.
ápr. 19. 15:13
 27/84 anonim ***** válasza:
43%
#18. Szerencsére az átlag nőnek nincs ilyen beteges viszonya az anyjával.
ápr. 19. 16:15
 28/84 anonim ***** válasza:
50%

En megertelek, kicsit tulzasba esnek itt nehanyan, hogy akkor add orokbe, meg nem valo neked, ilyenek.

Amikor megismerkedtunk a ferjemmel, mindketten tudtuk, kislanyt szeretnenk, leven, hogy neki van egy fia, a batyjanak is fiai, szoval anyosomeknak negy fiuunokajuk van.

Aztan evekkel kesobb teherbe estem, es 3 honapos terhes voltam, amikor kaptunk egy rossz eredmenyt, az sem volt biztos, hogy velunk marad a baba. Akkor ugy voltam vele, inkabb egy egeszseges kisfiu, mint egy beteg kislany. Ket hete az ultrahangon kislanynak lattak, de meg nem volt felhotlen a boldogsagunk. Meg csak egy hete derult ki, hogy egeszseges a baba, es valoban kislany, de idaig eljutottam arra a pontra, hogy az egeszsege fontosabb, mint a neme.

ápr. 19. 17:37
 29/84 anonim ***** válasza:
55%

Én is megértelek. Túl fogsz lépni rajta és ugyanúgy szeretni fogod, mint a meglévő fiaidat.

Én mindig több gyereket akartam, fiút is lányt is. Sőt, volt idő, amikor azt mondtam, ha csak 1 gyerekem lehetne, akkor inkább fiú. Aztán rádöbbentem, hogy nálunk nem születnek fiúk, tuti lányom lesz és onnan kizárólag lányban gondolkodtam. Ahogy telt múlt az idő, az is világossá vált, hogy legfeljebb 1 gyerekem lehet és mivel az nem opció, hogy nulla, hát ő lány lesz.

Végül úgy alakult, hogy egyedül vállaltam gyereket. Minden alapján tutira vettem, hogy lány. Örültem is neki, jobb, mint egy fiúnak apa nélkül. Aztán eljött a nem feltáró bulim. Kisfiú!🩵 Örültem neki, de először sokkot kaptam, hogy nem fogom tudni felnevelni. Tuti, valami mamahoteles lúzert csinálok belőle egyedül 😂 Meg azt se tudtam elfogadni, hogy már biztos, hogy nem lesz lányom.

Már úgy vagyok vele, ha kiderülne, hogy tévedés, ő lány (nem lehet, mert teszt igazolta és a bizonyíték is egyértelműen látszott még számomra is kivehetően), már nagyon csalódott lennék. Őt úgy imádom már most, hogy a kisfiam, de hazudnék, ha azt mondanám, nem játszom el a gondolattal, hogy vénségem ellenére ne próbálkoznék meg egy kisfiúval, ha lenne kapcsolatom. Anélkül semmiképpen! De teljesen azt érzem, hogy ő is fiú lenne. Na, nekem ott a határ. Ha egy húszassal fiatalabb lennék, akkor se próbálkoznék többet, mert 2 fiúnál tudnám elfogadni azt, hogy én fiús anyának vagyok teremtve és kész. Úgy nem lenne hiányérzetem, hogy nem lett lányom. Így még van egy kicsi, de nagyon boldog leszek a kisfiammal is. Szándékosan nem írom, hogy "csak", mert ő nem csak. Már most az életem 😁

ápr. 19. 18:02
 30/84 anonim ***** válasza:
82%

8#as, igen majd lesz lány unoka. Nálunk mamám mindenáron lányt akart beteges módon, erre lett apa, egyke lett, nem lehetett több gyereke. Egész életében neheztelt és hangoztatta ezt apámnak. Majd jöttem én első unokaként lánynak, betegesen örült. Megszületett öcsém. Őt levegőnek nézte míg élt és a halálakor is a saját fiát kitagadta, mindent rám íratott, öcsémre semmit. Ennyire lányt akart… tönkretett vele mindenkit nagymamaként.

Kérdező én megértem az érzéseid, de én is azért erről szakemberrel beszélnék. A sírás stb nem annyira normális kategória már. Nekem most jön a második lányom, 32 hetes vagyok. Az elsőre éveket vártunk, a fenét se érdekelte csak jöjjön össze és legyen egészséges. A másodiknál azt mondták az egyik uhn, hogy fiúnak gondolják, el is játszottam a gondolattal, hogy lesz egy fiú is. Majd kiderült lány ő is. Egyből átállt az agyunk és nagyon örülünk. Dehogy sírtam emiatt pedig több gyerek nem lesz tehát nem lesz soha fiam. Be nem vállalnék harmadikat ezért, főleg hogy ilyenkor esélyes, hogy ugyanúgy lány a harmadik. Ezzel te is tisztában lehettél. De most is úgy voltunk, hogy hálát adok az életnek, hogy egyáltalán van és sikerült. :) Próbálj erre gondolni, a lábas hasonlat butaság. Próbáld átkapcsolni az agyad és szakembert is javasolnék.

ápr. 19. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!