Kérlek ne írjatok bántóan, nagyon magam alatt vagyok. Fel lehet ezt dolgozni?
Ma derült ki, hogy a harmadik gyermekem is fiú lesz.
Kicsi kislány korom óta vágytam rá, hogy anya legyek és legalább egy kislányt szerettem volna.
Járunk foglalkozásokra és mindig irigykedve nézem a kislányokat és egyszerűen nem hiszem el, nekem miért nem lehet?
De tényleg ha az ötös lottó főnyereménye és egy kislány közt kellene választani, akkor is egy saját lány gyereket szeretnék nem a pénzt.
Teljesen le vagyok törve, tudom idővel jobb lesz, de most nem látom a fényt az alagút végén.
És igen, azt is tudom, hogy van, akinek egy gyermek se adatik meg és emiatt is rosszul érzem magam, hogy nekem ilyen h@lyeség a legnagyobb problémám...
Nem lesz több gyermekünk így most már végleg elveszítettem az esélyt egy saját kislányra. Én szívesen akár örökbe is fogadnék, de a párom nem akar, erőltetni nem fogom.
Kedves 29/38.
Ezen meg is akadt a szemem, hogy próbálkoznál a fiúval, de gondoltam lehet ennyire élvezed a fiús anyaság gondolatát :D
Mindenkinek köszönök minden tanácsot, tapasztalatot és akár még kioktatást is végeredményképpen. Oké 2x sírtam ma, de most úgymond "semmi bajom". Biztosan lesznek még gyengébb pillanataim.
Ez a panel/családi ház párhuzam sem jobb amúgy mint az én egylábú és lábatlan ember hasonlatom. Soha nem irigyeltem senkitől semmit, akkor sem ha több volt neki. Én nem haragszom vagy vagyok féltékeny egy kislányos anyukára sem. Sőt évekig panelban laktam a családi ház előtt és akkor sem volt soha rossz érzésem. Több év (inkább egy évtized) kemény spórolása kellett, de a hitelmentes családi házamban élek. Igazából szeretem irányítani az életemet és ha vágyom valamire akkor megteszek érte mindent, nem várom el a csodát vagy hogy mások tegyék meg helyettem.
A gyermekeim neme egy olyan dolog, amibe semmi beleszólásom nincs.
Nyilván az sem segít, hogy mindenkitől ezt hallom, hogy "Lesz még tesó? A harmadik már biztos kislány lesz." Ma is éppen sétálni mentem a kisifammal és egy ismerőssel összefutottam aki ezt kérdezte, pedig nem tud róla, hogy várandós vagyok. Szóval ha fiút is szerettem volna, akkor sem segítene ez a külső nyomás, hogy 2 fiú után lányomnak kell lennie.
Nyilván beletörődtem (nem mintha lenne választásom) és sem elcserélni, sem örökbeadni, sem kukába dobni, inkubátorba tenni nem fogom a gyermekemet.
És igen, ezt korábban írtam is, hogy volt egy kis félelmem amiatt is ha lány lenne, hogy a 2 fiam ne érezze, hogy ők nem annyira fontosak, és persze, hogy majd túl fogom félteni a kislányt. Ennek valamiért így kellett lennie!
Elfogadom, hogy ez az élet rendje már, ez a sorsom, de attól még úgy gondolom jogom van szomorúnak/elkeseredettnek/csalódottnak lenni olykor.

#42! Igen, az a durva, hogy nagyon azt érzem, hogy nekem a 2.is fiú lenne, ha lenne. De ami még ennél is durvább, hogy azt érzem, hogy lesz is, pedig erre most nem hogy nulla az esély, hanem inkább mínusz. Szóval ezután az elírás után végképp meggyőződtem róla, hogyha valamim nem lesz, akkor lányom 🤣
45, én is éreztem amúgy tudat alatt, hogy fiam lesz, de persze jó érzés volt pár hétig reménykedni egy kislányban.
Eképzeltem mindkét lehetőséget és oké, eléggé letargiába estem az eredmény után, akkor született ez a kérdés is. Egész pontosan 10perccel utána, hogy megtudtam.
Egyszerűen csak tudom, hogyha kislány lett volna az eredmény akkor velem most madarat lehetne fogatni, kb itt cigánykerekeznék örömömben. Most meg úgymond a beletörődés maradt. És nyilván örülök, hogy a vizsgált genetikai betegségeknek nyoma sincs. Az egészség a legfontosabb, főleg, hogy van 2 nagytesója és rájuk is gondolnom kell.
Ui.: persze közben kidobott a facebook egy Goldie Hawn-Kate Hudson anya lánya képet. Szóval így ne fájjon a szívem azután, hogy milyen jó lehet egy harmonikus anya lánya kapcsolat...

Nehéz nem bántóan írni erre.....bocs.
Ne itt keresd a megoldást, menj pszichológushoz.

De most komolyan, minek itt azon pörögni egy terhes kismamának, hogy majd hanyadrendű nagymama lesz? Jézusom. Az én anyám ugyanolyan nagymamája öcsem lányainak. Sőt, oda többet jár vigyázni a gyerekekre, mert sógornőm ezt jobban igényli. Nehogy már ez legyen az elet központja, hogy majd nagyi korodban hányszor hány órát mehetsz unokázni. Borzalmas, amikor életunt, megcsömörlött öregasszonyok ezen marakodnak. Ha szépen neveled a fiadat és nem telepszel rá, de nem is hanyagolod el, akkor majd lesz egy jó felnőtt kapcsolat. Nem kell a fiúkat mindjárt mindenféle lelketlen taplónak kikiáltani, mert nagyon ronda következményei vannak.
Kérdező, megértelek, és nagyon sajnálom, hogy így alakult. 2 fiam van, én is kislány korom óta lányt szerettem volna, még naplót is írtam neki kamaszkoromban, hogy majd odaadjam neki, ha nagy lesz. De képzeld, nem érzek semmilyen fájdalmat vagy hiányt. Nagyon szép kihívás fiúkat nevelni erre a világra, ahol mindenhol csak érzelmi analfabétának nézik őket. A nagyobbik kamaszodik és sokat tudok neki segíteni a kavargó érzelmek feldolgozásában, mindig azt mondja, anya, olyan jó, hogy te nem mondod nekem, hogy hülyeségeket beszélek. A férjem benne lenne egy harmadik vallalásában, de én nem akarom. Teljesnek érzem a családunkat. Neked is kívánom, hogy erkezzen el ez a megnyugvás. Sok örömet, boldog babavárást!

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!