Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérlek ne írjatok bántóan,...

Kérlek ne írjatok bántóan, nagyon magam alatt vagyok. Fel lehet ezt dolgozni?

Figyelt kérdés

Ma derült ki, hogy a harmadik gyermekem is fiú lesz.

Kicsi kislány korom óta vágytam rá, hogy anya legyek és legalább egy kislányt szerettem volna.

Járunk foglalkozásokra és mindig irigykedve nézem a kislányokat és egyszerűen nem hiszem el, nekem miért nem lehet?

De tényleg ha az ötös lottó főnyereménye és egy kislány közt kellene választani, akkor is egy saját lány gyereket szeretnék nem a pénzt.

Teljesen le vagyok törve, tudom idővel jobb lesz, de most nem látom a fényt az alagút végén.

És igen, azt is tudom, hogy van, akinek egy gyermek se adatik meg és emiatt is rosszul érzem magam, hogy nekem ilyen h@lyeség a legnagyobb problémám...

Nem lesz több gyermekünk így most már végleg elveszítettem az esélyt egy saját kislányra. Én szívesen akár örökbe is fogadnék, de a párom nem akar, erőltetni nem fogom.

ápr. 19. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
66%
49# ugyanez jutott eszembe arról, amit a 46os írt. Egy ilyen veszteség után még nem volt mindegy a neme?! Végtelenül beteg emberek vannak. Már bocs, akit ilyen veszteség ér, tudom, nem "illik" így belerugni, de mintha veled az, hogy mégis lányod született, el is feledtette volna az egészet, ami bitang durva...főleg, mert írod, hogy azóta született egy fiad, és még mindig csak várod a fiús anya érzést, ergo nem szereted annyira, mint a lányodat, lefordítva... :(((
ápr. 20. 10:30
 52/84 anonim ***** válasza:
80%
51# hát igen. Nekem "csak" egy 8 hetes vetélésem volt (tesómnak sajnos egy 23 hetes terhesség megszakítása) , most várjuk a másodikat és nem kívánok mást csak, hogy egészséges legyen.
ápr. 20. 11:03
 53/84 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, aki azért akar lányt, hogy idősebb korában ő többet unokázhasson, meg többet foglalkozzanak ŐVELE, az valójában sérült gyerekként, nem kapott megfelelő törődést, mert ez a parentifikáció egy sunyi fajtája, amikor a gyerek dolgává válik, hogy ő legyen az anya lelki támasza. Erre lehet, hogy alkalmasabb egy kislány, de attól még káros, mert a gyerek idővel felnő, le kell válnia. A fiúgyerek meg érthető módon nem fogja keresni a szüleit, ha azzal a tudattal nő fel, hogy ő egy másodrendű gyerek, mert farka van. És ez mind társadalmi szokásjog, amiről mi azt gondoljuk így normális (akár tudat alatt kimondatlanul), miközben Kínában pár éve az egyke politika, amíg működött bebetonozta azt a felfogást, hogy csak a fiú gyerek maradhat. Nyilván az is káros, de csak azért vágyni lányra, mert akkor idősebb koromban nem szr le, az ugyanaz. Le lehet pontozni. A gyerek életében aktívan kicsi korában kell jelen lenni, és addig nincs köztük jelentős különbség.

Plusz ha valaki aktívabban figyeli a következő generációkat ( Z és alfa) akkor simán feltűnhetett már neki, hogy a lányokra kevésbé erőszakolják már rá ezt a "te gondoskodj mindenkiről IS" szerepet, és azóta sokkal inkább jellemző, hogy mennek, karriert csinálnak, tanulnak, magukkal törődnek, világot látnak, stb. Ez a fiúkra kevésbé igaz, kevesebb fiú van jelenleg felsőoktatásban, ők sokkal inkább kiszorulnak, mert nincs tőlük elvárva semmi, se családi/szociális szerep, se karrier, nem nagyon van apakép, tengnek-lengnek, vagy ugye el vannak zavarva otthonról, mert "fiú", és nem hozza az unokát (aki lehetőleg lány). Ritka a kivétel. Tehát akinek most születik lánya, korántsem abban fog szocializálódni, hogy gilmore girls, meg nagy családi hejehujj, hanem mindenféle megélhetési válság van (ingatlan, klíma, túlnépesedés, stb), amiből leginkább egyedül kell kikecmeregnie, mert kevesen tudnak a gyerek segge alá tolni egy komplett életkezdő pakkot. Erre pedig jogosan nem az lesz a válaszreakció, hogy akkor ideszülök anyám ölébe 3 unokát, és még róla is gondoskodok (emocionálisan vagy anyagilag) hanem az elvándorlás a jobb élet reménye felé. Ez jelenleg is kirajzolódott már, de szerintem később még durvább lesz.

ápr. 20. 11:56
 54/84 anonim ***** válasza:
46%
A kisfiam most született 1 hete 😆😆...nyilván nincs még meg a fiús anya érzés, mert eszik és alszik. Aki azt gondolja, hogy azért mert lett egy lány, elfeledtette a történteket az nagyon is téved.Ti itt nagyon tudjátok, hogy mi történt és, hogy én mit érzek. Nekem így teljes az életem, a családom. A lányommal és a fiammal. 😘
ápr. 20. 12:04
 55/84 anonim ***** válasza:
51%
Hát pedig “kedves” 45/54-es, az egész leírásodból érződött, hogy szinte szerencse, hogy meghaltak az ikreid, mert 2 gyereket terveztetek és mindkettő fiú volt. Így pedig lehet lányod, hogy ők elmentek. Őszintén a hányinger elfogott és nagyon-nagyon sajnálom az élő fiadat, mert sose fog felérni a lányos szintjére, mindig érezni fogja, hogy kevesebb.
ápr. 20. 12:11
 56/84 anonim ***** válasza:
24%
Köszi 55. Szinte szerencse, hogy nem kell 2 rokkant, sérült, beteg gyereket nevelni, akik életük végéig segítségre szorultak volna. Nem érdekel, hogy mit gondolsz, mert nem voltál benne a küzdelmünkben, hogy őket életben tudják tartani, mert ebből is látszik, hogy egy fikarsznyit sem tudsz arról, hogy mivel jár egy extrém koraszülött élete. És te nem vagy senki, hogy pálcát törj felettem, mert nem neked mondta az orvos, hogy "nem tudtak volna kisgyerekhez méltó életet élni". A fiam meg köszöni szépen nagyon jól van és ugyanolyan gyönyörű és boldog, szeretetteljes élete lesz, mint a lányomnak. 😘
ápr. 20. 12:24
 57/84 anonim ***** válasza:
49%
Nekem is rossz anya-lánya kapcsolatom volt, én is szerettem volna megélni a sajátommal a jót. A második babám is fiú, ha lesz harmadik, valószínűleg ő is fiú lesz, sőt, szeretném is, hogy az legyen, hogy nehogy akár tudat alatt is különbséget tegyek. Vágytam lányra nagyon. De inkább ne legyen. És igen, rossz, hogy általában valóban a lányok anyja a "Mama", a fiús anyukák meg csak megtűrve vannak akkor is ha nem tett a rossz viszonyért, a lányok hivatalból utálják az anyósokat. Mármint nyilván nem mind, de sokan. Önző vagyok? Hát hűha!
ápr. 20. 18:27
 58/84 A kérdező kommentje:

Huh, 46, nagyon sajnálom ami veled történt.

Minket könyvelnek el minden rossznak, miközben képesek belédrúgni aki elveszített 2 kisbabát. Akik ilyenre képesek, inkább nekik lenne szükségük pszichológusra. Én valahogy ha bármi olyat olvasok, kegyetlen megjegyzéseket nem teszek, inkább tovább lépek ha nem tudok pár kedves szóval, jótanáccsal lenni,

Nekem amúgy ez is fáj, hogy tudom mások sokkal rosszabb dolgokat élnek át, például, mint a te eseted és nekem mégis ilyen kis apróság tud ennyire fájni.

De annak nagyon örülök, hogy végül az élet kárpótolt téged a kisfiaid elvesztéséért és irigylem az erődet!

ápr. 20. 20:08
 59/84 anonim ***** válasza:
38%
De ez itt a gyakori. Tökéletes anyák és keserű meddő nők frusztrációval teli mocsara.
ápr. 20. 20:24
 60/84 anonim ***** válasza:
67%
A 46os kommentjeben nyilván az verte ki a biztosítékot, hogy pont egy ilyen veszteség után kellene, hogy mindegy legyen a gyerek neme, csak az egészség fontos...ennek ellenére ő kislanyert imádkozott kifejezetten, nem egy egészséges gyerekért. Mindegy, belerugni nyilván nem kell senkibe, de ez szerintem akkor sem vall egészséges értékrendre, ahogy a tied se, kérdező, mert felnőtt emberként ennyire görcsösen ragaszkodnal a lanygyermekhez. Igen, mindenki preferál egy nemet, álmodozik róla fiatalkorában, de általában mire valaki valóban megérik a saját gyermek vállalására, már elengedi ezt, és ráébred, hogy tényleg nem közhely, hogy csak az egészség a fontos.
ápr. 20. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!