Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki szül augusztusban?

Ki szül augusztusban?

Figyelt kérdés

Tudom, vannak erre csoportok F.cebook-on, de én nem vagyok F.cebook-on és nem is szeretnék. Viszont jó lenne azt érezni, hogy nem vagyok egyedül 😂 Persze, tudom, hogy nem, rengetegen vagyunk, de értitek, a környezetemben nyilván senki.

Írnátok pár szót magatokról? Hányadik baba? Mióta vártok rá? Tudjátok már a nemét?

márc. 3. 10:48
 131/186 anonim ***** válasza:
100%

Én éppen a napokban írtam alá a szerződést a magánkórházban, úgyhogy mostmár jöhet a baba, amikor szeretne... :)

Egyébként én aláírtam a melléklet alapján azt is, hogy itt is protokoll a GDM-nél 39. héten indítani, plusz a program császárokat is 39. hétre időzítik. Normál esetben legkésőbb 42. hétig hagyják elvinni a terhességet, de 41+0-n már javasolják az indítást.

Azért megyek magánba, mert a körzetes kórház fos. Pl. 40 héten befektetnek minden indok nélkül és elkezdenek oxi terhelni. Mehetnék a megyei kórházba helyette, de mi úgy döntöttünk, hogy egy sz*r állami élmény után most belefér egy magán, remélhetőleg jobb élmény.

Kérdező én továbbra is azt javaslom, hogy ne kösd ennyire az ebet a karóhoz. Értem én, hogy nem akarod, meg ez így ellenszenves, de van lehetőség másodvéleményt kérni, vagy másik kórházba menni. Ha már eleve úgy mész neki a szülésnek, hogy ott "mindenki ellened van", annak semmi jó vége nem lesz és ennek nem így kéne lennie.

aug. 14. 09:58
 132/186 A kérdező kommentje:

Nem mindenki van ellenem, maguk mellett vannak. Egyértelmű, hogy miattam nem változtatják meg a protokollt, de szerintem az is érthető, hogy engem meg a saját szülesem érdekel, nem az, hogy szokták a másik többezret. Az nem az én testem és nem az én gyerekem.

Sajnos, ez nem úgy működik, hogy mehetek másik kórházba. Nincs szabad kórház választás és nincs befogadó nyilatkozatom sehonnan.

Másodvéleményt kérhetek, lehet, fogok is, de mi értelme? Más vélemény szerint is GDM-em van, hisz ugyanaz a terheléses vizsgálatom eredménye mindenhol. Az uh., NST, laboreredmények és a cukornaplóm alapján meg a saját kórházam szerint se lenne indokolt az indítás, az ok a GDM, nem az eredmények valamelyike. A protokoll felülírja az eredményeket. Meg is mondták, teljesen mindegy, hogy mit mutat az uh.,NST,labor pénteken, mindenképpen indítanak. Csak fordítva van jelentősége, ha olyat mutatna, ami nem várhat a tervezett indításig, akkor nyilván azonnal menni kéne.

"Ha már eleve úgy mész neki a szülésnek, hogy ott "mindenki ellened van", annak semmi jó vége nem lesz és ennek nem így kéne lennie."

Ok., de akkor mi mást tehetnék? A másik kórházat zárjuk ki, mert arra nincs lehetőségem. (Sok helyen protokoll egyébként a GDM miatti indítás, szóval nem is biztos, hogy előrébb lennék.) Semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak. Nem volt olyan, mint amiket itt olvastam, hogy megbeszélték az indítás napját. Én az orvossal nem is találkoztam, az eredményeim nem is látta, telefonon mondták neki, hogy minden jó. Ő megüzente a napot és felíratta a leletemre. Amikor kértem, hogy legalább másnap legyen, az volt a válasz, hogy ez nem magánkórház, oda már beírt hármat. (Nem nekem mondta, hanem a vizsgáló orvosnak a telefonban.)

aug. 14. 10:37
 133/186 anonim ***** válasza:
46%
Törődj bele...nem fognak a te kedved szerint cselekedni!
aug. 14. 13:20
 134/186 A kérdező kommentje:
Értem, én viszont nem fogok a kedvük szerint szülni. Nem én leszek az első a világtörténelemben, aki visszautasítja az indokolatlan indítást.
aug. 14. 13:34
 135/186 anonim ***** válasza:
76%

131# vagyok. Ha semmi más nem opció, visszautasíthatod. De mivel protokoll, amit a főorvos sem fog felülírni, vagy találnak hirtelen (mondvacsinált) indokot, hogy beadd a derekad, vagy aláíratják veled, hogy a saját felelősségedre kockáztathatod a saját és a magzatod életét, mossák kezüket. Szíved joga. Nem muszáj besétálnod az időpontra sem, ez is a szíved joga.

Én csak azt mondom, hogyha már eleve ilyen "negatívan" indul az egész, akkor hogy lesz ebből egy szép szülésélmény akár 2 héttel később? Szóval érted... Azt érdemes mérlegelni, hogy mit miért teszel. Lehet szebb lenne most indítással, mint 2 hét múlva egy mekóniumos magzatvízzel, vagy ne adj isten erős vérzéssel mondjuk, vagy kitudja és akkor számoljon el az ember a lelkiismeretével, ha valami baj lenne esetleg.

Én nem ítélkezni akarok/akartam, csak inkább rávilágítani arra, hogy a mindenáron kardoskodás nem biztos, hogy a legjobb, amit tehetsz ebben a helyzetben. De ezt neked kell érezned és eldöntened.

aug. 14. 14:56
 136/186 A kérdező kommentje:

#135! Igen, értem, amit mondasz, sok mindenben egyet is értek, de itt nincs szó 2hétről.

"Azért megyek magánba, mert a körzetes kórház fos. Pl. 40 héten befektetnek minden indok nélkül és elkezdenek oxi terhelni."

Akkor mit szólnál, ha ugyanezt 39 hetesen csinálnák? Azzal a különbséggel, hogy nem terheléssel, hanem telenyomnának oxival.

Ebből szép szülésélmény már sehogy nem lehet.

2hétről szó sincs. Szó sincs róla, hogy ilyen végletekhez ragaszkodnék. Pill., mindjárt folytatom.

aug. 14. 15:07
 137/186 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek az utolsóval. Mmint több kismamát is láttam a gyerekeim születési idejében, hogy GDM-es babák nagyok lettek, viszont a legtöbb viszont bele is kakilt a magazvizbe.

Kérdező! Elhiszem, hogy úgy érzed, hogy ellened vannak, de a gyerek az els, ők azért x ideje vannak a pályán. Fogadd el a véleményüket. Ne kelljen a kicsinek rögtön egy fertőzéssel indulnia az életben, ha te várni szeretnél.

Én a helyedben nem kockáztatnék. Főleg pár nap miatt nem. 😊

aug. 14. 15:13
 138/186 anonim ***** válasza:
46%

A 39 hét teljesen aktuális a szülésre! Részedről ez csupán kényesség amiért nem úgy van ahogy te akarod és felelőtlenség is amiért a gyereket egészségét kockáztadod...

39 hétre szültem teljesen egészséges szép nagy súlyú babát.. program császárral

Mert NEKI ez volt a legjobb és nem magamat néztem.

aug. 14. 15:44
 139/186 A kérdező kommentje:

#137! Fogadjam el a véleményüket, ami ellentmond minden tanulmánynak? Ami a Napnál is világosabb, hogy egyedül az ő érdeküket szolgálja? Nem azt mondta, hogy nem várhatunk egy napot, mert a babámnak ártana, hanem nem várhatunk egy napot, mert arra már hármat beírtam! Ne legyetek naivak! A főorvosnak az elsődleges, hogy a folyamatos működést biztosítani tudja, a nyári szabadságolások alatt is. Ezt úgy tudja a legkönnyebben megtenni, ha ő osztja be az egy napra eső szülő nők számát, nem bízza ezt a természetre. Nem véletlen, hogy minden általam ismert ottani kismamának megvan az időpontja. Nincs olyan, aki mehet megindult szüléssel, pedig nem GDM-es mindenki. (Nyilván számolnak vele, hogy így is lesz olyan, aki még nincs a terminus közelében, mégis megindul.)

Én is ismertem olyat, aki belekakilt a magzatvízbe. Barátnőm gyereke. 9 nappal túlhordta, mert akkor még lehetett. Olyankor gyakori.

Értem, ha nem jártátok körbe a témát, miért is tennétek, ha nem vagytok érintettek, de én az vagyok és nem légből kapott információkat írok. Szóval, akit érdekel a téma, kérem nézzen utána, mert nehéz így diskurálni, ha eleve úgy álltok hozzá, hogy mit tudhatok én róla, nem vagyok orvos. Megvan az oka, hogy miért indítják a GDM-es kismamákat, de az ok mindig a GDM következménye, nem a GDM. Hogy az a következmény fennáll-e az illetőnél, ellenőrizhető. Az orvos szempontjából egyszerűbb nem foglalkozni vele, hanem biztosra menni. Ez az ő érdeke. Nekem anyaként más az érdekem, én azt fogom szem előtt tartani mindig. Nekem nem az orvosnak kell kedvezni, hanem a gyerekemnek. Hiába szépítjük, a szülés módja és ideje meghatározó. Sérült gyerekekkel dolgoztam, minden felvétel úgy indul, hogy a terhesség és a szülés lefolyása... És bizony az indításnak is vannak kockázatai. Nem csak lelki, fizikai is. (Ilyen szempontból lényegtelen, hogy az az indítás 1nappal vagy 1 héttel előbb történik.)

aug. 14. 15:48
 140/186 A kérdező kommentje:
#138!Mondd már meg légyszi, mivel kockázatom a gyerekem egészségét, ha ennyire értesz hozzá.
aug. 14. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!