Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki szül augusztusban?

Ki szül augusztusban?

Figyelt kérdés

Tudom, vannak erre csoportok F.cebook-on, de én nem vagyok F.cebook-on és nem is szeretnék. Viszont jó lenne azt érezni, hogy nem vagyok egyedül 😂 Persze, tudom, hogy nem, rengetegen vagyunk, de értitek, a környezetemben nyilván senki.

Írnátok pár szót magatokról? Hányadik baba? Mióta vártok rá? Tudjátok már a nemét?

márc. 3. 10:48
 141/186 anonim ***** válasza:
100%

135# vagyok. Írtam azt hiszem, hogy megéltem egy indítást (41+1-én protokoll miatt), oxival telenyomva, szóval nekem nem kell bemutatni milyen lelkiállapot ez. De azt sem, hogy ebből nem tudsz jól kijönni úgy, ahogy Te szeretnél. Én is megpróbáltam elhúzni, másnapra rögtön lett indok miért kell indítani, amire már nem tudtam jó szívvel nemet mondani, pedig azért érzem én mi volt mögötte...

Én vállalom, hogy tudatlan vagyok (nem vagyok és nem is voltam GDM érintett szerencsére, így csak annyit tudok róla, hogy korábbi indítás vonatkozik rájuk protokoll szerint). De azt pontosan tudom, hogy 2 perc alatt megtudnak semmisíteni olyan indokkal, amire majd nem tudsz nemet mondani, ha nagyon akarnak. :)

A "mit szólnék, ha"... kérdésedre pedig: Egy tapasztalattal a hátam mögött azt mondanám megpróbálnám megtalálni a békémet a helyzetben és elfogadni, hogy remélhetőleg nem idióta találta ki ezeket az ökölszámokat. Nem véletlenül megyek magánkórházba, hiszen nem tudok azonosulni a helyi kórház elveivel, a te eseted viszont más, azt itt is ugyanígy kezelnék. Talán megpróbálnék azzal időt nyerni, hogy egyezkedjünk. A péntek nem jó, legyen hétfő/kedd. Addig pedig mindent megtennék, hátha beindul magától és igyekeznék megbékélni a tudattal. Az első szülésélményem után most azt mondom sokkal fontosabb az, hogy békében legyél a helyzettel és magaddal, amikor szülni mész, minthogy indítják-e, vagy sem. Én felzaklatva, zokogva vonultam kórházba az indításra. Mostani fejjel már nem így tennék. Most inkább úgy vagyok vele, hogy bízom a szakemberekben és ha indítani akarnak, indítsanak, én nem gondolom túl, abból a helyzetből igyekszem majd a legjobbat/legtöbbet kihozni. Nem tudom ez így mennyire érthető. Egy rakás ideget megeszel mire eljutsz a szülésig olyasmi miatt, amire nem igazán van/lesz ráhatásod sajnos. Hót idegben szülni menni meg hát na... nem biztos, hogy a legjobb taktika.

aug. 14. 16:27
 142/186 A kérdező kommentje:

#141! Persze, értem, amit mondasz, de írtam, mi lett a válasz arra, hogy kértem 1napot. Már beírt 3embert.

Igazából attól félek, könnyű lesz indokot találniuk, mivel kb.200lesz a vérnyomásom, ha így haladunk🤣

Hétfőn nem szülök, csak abban az esetben, ha a gyerekem dönt úgy, vagy valamelyikünk életveszélyben lesz. De ahhoz olyan életveszélyt kéne pénteken találniuk, ami csak hétfőre lesz sürgős, pénteken még nem, mert pénteken nem akarnak szüleszteni😂(Nyilván arra a napra is be van már írva a megfelelő számú kismama.)

Igazából csak pár napot kéne nyernem, mert kedden amúgy is el fog indulni a gyerekem, ahogy azt már jó előre megbeszéltük.

Az egyetlen valós kockázat, amire nem ismerem a protokollt, hogyha visszautasítom a hétfői indítást, nem ad NST-re időpontot. Tehát pénteken még minden rendben van, hazajövök és nem fogok tudni róla, ha van baj. Szóval azt nem tudom, hogy ilyenkor mi van, ha valaki visszautasítja az indítást, de egyéb aktuális vizsgálatokat nem. Megtehetik vajon, hogy akkor azt se csinálnak? Mert ok. megnézethetném akkor máshol, de az ünnepek alatt nem biztos, hogy találok rá helyet.

Teljesen érhető minden, de én ezekben nem tudok bízni. Van előzménye is és vannak tények, amik magukért beszélnek.

Én is csak zokogva tudnék indításra menni, így inkább nem megyek sehogy🤣

aug. 14. 16:59
 143/186 anonim ***** válasza:
100%

Következménye valószínűleg nem lesz, de a kórházi bentlétet pokollá tudják tenni. Kezdve az osztályon, szülőszobán, csecsemősök körében. Hidd el, hogy a kórházi tartózkodások során, ha rossz élmény ér, akkor az egész életedre kihatHAT. Tapasztaltam...

Nem kell foglalkoznod a számokkal, egyezz bele az indításba. A baba "kész" van, jobb, ha szerintem félre teszed, hogy szabadságolás és napi szülések száma. Hidd el, hogy attól, hogy 3 van beírva, attól az nem egészen 3.

Mert van sürgősségi császár, programozott, indítás, sima szülés, kisműtétek, nagyok és bármikor beeshet bki az ambulanciáról is, ha netán gebasz van.

Nem védem a kórházakat, de egy kicsit belelátok a rendszerbe és 2 gyermek anyja vagyok. Ha elfogadsz egy tanácsot : ne az utolsó kanyarban csinálj "fesztivált". Eléggé kialakult rendszer van mindenhol.

:)

aug. 14. 17:26
 144/186 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező legnagyobb problémája hogy nem úgy van ahogy azt ő akarja...ennyi.

Leszar mindenkit neki van igaza..hiába magyaráz neki bárki is az ellenkezőjéről...

Megvárnád az életveszélyes állapotot is, csak hogy ne nekik legyen igazuk? Gratulálok...szuper vagy 🤝

aug. 14. 17:33
 145/186 A kérdező kommentje:

#143!"Hidd el, hogy attól, hogy 3 van beírva, attól az nem egészen 3.

Mert van sürgősségi császár, programozott, indítás, sima szülés, kisműtétek, nagyok és bármikor beeshet bki az ambulanciáról is, ha netán gebasz"

Persze, tudom, én is azt írtam, azért nem írnak be többet, mert azt is beleszámolják, hogy még be fognak esni olyanok, akik nincsenek beírva, de őket is el kell látni.

A gyerek fizikailag kész van, de sose véletlen, hogy mikor indul be a szülés. Az egész terhesség az anya és a baba szervezetének összehangolt működéséről szól. Pont ez az indítás, amivel az utolsó kanyarban teszik tönkre azt, amit a természet gyönyörűen kitalált. MINDEN arról szól, hogy az anyának és a babának jó legyen. Ne menjünk messzire, pl.az oxitocin természetes termelődése a megfelelő időben. Természetesen, mint mindenhol, itt is becsúszhatnak "hibák". Semmi nem tökéletes. Azért találták ki az indított szülést is, a császárt is, hogy abban a max.15százalékban, ahol hiba csúszik a rendszerbe, is megszülethessenek egészségesen a babák, vagy legalább esélyt kapjanak rá. Sajnos, azonban az emberek, mint mindennel, ezzel is visszaéltek és már rég nem a jóra használják.(Arra is persze, vannak nagyon is indokolt indítások.)

"a kórházi bentlétet pokollá tudják tenni"

Fel vagyok rá készülve, bár nem gondolom, hogy mindenki egyértelműen az erőszakos szülésindítást pártolja és azon van, hogy tönkretegyen mindenkit, aki ebben nem partner. De ez nekem csak 2 nap lesz az életemből, ha így lesz is, kiheverem. A gyerekemnek viszont csak egy születése van. Az ő érdekét még nekem kell képviselnem és az nem az, hogy erőszakkal száműzzék onnan, ahol a legjobb helyen van, anélkül, hogy felkészülhetne rá. (Persze, történhet úgy is, hogy előbb megindul és az egész probléma okafogyottá válik.)

Köszönöm a válaszodat, megértelek egyébként, de még mindig úgy érzem, hogy szerinted fontosabb, hogy megfeleljek a személyzetnek és "jó páciens legyek", a saját érdekemben mint, hogy a gyerekemnek adjam meg az esélyt, hogy úgy szülessen, ahogy neki jó. Én nem tudok kibújni a bőrömből, akkor se, ha ezren esnek nekem emiatt.

aug. 14. 18:52
 146/186 A kérdező kommentje:

#144! Mit magyaráztál az ellenkezőjéről okoska? A nem indításnak az ellenkezője az indítás. Térjünk vissza arra akkor, ha írtál rá egy konkrét jó érvet, mert az üres pufogásodra nem vagyok kíváncsi. Vagy foglalkozz a saját szüléseddel.

"Megvárnád az életveszélyes állapotot is, csak hogy ne nekik legyen igazuk? Gratulálok...szuper vagy 🤝"

Ööö...nem voltam felkészülve a magyarul nem értőkre. Igen, mivel kb.20x leírtam, hogyha bármelyik értékem kicsit is eltérne a tökéletestől, magam kérném, hogy indítsák vagy vegyék ki azonnal, de igen, nyilván megvárnám az életveszélyes állapotot 🤣

#145!A primitívekre se voltam 😘

aug. 14. 18:59
 147/186 anonim ***** válasza:
29%
Még fogalmad sincs mi vár rád az anyasággal ami felül írja majd 10000x a te elképzeléseidet és szembe csap majd a valóság hogy nem irányíthatsz mindent.
aug. 14. 22:21
 148/186 A kérdező kommentje:

#148! És ez most hogy jön ide? Miért van az, hogy mindig én fogom ki az összes rosszindulatú gyökeret? Random kérdés ugyanebben a témában alig évvel ezelőttről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..

Érdekes, tudnak normálisan, a kérdésnél maradva, ítélkezés nélkül válaszolni. És senki nem azt tartja normálisnak, hogy kierőszakolják belőle a gyereket, mivel nem is az az.

aug. 14. 22:34
 149/186 anonim ***** válasza:

Amit itt linkeltél problémamentes terhesség volt, a tiéd nem az, szerintem így a kettő nem összehasonlítható.

Gondolok itt a korodra, GDM.

aug. 15. 03:52
 150/186 A kérdező kommentje:

#149! Nem akarom már magamat ismételni,GDM-es terhesség lehet probléma mentes terhesség. Ezt nem én mondom, aki nem hiszi, bárhol utána járhat. Mindenhol ki van emelve, nagy vastag betűkkel, hogy nem indítás és nem császár indikáció önmagában a szövődménymentes GDM. Szakmai ajánlás a szülés idejére 39+0 és 40+6 között van. Én nem 42-ig hétig akarom elhúzni, kiegyeznék 40+0-val is, ami bőven jó.

Mivel a cukorértékeim olyanok, mint egy nem GDM-esnek, semmi problémát nem okozott, nem is okozhatott a babánál. Ezt se én mondom, hanem a diabetológus, akinek ez a fő profilja, ellentétben a nőgyógyásszal.

De nem konkrétan a kérdésre gondoltam egyébként, hanem a válaszokra is. A témához való hozzáállásra a válaszolók és az orvosok részéről is. Pl.:

A válaszolók nem tekintik alapból Istennek az orvosokat, képesek a kritikus gondolkodásra és elismerik, hogy létezik az indokolatlan indítás fogalma, ezeknek a száma bizonyos kórházakban kifejezetten magas.

A normális hozzáállás az orvos részéről a párbeszéd. Amikor az anyuka jelezte, hogy hosszabb volt a ciklusa ÚJRASZÁMOLTA! Ezzel szemben nekem random átírták az utolsó héten a 12hetesen megállapított kiírt időpontot a nekik kedvező irányba, hiába van róla papírom, hogy a másik a valós.

"Mindennap jártam ctg-re ugye, kérdezte a doki mikorra adjon időpontot, mondtam, hogy a lehető legtávolabb. 41+4-re egyeztettünk, de tudom, hogy a kórházi rutin a 41+0. Végül 41+1-en azt mondta a doki, hogy ő nem várna tovább, nincs túl sok magzatvíz már."

Rugalmasan el tudtak térni a kórházi protokolltól, amíg semmi nem indokolta az indítást. Probléma esetén is ajánlást tett, nem erőszakot, amit a kismama nagyon helyesen el is fogadott. A kevés magzatvíz ugyanis valóban probléma és veszélyezteti a magzatot szemben az én semmimmel.

aug. 15. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!