Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki szül augusztusban?

Ki szül augusztusban?

Figyelt kérdés

Tudom, vannak erre csoportok F.cebook-on, de én nem vagyok F.cebook-on és nem is szeretnék. Viszont jó lenne azt érezni, hogy nem vagyok egyedül 😂 Persze, tudom, hogy nem, rengetegen vagyunk, de értitek, a környezetemben nyilván senki.

Írnátok pár szót magatokról? Hányadik baba? Mióta vártok rá? Tudjátok már a nemét?

márc. 3. 10:48
 151/186 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt lehet az én válaszomból másoltad ki pont. (141 vagyok) :'D Annál a kérdésnél is válaszoltam.

Így leírva valóban jól hangzik, de mint írtam itt is, ez egy olyan dolog, amit nem tudsz cáfolni, kvázi belekényszerítenek a protokollba. 41+0-án nincs semmi, elutasítod az indítást, boldogan hazamész, hogy engedtek. Egy nappal később már "okosabbak" és mondanak olyat, ami miatt nem akarod/nem tudod józan ésszel elutasítani az indítást. Akkor már úgysincs erő, energia másodvélemény után kajtatni és széllel szemben pisilni sincs értelme, amikor a hazai szakmai protokoll 95%-ban ezt ajánlja mindenhol. Én szerintem ennek az áldozata lettem, de sosem fog már kiderülni.

Engem az nyugtatott meg hosszú idő után, hogy perinatális tanácsadó azt mondta, hogy a lehető leglágyabban indítottak és ha gyenge fájások is indultak a ballontól, indultak. A babának volt ideje felkészülni az előtte álló feladatra.

Ha felzaklat a helyzet egyébként én még ajánlanék egy SOS konzultációt egy perinatális tanácsadóval (én a BPK-ban voltam, online is vállalnak), tényleg azért, hogy a lehető legnyugisabban tudj belememni a szülésbe akárhogy is alakulna. Segítenek kicsit átkeretezni/átértékelni a dolgokat és tényleg a természetesség jegyében, hiszen ők kvázi intézményen kívüli szülésre vannak szocializálódva. Pontos képük van arról, hogy hogyan is lehetne és hogy mi megy a kórházakban.

aug. 15. 10:16
 152/186 A kérdező kommentje:
#151! Igen, tudom, hogy bármit kitalálhatnak és ki is szoktak, de legyen súlya. Írja le azt a hazugságot és utána nézzen tükörbe úgy, hogy hazugsággal ijesztgetett egy kismamát a saját érdekében. Ha semmit nem tehetek a gyerekem háborítatlan születéséért, ez a minimum.
aug. 15. 10:26
 153/186 anonim ***** válasza:
Hidd el, ő nyugodtabb lélekkel megy aludni aznap, mint egy nappal korábban, hiszen rábeszélte a kismamát arra, amire rá kellett. Egy gonddal kevesebb. A részedről a végeredmény meg ugyanaz.
aug. 15. 11:44
 154/186 A kérdező kommentje:
#153! Igen, lehet. Én nem lennék nyugodt, ha minden nap hazugsághoz adnám a nevem, de nem vagyunk egyformák.
aug. 15. 11:51
 155/186 anonim ***** válasza:
100%

Ő felel kvázi az anya és a baba életéért. Lehet füllentenie kell azért, hogy biztonságban tudja őket, de legalább biztonságban lesznek, mégha nem is lesz egy szép háborítatlan szülésélményük.

Részéről ez ennyi, te gondolod túl. Neki akkor kellene elszámolnia a lelkiismeretével, ha valami baj érne titeket. Ez ilyen, a magyar eü erre nevel.

aug. 15. 14:30
 156/186 anonim ***** válasza:
Egyet értek utolsó!
aug. 15. 14:41
 157/186 A kérdező kommentje:
#155!Ti nagyon benyeltétek ezt a jóságos orvosok dumát. Miért lenne attól biztonságban akár az baba, akár az anya, hogy indokolatlanul indítják? Eleve minden beavatkozásnak van kockázata. Sokkal nagyobb eséllyel végződik császárral, aminek szintén van kockázata. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a hüvelyinek nincs, végképp nem szeretnék vitát nyitni a hüvelyi vs. császárról, a kérdés nem is erről szól. Hanem hogy miért jelentene egy indokolotlan indítás automatikusan biztonságot? Egy halom probléma megjelenhet, ami spontán indulásnál nem lett volna.
aug. 15. 15:28
 158/186 anonim ***** válasza:

Igazából szerintem felesleges bármit is írni neked, úgyis úgy cselekszel, ahogy azt te akarod, nyilván szíved joga.

Csak aztán utólag nehogy megbánd.

Én feladtam a magyarázkodást.

Sok egészséget nektek!

aug. 15. 16:14
 159/186 A kérdező kommentje:

Én nem is azért írtam, hogy meggyőzzetek. Az a felelősség áthárítása lenne. Egyértelmű, hogy az én gyerekemről én fogok dönteni.

Egy kérdés volt, mert azt hittem, neked is van valami érved, ami alapján döntesz/döntenél ilyen helyzetben.

Nem hiszem, hogy lenne mit megbánnom. Aktuális állapotomról szóló információk alapján fogok dönteni. Ez jelenleg, minden jó "szülészeti ellátást nem igényel". Eszerint itthon vagyok, semmi probléma.

aug. 15. 16:29
 160/186 anonim ***** válasza:
29%
Jó hülye vagy...
aug. 15. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!