Megtartanátok a helyedben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 gyönyörű lányom! Most terhes vagyok,nem tervezett, a kicsi még csak 11 hónapos lesz, középső 3.5 éves ,nagy 6.5 éves! Boldog házasságban élünk, de a férjem nem akarja a 4.et,nem anyagi okokból hanem a minőségi idő rovására, szerinte a 3at se úgy neveljük ahogy ő azt elképzelte! A középső gyerekunknek idegrendszeri fejletlensege van,amit mai napig nem tudjuk miért(terhesség,szülés rendben) a tünetei viselkedés és nem tud beszélni ,jelenleg heti 3x hordom logopédiàra napközben egy másik városba! A kérdésem lényege hogy én sem akartam még egy babat, fogaszatra kellene már járnom annyira tonkre ment 3 terhesség alatt a fogaim, de ha már itt a baba kényelmi okokból nem tudok lemondani róla! Dolgozom koetqn munkaidőben és a férjem védelmében extra van! A 4.t babát is be tudnánk illeszteni,nagyon nehéz lenne és segitsegre is szükségem lenne,amit meg tudunk fizetni,de a férjem szerint nem hagyatkozhatunk más segítségére és úgy vállaljuk még egy babat! A férjem azt mondja,hogy nem kenyszerithetem ebbe bele,én meg azt mondom hogy ő meg abortuszra nem ! Mit gondoltok? Ki mit tenne?
2017. nov. 20. 09:11
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/197 anonim ***** válasza:
70%

Jaj, èrtem már!!

“nem keveritek a szerepeket"

Tehát neked is "csak" annyi a feladatod, hogy szüljèl ès lásd el a gyerekeket, a fèrjed meg majd megmondja hogy hogyan is tedd mindezt? Van ilyen ismerősöm, apuka dolgozik, ès emögè minden el van bújtatva. Közben meg fikázza a háztartàst, a kaját a gyerekekkel meg nem foglalkozik. Nos, ha a te fèrjed is ilyen, ès te meg azt hiszed ez így van jól, nyugodtan vállald(igen, te egyedül, úgyis egyedül a te dolgod lesz).

Èrtem már mit kell itt neked bizonygatni. Neked kell most megmutatni a fèrjednek, hogy te igenis el tudsz látni 4gyereket. Kicsit ilyen "dedós, majd èn megmutatom" cicaharcnak tűnik ez az egèsz!

2017. nov. 22. 06:23
 52/197 anonim ***** válasza:
20%
uncsiiiiiiii
2017. nov. 22. 06:46
 53/197 anonim ***** válasza:
70%

“aki éppúgy a gyereke, mint a már megszületett.”

“Nem is értem, hogy akarhatja megölni valaki a saját fiát/lányát, ez agyrém. Vagyis rosszabb. Most bepánikolt, de remélhetőleg hamar rájön, hogy ezért a gyermekért is ugyanúgy felelősséggel tartozik, mint az előzőkért.”

“A férjed már 3 vagyis most már 4 kisember apukája. Védekeztetek, de ..... ezt egészen biztosan nem érdemli sem ő, sem pedig a 3 másik! A férjed sem! Most csak pánikol. A szabad akarat a védekezésig tartott, arra már nem szól, -bár erre a törvény enged, de a lelkiismeret és a jóérzés nem-, hogy a picit darabokban kiszívják belőle..”

Hogy a fenebe lenne már épp olyan gyereke, mint a a már 3 meglévő???! Normálisak vagytok? Az egy fejletlen sejtcsomó, ami és nem aki, magátol levegőt sem képes venni, fájdalmat sem érez! Hogy lenne már egyenértékű egy már kifejlett, megszületett, érző emberrel??!

Ekkora ökörséget még nem hallottam, hogy egy embrioert az apa/anyajelolt ugyanúgy felelősséggel tartozik, mint a már megszületett gyerekekért....:D :D Ti tényleg nem vagytok komplettek!!! Az égvilágon semmilyen felelősséggel nem tartozik sem a kérdező, sem a férj azért a nem kívánt embrioert! Majd mindenki eldönti saját maga, hogy miért akar felelősséget vállalni! Agyam eldobom. És továbbra sem öl meg senki senkit!! Az abortusz pedig még mindig nem gyilkosság, itt lenne az ideje h felfogjatok.

Ezeket a szánalmas dumakat meg hagyjátok már, hogy Jajj majd megszereti, Jajj csak bepánikolt, Jajj majd ha a karjaiban lesz..... Ezek akkora kamu, álszent dumák, hogy az valami hihetetlen! Rengeteg olyan nőt ismerek, akik szinten ebben bíztak, hogy majd a pasi megszereti, majd ha megfogja blablabla.. Aha, a nagy francokat! A 95%-uk fejvesztve menekült már csak a hir hallatán is, aki meg mégis maradt, az is idővel lelépett, mert olyan lett rákényszerítve, amit a háta közepére sem kívánt!

A szabad akarat pedig marhára nem a védekezésig tartott!!!! Hanem a 12.hetig tart (indokolt esetben tovább) tart, ameddig mindenféle ok és magyarázat nélkül bárki megszüntetheti a nem kívánt terhességet!! Ne beszéljetek már hülyeségeket, de komolyan.... Nevetséges, h nektek csak egy számít, az az olivabogyó nagyságú embrió, aki a nő testen kívül totálisan életképtelen és a fő lényeg, hogy mindenki szülje meg a nem kívánt terhességét, ha akarja, ha nem, nem számít ha a büdös semmire szül, nme számít ha csak rá lett eroszakolva és tönkretesz ezzel minimum 2, a férjjel egyutt 3 ember eletet, az se baj ha 16 évesen a szülei nyakára szül, nektek semmi nem számít....

Az meg már csak hab a tortán h idekeveritek a már meglévő 3 gyereket, miszerint velük sem tehet ilyet...:D Mit?? Milyet?? Hogy a bubanatba jon ide most ez? Annak a 3 gyereknek aztán meg végképp semmi közük és beleszólásuk nincs az egeszbe! Nem kell nekik bejelenti amúgy sem, ez a felnőttek dolga, nem az övéké!

2017. nov. 22. 10:02
 54/197 Theressita ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező!

Én mindenképpen megtartanám. Itt most nem arról van szó, hogy legyen-e 4. gyerek vagy ne, hanem hogy kioltsátok-e a már úton lévő baba életét vagy ne. Ugyanolyan gyermeketek már ő is, hiszen a nagyobbak is így kezdték és mindannyian így kezdtük életünket. Nem te kényszeríted a férjed a 4. gyerekre, hiszen ő már élő valóság, ténylegesen létezik és a tiétek. Ha már így hozta az Élet - én inkább értékelném és meglátnám a jót- nem mindenkinek adatik meg a szép nagy család ajándéka!

Valószínűleg hosszú átbeszélgetett éjszakák várnak rátok... Kitartást és a legjobbakat kívánom nektek, az egész családnak!

2017. nov. 22. 10:02
 55/197 anonim ***** válasza:
55%
Miert esik nehezetekre felfogni, hogy NEM ugyanolyan gyerekük ez a fejletlen embrió, mint a már meglévő 3?? Ti nem vagytok normálisak komolyan, ha szamotokra egy sejtcsomó épp annyira ember, mint egy már megszületett, elő, érző ember...
2017. nov. 22. 10:24
 56/197 anonim ***** válasza:
62%
Mint írtam a #17-ben "Kérdező, hogy a te helyedben mit tennék, azt nem tudom, nálunk megszületett a hasonló körülmények közt besikerült gyerek, próbálkoztunk, de 3-4 év alatt ráment a kapcsolatunk, és mindenki rosszul járt a végén." - hát nem tudom, mi is végigbeszélgettünk, végigvitatkoztunk, végigveszekedtünk (mikor melyik) sok-sok éjszakát, és nem láttam meg a dologban semmi pozitívat... sőt, eltelt azóta is jó pár év, és még most sem látok benne semmi pozitívat, nem gondolom, hogy ma bármit is másként tennék, mint akkor. (illetve de, sokkal hamarabb kilépnék a helyzetből, nem rongálnám feleslegesen az idegeim a semmiért)
2017. nov. 22. 10:27
 57/197 anonim ***** válasza:
80%

Egy baromság, hogy Jajj majd megszereti, ha a kezébe fogja, jajj így, jajj úgy! Francokat! Ennél nagyobb hazugsággal nem is butíthatnátok itt az embereket.

Húgom is azt hitte, h majd megtartja maga mellett a barátját és annak ellenére, h kerek-perec megmondta a barátja, hogy nem akar gyereket, mégis azt hitte, ha majd megszületik másképp lesz. Hát nem úgy lett. A srác lelépett, a húgom meg idegileg tönkrement és ott maradt egyedül a gyerekkel... A különbség csak annyi, h te majd 4-el maradsz egyedül, eldöntheted mennyire éri meg tönkretenni a házasságod egy nem kívánt, becsúszott terhesség miatt.

És nem, nem tartozik se a kérdező, se a férje felelősséggel ezért a nem kívánt embrióért, és nem, nem ugyanolyan gyerekük, mint az előző 3! Mert ez még nem a gyerekük. Szóval ne beszéljetek össze.vissza, mindenféle hülyeséget!

2017. nov. 22. 10:51
 58/197 Theressita ***** válasza:
31%

Kedves 55-ös és társai! A kérdezőnek válaszoltam, ő majd eldönti, mit kezd a hozzászólásommal/ hozzászólásainkkal.

Egyébként nem kell sértegetni, mert valaki tiszteli az életet kezdetétől a végéig! Én sem bántok senkit, annak ellenére hogy megszakad a szívem az abortusz szó hallatán! Az én babámat láttam UH-n, teljes értékű kis ember volt (igen, ugyanolyan értékes, mint te vagy én)! Efelől semmi kétség - az hogy ti nem tartjátok annak, ezen sajnos nem változtatok. Az emberi élet attól függetlenül emberi élet marad, egyszeri és megismételhetetlen - és nem jó ha erőszakosan ér véget.

2017. nov. 22. 11:06
 59/197 anonim ***** válasza:
68%

Az, hogy te fanatikusan ragaszkodsz egy embrióhoz és semmi más nem számít, nyugodt szívvel mellőzöd a férjedet, rúgod fel a házasságodat, taposol át másokon, csak mert te így látod jónak, az a magánügyed, de ettől még nem lesz egyenértékű egy embrió és egy már megszületett ember!!! A kettőt nem hogy összehasonlítani, de egy napon sem lehet említeni és ezen mit sem változtat az, h te mit gondolsz erről!

Akkor most felteszem a nagy kérdést, amit már több hsz-ben is láttam, csak a kedves magzatfanatikusok szerették mellőzni a válaszadást, ha annyira egyenértékű és húú de tök ugyanolyan egy embrió, mint egy 3-10-30-70 éves ember, akkor mikor választanod kéne a már meglévő X évesed és a hasadban lévő embrió közül, akkor te melyiket is választanád....?? Ha nem egyértelmű a válasz, akkor szerintem kezeltesd magad, ha pedig egyértelmű, hogy a meglévő gyereked a fontosabb (mert nyilván normális embernek ez egyértelmű), akkor máris összeomlott a szentfazék "ugyanolyan értékes" dumád...

2017. nov. 22. 11:18
 60/197 Theressita ***** válasza:
23%
Válaszolok, ha ez neked nagyon fontos: nem választanék két gyermekem közül!
2017. nov. 22. 11:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!