Megtartanátok a helyedben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 gyönyörű lányom! Most terhes vagyok,nem tervezett, a kicsi még csak 11 hónapos lesz, középső 3.5 éves ,nagy 6.5 éves! Boldog házasságban élünk, de a férjem nem akarja a 4.et,nem anyagi okokból hanem a minőségi idő rovására, szerinte a 3at se úgy neveljük ahogy ő azt elképzelte! A középső gyerekunknek idegrendszeri fejletlensege van,amit mai napig nem tudjuk miért(terhesség,szülés rendben) a tünetei viselkedés és nem tud beszélni ,jelenleg heti 3x hordom logopédiàra napközben egy másik városba! A kérdésem lényege hogy én sem akartam még egy babat, fogaszatra kellene már járnom annyira tonkre ment 3 terhesség alatt a fogaim, de ha már itt a baba kényelmi okokból nem tudok lemondani róla! Dolgozom koetqn munkaidőben és a férjem védelmében extra van! A 4.t babát is be tudnánk illeszteni,nagyon nehéz lenne és segitsegre is szükségem lenne,amit meg tudunk fizetni,de a férjem szerint nem hagyatkozhatunk más segítségére és úgy vállaljuk még egy babat! A férjem azt mondja,hogy nem kenyszerithetem ebbe bele,én meg azt mondom hogy ő meg abortuszra nem ! Mit gondoltok? Ki mit tenne?
2017. nov. 20. 09:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/197 A kérdező kommentje:
Az ember azért kérdezz itt ,mert nem kell a válaszolokkal szembe nézni és tényleg őszinte véleményt kap(legalább is remélem)!
2017. nov. 20. 09:42
 12/197 anonim ***** válasza:
77%
Ha úgy tartod meg a gyereket, h a férjed nem akarja, nem lehetsz biztos benne, h mellettek marad. Én a már meglévő 3 gyerek érdekét nézném, ők már itt vannak, nekik probálnék szép nyugodt családi életet biztosítani. 3 gyerekem van és tudom, h könnyű beszélni, de én nem tartanám meg.
2017. nov. 20. 10:23
 13/197 anonim ***** válasza:
32%
én megtartanám. Inkább most szerezzetek egy kis plussz segítséget, mindt hogy később egész életedben bűntudatod legyen az abortusz miatt (ami majd a már megszületett gyerekeiddel való kapcsolatra is kihat, és nem utolsó sorban a házasságotokra is. Sok olyan szituációt ismerek, amikor abortusz után megromlik a kapcsolat a férjjel, mert tudat alatt őt hibáztatja a nő, hogy belekényszerítette az abortuszba).
2017. nov. 20. 10:24
 14/197 anonim ***** válasza:
74%

Borítékolható, hogy a férjed egy idő után el fog hagyni, vagy "csak" megcsalni, ha akarata ellenére megtartod a 4. gyereket.

Ilyen körülmények mellett akármennyire is fáj, én az abortuszt választanám és akár egyúttal a művi meddővé tételt.

Gondolkozz el azon, egyedülállóként képes lennél-e anyagilag és időben ellátni mind a 4 gyereket. Ha nem, akkor semmiképp se tartsd meg. Van amikor az eszünkre kell hallgatnunk, nem a szívünkre és gondolnod kell a már meglévő 3 gyerekedre is!

2017. nov. 20. 11:28
 15/197 anonim ***** válasza:
78%

Már kétszer menstruáltál, és "nem foglalkoztál" a védekezéssel? Ez felelőtlenség a javából! Nem utólag kell okosnak lenni, hanem tisztában kell lenned a tested működésével, és cselekedni. Oké, mindegy, már ott a magzat, de mérhetetlenül felháborít, amikor felnőtt nők, anyukák nem védekeznek. Már van gyereked, tudod, hogyan készül a kisbaba. A férjednek nem jutott eszébe óvszert húzni?

A kérdésedre: nem vagyok habzó szájú abellenes. Én elvetetném ebben a helyzetben. Nem is lehet kérdés, van egy nem teljesen egészséges gyermeked, aki extra figyelmet, időt igényel. Mellette van két másik gyermeked: sem a 6,5 éves, sem a 11 hónapos nem kopogtatott, hogy a világra szeretne jönni. Ti akartátok őket, kutyakötelességetek tisztességesen felnevelni. Ha a férjed úgy érzi, nem úgy nevelitek őket, ahogy elképzeltétek, lehet benne valami. A férfiak ritkán szoktak ilyen kérdéseken rugózni. Én inkább végiggondolnám, a férjem szerint hol a hiba, és megpróbálnék 100 százalékban a meglévőkre koncentrálni. A legnagyobb gyermekeddel például mikor tudsz kettesben minőségi időt tölteni? Mert nyilván a középsőt hozod-viszed a fejlesztésekre. A kicsit szoptatod, altatod, otthon vagy vele. Mi van a naggyal?

Őszinte leszek, én már azt sem értem, hogy miért vállaltatok harmadik gyermeket, hogy ha a második nem egészséges. Bőven can feladatotok a naggyal és a beteggel, minek egy pici baba? És most még egy?

Sajnálom ezt a magzatot, mert abszolút a ti felelőtlenségetek miatt fogant meg. Viszont szerintem (kívülálló szerint) nincs helye a családotokban.

2017. nov. 20. 12:10
 16/197 anonim ***** válasza:
21%

Nehéz kérdés. A helyzetetekben maximálisan úgy se tudunk belelátni, hisz nem mi élünk benne.

A probléma az, hogy:

1. Ha elveteted a gyereket annak ellenére, hogy te nem szeretnéd az abortuszt, akkor megeshet, hogy emiatt annyira megharagszol a párodra, hogy rámegy a kapcsolatotok.

2. Ha megtartod annak ellenére, hogy a párod nem akarja, pont ugyanez a helyzet, csak a másik oldalról. Lehet, hogy a férjed fogja azt mondai, hogy itt volt elég és lelép.

Nem szeretnék a helyedben lenni. De tényleg hihetetlen, hogy felnőtt nők, anyukák ennyire nem képesek előre, felelősen gondolkodni. Mert ha még egy 15 éves gyerek teherbe esik, mert azt se tudja, hogyan készül egy gyerek, nah de te felnőtt nő vagy, aki már szült hármat. Persze, utólag már baromira mindegy, nyilván ha tényleg terhes vagy, akkor utólag hiába sírunk meg okoskodunk, csak képtelen vagyok megérteni ezeket a helyzeteket.

2017. nov. 20. 12:46
 17/197 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező, hogy a te helyedben mit tennék, azt nem tudom, nálunk megszületett a hasonló körülmények közt besikerült gyerek, próbálkoztunk, de 3-4 év alatt ráment a kapcsolatunk, és mindenki rosszul járt a végén.
2017. nov. 20. 13:58
 18/197 anonim ***** válasza:
69%

Négyen vagyunk testvérek.

Ne csináld.

Úgy nőttünk fel, hogy egyikünkre se jutott elég idő, türelem, energia.

Ráadásul hasonlóképp jártam, mint te. Két gyerkőc, a kicsi súlyos izomletapadással és dongalábbal született született (10 hónaposan fordult először hasról hátra, két évesén kezdett járni) emiatt értelmileg is lemaradt.

Már három éves, kezdi beérni a kortársait.

A kicsi 1. szülinapja után pozitívat teszteltem.

Végül elvetéltem (9hetesen sem volt szívhang) majd missed abra kellett mennem.

Ahogy kiürültek a hormonok, megkönnyebbültem.

2017. nov. 20. 15:40
 19/197 anonim ***** válasza:
22%

Ne a férjedre hallgass, hanem a saját érzéseidre.

Szerintem elég nagy baj van a házasságoddal, ami válással fog végződni attól függetlenül, hogy megtartod-e a gyereket vagy sem.

2017. nov. 20. 15:49
 20/197 anonim ***** válasza:
58%
Bocsi utolsó, de számomra teljesen ellentmondásos amit írsz. Egyrészről hallgasson a megérzéseire, tehát tartsa meg, másrészt meg azt mondod neki, h a férje ígyis úgyis elhagyja, akkor maradjon egyedül 4 gyerekkel?
2017. nov. 20. 15:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!