Megtartanátok a helyedben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 gyönyörű lányom! Most terhes vagyok,nem tervezett, a kicsi még csak 11 hónapos lesz, középső 3.5 éves ,nagy 6.5 éves! Boldog házasságban élünk, de a férjem nem akarja a 4.et,nem anyagi okokból hanem a minőségi idő rovására, szerinte a 3at se úgy neveljük ahogy ő azt elképzelte! A középső gyerekunknek idegrendszeri fejletlensege van,amit mai napig nem tudjuk miért(terhesség,szülés rendben) a tünetei viselkedés és nem tud beszélni ,jelenleg heti 3x hordom logopédiàra napközben egy másik városba! A kérdésem lényege hogy én sem akartam még egy babat, fogaszatra kellene már járnom annyira tonkre ment 3 terhesség alatt a fogaim, de ha már itt a baba kényelmi okokból nem tudok lemondani róla! Dolgozom koetqn munkaidőben és a férjem védelmében extra van! A 4.t babát is be tudnánk illeszteni,nagyon nehéz lenne és segitsegre is szükségem lenne,amit meg tudunk fizetni,de a férjem szerint nem hagyatkozhatunk más segítségére és úgy vállaljuk még egy babat! A férjem azt mondja,hogy nem kenyszerithetem ebbe bele,én meg azt mondom hogy ő meg abortuszra nem ! Mit gondoltok? Ki mit tenne?
2017. nov. 20. 09:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/197 anonim ***** válasza:
19%
még annyit hozzátennék, hogy attól, hogy 4 gyerek nő a családban, nem feltétlenül sérül a minőségi idő, minden attól függ, hogy szervezitek meg. Ha valahol jut elég idő 3ra, ott 4re is jut... A férjeddel meg inkább próbáljátok megoldani a gondjaitokat, itt mindenki azt jósolgatja, hogy így is, úgy is szétmentek, de szerintem nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Valószínűleg a férjed csak beijedt a váratlan gyerektől, ha 3 gyereket szeretetben nevel, mért hagyná el az egész családját pont azért, mert még egy érkezik a családba? ugyan már... ha elhagyná, az biztos, hogy nem a 4. gyerek miatt, ott mélyebben gyökerező problémák vannak....
2017. nov. 20. 16:17
 22/197 anonim ***** válasza:
32%
Miért az merül fel elsőként, hogy elhagyja a férje? Egy abortuszba belehajszolt nő nem ábrándulhat ki a párjából? Kérdező, szerintem jól tervezzétek meg a jövőt, keressetek segítségeket, osszátok meg a feladatokat, adj garanciákat a férjednek az általa kívánt családi életre, és az eddigi tapasztalataitok alapján dolgozzatok ki stratégiát, hogy miben kell másként működnötök, mint eddig. Tudod, hogy ez a gyerek semmiben nem kevesebb, vagy értéktelenebb, mint a másik három. Hogy tudnátok közöttük ekkora különbséget tenni?
2017. nov. 20. 17:32
 23/197 anonim ***** válasza:
43%

"Valószínűleg a férjed csak beijedt a váratlan gyerektől, ha 3 gyereket szeretetben nevel, mért hagyná el az egész családját pont azért, mert még egy érkezik a családba?"

1, mert bebizonyosodik, hogy a feleségem számára nem fontos, hogy én hogy akarom élni az életem

2, mert így függetleníteni tudom magam az ellenemre meghozott döntése anyagi következményeitől: 3 gyerek után már nem emelkedik a tartásdíj válás esetén, egyedül vállalta, majd megoldja, ahogy tudja meg akarja.

Elég ok?

2017. nov. 20. 17:58
 24/197 anonim ***** válasza:
38%

"mert bebizonyosodik, hogy a feleségem számára nem fontos, hogy én hogy akarom élni az életem"

hát ez pont fordítva is igaz...

Mindenki azt hangoztatja, hogy az abortusz a nő döntése, mégis rengeteg nőt belekényszerítenek ebbe. ez mennyiben igazságos? főleg azt nézve, hogy a férfi épp ugyanannyira felelős azért, hogy megfogant a gyerek!

2017. nov. 20. 19:44
 25/197 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó, perpill a nő eldöntheti, hogy kihordja-megszüli-e, a férfi meg eldöntheti, hogy kíván-e ezzel együtt élni. (sajnos csak 3 gyerek után van az, hogy a tartást se lehet a nyakába varrni, ha nemlegesen dönt, de akkor igen, és ez egy ilyen sztori)

Úgyhogy itt épp pariban vannak a felek, mindkettőnek van felelőssége, és mindkettőnek van döntési joga és lehetősége.

2017. nov. 20. 21:26
 26/197 anonim ***** válasza:
18%

20-as:miért ellentmondásos? A kérdező leírása alapján a férj mindenképp dobbantani fog. Ezt csak késleltetni lehet az abortusszal. Az lehet hogy magára marad 4 gyerekkel, de legalább tiszta lesz a lelkiismerete és lesz egy újabb gyönyörű gyereke.

Szóval ha nekem kellene választanom férj és a gyerek között, én az utóbbit választanám.

2017. nov. 20. 21:44
 27/197 anonim ***** válasza:
22%

Ha hagyod, hogy abortuszra kényszerítsen, tuti szétmentek. Nem tudnád neki soha megbocsátani.

A már meglévő 3 gyerek is egy lelki roncs lesz, mert a gyerekek megérzik, hogy meghalt a testvérük. És megtörik köztetek a felhőtlen anya-gyerek vizsony. Nem tudnak többé bízni benned. Nem értik, hogy aki azt mondja nekik, a legjobban szereti őket, hogy tudta volna megölni őket is. Mert azt érzik, hogyha a testvérüket megöletted, akár őket is meg tudtad volna öletni.

Harcolj az abortusz ellen, ne hagyd, hogy belekényszerítsenek.

És a férjed is belerokkanna, hogy ahelyett, hogy azt tette volna, ami egy férfi kötelessége, védelmezni a szeretteit, a szerelmét, a gyerekeit, arra kényszeríti a szeretett nőt, hogy a saját húsát és vérét megölesse.

2017. nov. 20. 22:03
 28/197 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó húzz már innen az abortuszellenes dumáddal!!!

Akkor majd adj pénzt és segítséget az anyának, ha a férje elhagyja miután megszülte a 4. nem kívánt gyereket is!!!

2017. nov. 20. 22:05
 29/197 anonim ***** válasza:
58%
"És a férjed is belerokkanna, hogy ahelyett, hogy azt tette volna, ami egy férfi kötelessége, " - khmmm.... szerintem a Kérdező férje meg tudja mondani, hogy mit szeretne és mit nem, milyen kötelességet vállal magára, és mit nem, bár kétségtelen, vannak emberek, akik azt képzelik magukról, hogy jobban tudják, a másik embernek mi a jó, mint az illető önmaga.
2017. nov. 21. 00:00
 30/197 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást privátbankár is,kaptam hideget meleget ,de vallaltam azzal hogy kiírtam és azóta se töröltem! Csak hogy belelàssatok a jelenlegi életünkbe, jelenleg kötetlen munkaidőben dolgozom falun belül, heti 1x megyek el délelőtt intézkedni és alkalom adtan a munkahelyemre(ez teljesen változó tud lenni havonta),de oda tudom vinni a lányokat! A gyerekeimet fel1kor hozom el az ovibol mindennap, szeptember óta a középsőt hordom délelőtt heti 3x fejlesztésre, hétvégén 1x lovagolni itt már családként megyünk! Kicsi délelőtt velem van! Délelőtt intézek mindent és du marad a főzésre rend rakás takarítás (napi szintű) gyerekekkel a foglalkozás! Foglalkozások nem marad mindonidom vagy energiám vagy türelemem hisz midne nap változó! Sétálni ide a környékre viszem oket! Amit etszerveznek,hogy a babyszitter többet jöjjön , a takarításba legyen segítségem vagy a csaladtagoknal lehetnének a gyerekek 1_1x nagy takarításba,mert engem kikapcsol ha egyedül takrithatok! A nagy bent aludna párszor az oviba,de lehet a középső is annyit fejlődik(mert jelenleg szépen fejlődik) H ő is bent aludna legalább heti 1x! Főzni pedig hétköznap minden másnap kellene ,hétvégén még 1 nap többet! Most ezt epitgetem és úgy tűnik beválik, és formalom magam mert van mit dolgozni a személyiségének,hogy mit adjak át a lányoknak! Holnap megyek újra és kiderül hogy áll a terhesség,mert 3 lehetőséget mondott a doki:1 méhen kívüli 2 elhalt 3 késői teherbeesés! Én szeretném a babát és azon vagyok hogy a férjem is azt érezze hogy megleszünk 4 gyerekkel!(nincs veszekedés ezen,ha vki ezt kepzelné) Szép napot mindenkinek!
2017. nov. 21. 08:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!