Megtartanátok a helyedben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 gyönyörű lányom! Most terhes vagyok,nem tervezett, a kicsi még csak 11 hónapos lesz, középső 3.5 éves ,nagy 6.5 éves! Boldog házasságban élünk, de a férjem nem akarja a 4.et,nem anyagi okokból hanem a minőségi idő rovására, szerinte a 3at se úgy neveljük ahogy ő azt elképzelte! A középső gyerekunknek idegrendszeri fejletlensege van,amit mai napig nem tudjuk miért(terhesség,szülés rendben) a tünetei viselkedés és nem tud beszélni ,jelenleg heti 3x hordom logopédiàra napközben egy másik városba! A kérdésem lényege hogy én sem akartam még egy babat, fogaszatra kellene már járnom annyira tonkre ment 3 terhesség alatt a fogaim, de ha már itt a baba kényelmi okokból nem tudok lemondani róla! Dolgozom koetqn munkaidőben és a férjem védelmében extra van! A 4.t babát is be tudnánk illeszteni,nagyon nehéz lenne és segitsegre is szükségem lenne,amit meg tudunk fizetni,de a férjem szerint nem hagyatkozhatunk más segítségére és úgy vállaljuk még egy babat! A férjem azt mondja,hogy nem kenyszerithetem ebbe bele,én meg azt mondom hogy ő meg abortuszra nem ! Mit gondoltok? Ki mit tenne?
2017. nov. 20. 09:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/197 anonim ***** válasza:
69%
3 gyerekem van és szeretnék még gyereket, de a férjem teljesen elzárkozik előle.Megállapodtunk, ha nem egyértleműen mindketten 100%-osan akarjuk, akkor nem lesz, ezért mindketten maximálisan mindent meg is teszünk. Ha ezek után véletlenül becsúszna, valoszinűleg olyan helyzetbe kerülnék mint te. De nem érezném fairnek vele szembe megtartani a babát, habár kettészakadnék a fájdalomtól. Biztos szakember segítségét kérném, mert haragudnék az egész világra. Végigszaladtam a kommenteken és nekem amint megakadt a szemem, hogy neked rosszul esett a "én"-ezése a válaszolóknak. Számomra ebből egyértleműen látszik, h itt van a kutya elásva, azért haragszol rájuk, mert a lelked mélyén te is tudod, h igazuk van, habár nem akarod bevallani. Tarts egy alapos önvizsgálatot.
2017. nov. 21. 17:03
 42/197 anonim ***** válasza:
60%

Azért kapod az énközpontú válaszokat, mert te valóban itt most magaddal vagy elfoglalva, hogy NEKEM milyen rossz lesz, ha abra megyek, NEKEM mennyire fájna, nekem így-úgy-amúgy. Na és a férjed??? És a meglévő 3 gyereked? Őket miért nem veszed figyelembe?? Miért nem fontos a férjed annyira, hogy ne kényszeríts rá még egy gyereket..? Miért egy fejletlen embriót helyezel előtérbe a 3 gyereked apja helyett...? De persze, hisz az a mottó, hogy ahol van 3, ott elfér 4 is és ahol van 4 , ott 5 is és ez így megy a végtelenségig... Nyilván, végén már ott tartunk, hogy ahol egy elfér, ott elfér 10 is. Erre aztán lehet alapozni, ez aztán az igazi indok.

De tudod mit, te nyugodtan tartsd meg az embriódat, kockáztasd meg azt, h odalesz a házasságod és férjed úgy ott hagy, hogy pislogni sem lesz időd.. Nyilván meg fogod tudni oldani egyedül, végül is csak a házasságod és jó eséllyel a 3 már meglévő gyereked rovására fog menni, ez igazán kis ár egy negyedik gyerekért.. Bár én nő vagyok, de az biztos, hogyha a férjed helyében lennék és közölnéd velem, hogy te már pedig megszülöd a negyediket is és előtérbe helyezed azt az embriót, mint engem és a 3 gyereket, kivágnálak, mint azt a bizonyost. Szóval a te döntésed persze, tartsd meg, de megérdemled, ha elhagy a férjed és maximális igaza is lesz..!

2017. nov. 21. 18:44
 43/197 anonim ***** válasza:
43%

Istenem, hogy a francba lehettek ilyen gonoszak? Még a kérdezőt állítjátok be szar alaknak, mert meg szeretné tartani a gyermeket, aki benne növekszik, akihez ő már kötődik, aki éppúgy a gyereke, mint a már megszületett.

Hol vannak ilyenkor a nagy feministák, akik a nő jogait képviselik?

bezzeg ha fordított eset lenne, és egy nő akarná elvetetni a gyereket, de a férfi szeretné megtartani, ott tapsolnátok, hogy ez igen, ne hagyd magad, ez a te döntésed, szarj a párod véleményére...

Szánalmasak vagytok. Egyszerűen teljes mértékben semmibe veszitek a terhes nő lelkiállapotát. Nektek, főleg férfiaknak a legkönnyebb nyilatkozni az abortuszról, nem nektek kell bemenni a műtőbe, végigszenvedni azt, ahogy darabokban kiszedik belőletek a gyereket, majd megküzdeni a bűntudattal, ami ezután jön.

2017. nov. 21. 18:54
 44/197 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Kérdező!

Szerintem igazad van, ő is a Ti gyermeketek,és szerintem ezt a férjed is már érzi mélyen magában, szerintem idővel meg fog enyhülni, ez csak a kezdeti pánik nála, mivel most a komfortzónájából kell kilépnie.

De hidd el, amint majd kezébe fogja tartani a kis szuszogó csomagocskát, nagyon fogja szeretni.

Te már most szereted, ez érződik a kérdéseden.

Válaszolva rá: én biztosan megtartanám. És ha lenne rá lehetőségem, igen kérnék segítséget is. Az szerintem nem okoz egy gyerekben lelki törést, ha alkalmanként más hozza őt el oviból/suliból/különóráról. Ráadásul a legnagyobbik mire a pici megszületik már hét éves is lesz. Én is ennyi voltam, mikor a legkisebb tesóm megszületett (mi négyen vagyunk testvérek, én a legidősebb), és segítettem anyukámnak, amiben egy 7 éves gyerek segíteni tud - egy-két házimunka, etetés, később vigyázás a kicsikre rövid ideig. Ez amúgy pedagógiai szempontból is elég hasznos.

Én nagyon szerettem gyerekként megélni ezt a nagycsaládot!

A minőségi idő meg... egykéknél is láttam ár olyat, hogy mindkét szülő este 10-re ér haza munkából, addig a gyerkőc nagyszülővel jó esetben, vagy bébiszitterrel.

De ismerek olyan 7 gyerekes családot is, ahol normál munka mellett, ügyes időbeosztással minden gyerekre jut minőségi idő. Nehéz ezt tudatosan kialakítani, de az első hónapok után már minden megy magától, szóval nem lehetetlen :)

Hajrá Nektek!!!

2017. nov. 21. 19:36
 45/197 anonim ***** válasza:
28%
Hát még szép, hogy nem kényszeríthet ilyesmire! Nem is értem, hogy akarhatja megölni valaki a saját fiát/lányát, ez agyrém. Vagyis rosszabb. Most bepánikolt, de remélhetőleg hamar rájön, hogy ezért a gyermekért is ugyanúgy felelősséggel tartozik, mint az előzőkért. Sőt, ez pont ugyanolyan szeretetreméltó, mint a többi :) Kitartás! (hihetetlen, hogy a büszkeségébe nem fér bele a segítségkérés, míg a gyermeke megölése igen...)
2017. nov. 21. 20:12
 46/197 anonim ***** válasza:
54%
#45, ha valaki nem akar (több) gyereket, az azt jelenti, hogy nem akar (több) gyereket.... tényleg olyan nehéz elfogadni ezt az egyszerű tényt? Mert ha ezt képes lennél értelmezni, akkor nem dumálnál mellé mindenféle büszkeségről meg segítség-kérésről...
2017. nov. 21. 20:48
 47/197 anonim ***** válasza:
63%
"Most bepánikolt, de remélhetőleg hamar rájön, hogy ezért a gyermekért is ugyanúgy felelősséggel tartozik, mint az előzőkért. " - az ember valójában azért tartozik felelősséggel, amiért önként, szabad akaratából felelősséget vállalt, senkinek semmi joga az életében rendezkedni önmagán kívül. Ennyi.
2017. nov. 21. 21:06
 48/197 anonim ***** válasza:
13%

Kedves Kérdező!

Ha a házasságod azon múlna, hogy az a pici megszülethet-e, az már régen rossz. Vannak pasik,akik menekülnek a gyermektől. A férjed már 3 vagyis most már 4 kisember apukája. Védekeztetek, de ez a pici mégis megfogant és csak úgy lehet szabadulni tőle, hogy szétszedik és kitépik a testedből, ezt egészen biztosan nem érdemli sem ő, sem pedig a 3 másik! A férjed sem! Most csak pánikol. A szabad akarat a védekezésig tartott, arra már nem szól, -bár erre a törvény enged, de a lelkiismeret és a jóérzés nem-, hogy a picit darabokban kiszívják belőled. A szívben kell helyet készíteni neki. A férjed szívében. Az itteniek ebben nem fognak segíteni!

2017. nov. 21. 22:02
 49/197 anonim ***** válasza:
29%
Mar bocsi, de a kerdezo teste es mehe. Onzo, mert azt csinal vele amit akar? Amikor ab-ra megy valaki, akkor a NO dontese, ne szoljon bele a csalad meg a pasas, amikor meg szulni akar a NO, akkor meg egoista, mert figyelmen kivul hagyja a ferje akaratat? Ne legyetek mar ilyen himsoviniszta, szexistak, mi ez ha nem egy no hazassagon beluli lelki bantalmazasa? Ha valami akkor az ilyen megerne egy "meetoo" mozgalom elinditasat.
2017. nov. 21. 22:04
 50/197 anonim ***** válasza:
63%

- "De hidd el, amint majd kezébe fogja tartani a kis szuszogó csomagocskát, nagyon fogja szeretni."

- "A férjed sem! Most csak pánikol."

- "A szívben kell helyet készíteni neki. A férjed szívében."

Ja, az én exemnek is hasonló marhaságokat magyaráztak be a "jóakarói". Aztán egyszer csak észrevette, hogy már nincs visszaút, már nem tud mit tenni, ha akar is...

Utolsó, azt kellene észrevenned, hogy egy gyereknek két szülője van, úgyhogy kettőnek kell akarnia, vállalnia.

2017. nov. 22. 04:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!