Megtartanátok a helyedben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 gyönyörű lányom! Most terhes vagyok,nem tervezett, a kicsi még csak 11 hónapos lesz, középső 3.5 éves ,nagy 6.5 éves! Boldog házasságban élünk, de a férjem nem akarja a 4.et,nem anyagi okokból hanem a minőségi idő rovására, szerinte a 3at se úgy neveljük ahogy ő azt elképzelte! A középső gyerekunknek idegrendszeri fejletlensege van,amit mai napig nem tudjuk miért(terhesség,szülés rendben) a tünetei viselkedés és nem tud beszélni ,jelenleg heti 3x hordom logopédiàra napközben egy másik városba! A kérdésem lényege hogy én sem akartam még egy babat, fogaszatra kellene már járnom annyira tonkre ment 3 terhesség alatt a fogaim, de ha már itt a baba kényelmi okokból nem tudok lemondani róla! Dolgozom koetqn munkaidőben és a férjem védelmében extra van! A 4.t babát is be tudnánk illeszteni,nagyon nehéz lenne és segitsegre is szükségem lenne,amit meg tudunk fizetni,de a férjem szerint nem hagyatkozhatunk más segítségére és úgy vállaljuk még egy babat! A férjem azt mondja,hogy nem kenyszerithetem ebbe bele,én meg azt mondom hogy ő meg abortuszra nem ! Mit gondoltok? Ki mit tenne?
2017. nov. 20. 09:11
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/197 A kérdező kommentje:
Azért mert a lehetőségeivel legyen tisztába az ember mielőtt ilyen súlyos döntést hoz
2017. nov. 24. 20:30
 92/197 anonim válasza:
30%
Szia, Nekem ha nem ment volna el két baba, akkor most 4 gyerekem lenne. Nagyon hiányzik a tesóknak is, és nekem is az a két gyerek. Tartsd meg, mert nagyon megbánod később ha nem tartottad meg.Mindég eszedbe fog jutni, hogy hány éves lenne, és mit csinálna abban az életszakaszban.
2017. nov. 25. 09:07
 93/197 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó, ez 2 ember közös döntése kell, hogy legyen, nem gondolod? Minek újabb és újabb regekről nyomatni az érzelmi zsarolós szöveget? Mit akarsz ezzel elérni?
2017. nov. 25. 09:41
 94/197 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem meg lehet tartani úgy is egy gyereket, hogy csak az egyik fél akarja. De ilyenkor számolni kell a következményekkel is, konkrétan azzal, hogy egyedül maradsz vele. Ez ugye minden esetben benne van a pakliban, de ilyen esetben sajnos fokozottan igaz. Tehát ha egyedül is tudnál adott esetben 4 gyerekkel boldogulni, (érzelmileg erős vagy, van sporolt pénz, tartalék, esetleg szülői segítség vagy bárki aki tud érzelmileg, anyagilag támogatni) akkor mindenképpen tartsd meg. De ha úgy érzed, h ezt a terhet adott esetben, egyedül képtelen lennél viselni, akkor vetesd el.
2017. nov. 25. 14:20
 95/197 anonim ***** válasza:
23%
Egy gyermeknek elsősorban az édesanyjára van szüksége. Jelen pillanatban főleg. Az édesapák számára akkor válik kézzelfoghatóvá, amikor megszületik. Számolni kell azzal, hogy egyedül maradsz, de azzal is, hogy ha elveteted, hiába lesz melletted a férjed, magadra maradsz a gyászoddal. Ezt egy férfi nem érti és nem tudja mit jelent. Én nem vetetném el egy férfi kedvéért sem a magzatomat. (sem az embriómat,csigát, mütymütyöt) Embergyermek az élete kezdetén. Ezt pontosan tudod és érzed. Néha igen idegesítőek, visítoznak, rendetlenek, rohanni kell velük orvoshoz, óvodába, iskolába. De... Ha 100 felé kellene szakadnom, akkor is megtartanám. Egy gyermek élete többet ér annál, hogy eldönthetővé tegyük (bár ez törvényileg megengedett sajnos) hogy kell vagy nem. Kész, megfogant. A védekezésben kimerül szerintem a szabad választás joga. Ha nem sikerült, és itt van, él, mozog, létezik, akkor már nem eldöntendő. Nem tudom milyen kényszer nevelni egy gyermeket,mitől fél a férjed, hogyan tudjátok a kapcsolatotokat ismét szeretetteljessé tenni, de nem a gyermek az akadálya. Itt csak mostról és jelenről beszélünk, de mi lesz később? Biztosan melletted marad a férjed akkor is, ha nem szülöd meg ezt a picit? Erre nincs semmilyen biztosíték. Nagyon nehéz lenne egyedül tudom. Annyit tegyél meg, hogy megkérdezed a tesókat, mi lenne, ha lenne kistesó? Vajon mit reagálnának rá? Nemcsak a férjedre tartozik, rájuk is. De elsősorban a te döntésed. Az előző gyermekeknél is így reagált? Vagy csak most pánikolt be ennyire? Ha végképp nem szeretne többet, akkor van a számára megfelelő megoldás, sokkal kevesebb macerával jár, mint a nőknél, simán elkötik, egy pici bemetszéssel! Ennyit ő is megtehet a dolog érdekében.
2017. nov. 26. 11:25
 96/197 anonim ***** válasza:
58%

“A védekezésben kimerül szerintem a szabad választás joga. Ha nem sikerült, és itt van, él, mozog, létezik, akkor már nem eldöntendő.”

Na itt van egy újabb agybeteg szentfazek.... Halistennek nem a hozzádhasonló, szüljünk mindenáron, semmivel sem törődve mentalitasú eszlenyek dontik el, hogy meddig tart a szabad választás joga!! Ki kell ábrándítsalak, egy nőnek MNDEN joga megvan a saját testerol és életéről döntenie a terhességet illetően, egészen a 12.hetig, vagy ha indokolandó, akkor tovább is! Ez van. És de bizony, a dolog még bőven eldöntendő akkor is, ha a hatástalan védekezés ellenére is becsúszott a terhesség..! Komolyan nem értem az ilyen embereket, hogy a francba gondolhatják, hogy az a jó, ha kivétel nélkül minden terhességet megtartanak a nők, leszarva, hogy az adott nő pl akarja-e egyáltalán, hogy a semmire szüli, bele a nyomorba... figyelembe se véve, ha pl egy 15 éves tinirol van szó, akinek az eletet hazavágná egy nem kívánt gyerek. Ilyen korlátolt, elfogult embereket életemben nem láttam még. Hogy azt hiszik egy nő valami tenyeszkanca, akinek semmi beleszólása a saját testébe, eletebe, aki csak azért van, hogy kihordja azt a terhességet és megszulje. Hanyinger..

Nem mellesleg mégis milyen idióta, érzelmi zsarolós ember megy oda a 3,5 és 6,5 éves kisgyerekhez, akik még fel sem marhára fel sem tudjak fogni egy ilyen komoly felelősség súlyát, hogy mi lenne, ha lenne újabb kistesó..... Jóságos Atyaég. Mi a jó fenéért kéne egy ilyen kisgyereket ilyesmiről megkérdezni??! Ez rohadtul nem az o dolguk és döntésük, nekik ebbe semmi beleszólásuk nincs! Egyáltalán nem kell a gyerekek orrára kötni ezt! Ez a felnőttek dolga, majd ők eldöntik, nem egy alig 4 évest kell erről kérdezni!!

2017. nov. 27. 08:01
 97/197 anonim ***** válasza:
15%
Pontosan így van, majd a felnőtt eldönti. Ez a felnőtt, ez a nő, és távolról sem az, aki az agyvérzés határán csorgatja a nyálát más ember magzatának lehetséges elpusztításán.
2017. nov. 27. 09:10
 98/197 anonim ***** válasza:
38%

"A kérdező kommentje:

Hétfőre van idpontom család vedelmis vedonohoz a második alkalomra ő is eljön velem,sztem így korrekt aztán meglátjuk hogy döntünk!"

Ezek után mégis mire és miért nyomja még a Kérdezőt a magzatka-fanatikus frakció? Tényleg nem tűnik fel nektek, hogy amire Kérdezőék jutottak, az a lehető legtisztességesebb az adott helyzetben? Hogy ezek után nekik, kettőjüknek kell dönteni, és innentől a döntésükbe ringen kívülről beledumálni abszolút etikátlan?

2017. nov. 27. 09:24
 99/197 anonim ***** válasza:
6%
Pár sorral feljebb nem Te mondtad, hogy nincs abszolút morál? Akkor mégis miféle etikát kérsz számon rajtam? A magadét? Nem azt mondtad, hogy mindenkinek megvan a saját maga erkölcsi megfontolása? Vagy izgulsz netán, mert úgy érzed, Neked áll a zászló és be akarod húzni az x-et?
2017. nov. 27. 13:49
 100/197 anonim ***** válasza:
40%

Pontosan így van, majd a felnőtt eldönti. Ez a felnőtt, ez a nő, és távolról sem az, aki az agyvérzés határán csorgatja a nyálát más ember magzatának lehetséges elpusztításán.

Ne essünk tévedésekbe kedves 30%-os ugyanis “agyverzes határán nyalat csorgatni” TI szoktatok, beteges magzatfanatikusok, meg habzó szájjal toporzekolni és érzelmi zsarolós szar szent prédikaciokat lenyomni minden kérdésnél, szóval ne keverj össze magaddal, se a többi elmebajossal. Legalább szöveget megtanulhatnal értelmezni, ugyanis itt a sok okostojás úgy gondolja a nonek semmi beleszólása nincs a védekezésben kívül a saját életébe, a saját mehehez és testéhez. Azért ne legyünk már nevetséges!! Az meg csak hab a tortán, h sokan úgy gondoljak esz híján, hogy a 3,5 és 6,5 gyerekek véleményét kéne kikérni...:D És még komolyan neked van megjegyzésed...?? Nevetnem kell, de nagyon.

2017. nov. 27. 14:25
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!