Megtartanátok a helyedben?
"Ha arra esküdtem meg, hogy holtomiglan-holtodiglan, semmiféle bajban," -
Az emberek zöme nem esküszik a világon semmire, egyszerűen igen-nel felel arra a kérdésre, hogy "kíván-e az itt megjelent XY-nal házasságot kötni"
Egyébként meg aki köztem és egy embrió közül az utóbbit választja, az hagy el engem a gondban-bajban, és nem én őt. Én max fájó szívvel tudomásul veszem, és tovább lépek.
"Te sem akartad vállalni a tetteid következményét. Értem." - hogy én mit akarok/tudok vállalni és mit nem, annak az eldöntésére itt vagyok én magam. Nem osztottam lapot senkinek, hogy helyettem ezt eldöntse, se semmilyen vallás istenének, se semmiféle államnak, se a páromnak, se a szüleimnek, se a szomszéd Béla néninek... ez tiszta?
Majd AZT számon kérheti rajtam bárki, amit előzőleg szabad akaratomból vállaltam.
"Egyébként meg aki köztem és egy embrió közül az utóbbit választja"
De nem érted, hogy nem ugyanakkora sérelemről van szó???!!! A babát MEGÖLIK, Kérdező férjének meg lesz még egy gyereke. Akit ha nem fog ugyanúgy szeretni, mint a másik hármat, akkor sz@r alak. Pont. De én bízom benne, hogy nem ez fog történni.
"Nem osztottam lapot senkinek, hogy helyettem ezt eldöntse, se semmilyen vallás istenének, se semmiféle államnak, se a páromnak, se a szüleimnek, se a szomszéd Béla néninek... ez tiszta?
Majd AZT számon kérheti rajtam bárki, amit előzőleg szabad akaratomból vállaltam."
Nem kértem, hogy lapot osszál nekem, magamnak szoktam osztani, ahogy az állam is szerencsére. A gyerektartás nem fizetése bűncselekmény, és börtön jár érte a hatályos magyar jog szerint. Akkor is, ha nem akartad a gyereket.
"Majd AZT számon kérheti rajtam bárki, amit előzőleg szabad akaratomból vállaltam."
Gondolom nem erőszakolt meg a barátnőd.
"De nem érted, hogy nem ugyanakkora sérelemről van szó???!!! " - szerinted.
"A babát MEGÖLIK, " - szerinted
"Akit ha nem fog ugyanúgy szeretni, mint a másik hármat, akkor sz@r alak" - szerinted
Most már csak arra kellene rájönnöd, hogy mindez - rajtad kívül - KIT érdekel és MIÉRT érdekeljen.
"A babát MEGÖLIK, " - szerinted
Ez objektív tény teljesen független a Te, az emberek 90%-a, vagy akár az én véleményemtől.
"- ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Ugye, már a kérdés elején ki lett tárgyalva, hogy 3 gyerek után nem emelkedik a tartásdíj, tehát ennél a kérdésnél a tartásdíj közömbös, ugyanaz az 50%, ha megszületik a 4., ha nem."
Igen, nyilván a végtlenségig nem lehet emelni a tartásdíjat, de a lényeg akkor is az, hogy egy férfi szerintem vállalja a tettei következményét. (Ahogy egy nő is nyilván.)
Gondolom a TE esetedben nem a negyedik volt. Csak mert hogy azt írtad, hogy neked is van tapasztalatod. De mivel egy névtelen oldal, akár ki is fejthetnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!