Megtartanátok a helyedben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 gyönyörű lányom! Most terhes vagyok,nem tervezett, a kicsi még csak 11 hónapos lesz, középső 3.5 éves ,nagy 6.5 éves! Boldog házasságban élünk, de a férjem nem akarja a 4.et,nem anyagi okokból hanem a minőségi idő rovására, szerinte a 3at se úgy neveljük ahogy ő azt elképzelte! A középső gyerekunknek idegrendszeri fejletlensege van,amit mai napig nem tudjuk miért(terhesség,szülés rendben) a tünetei viselkedés és nem tud beszélni ,jelenleg heti 3x hordom logopédiàra napközben egy másik városba! A kérdésem lényege hogy én sem akartam még egy babat, fogaszatra kellene már járnom annyira tonkre ment 3 terhesség alatt a fogaim, de ha már itt a baba kényelmi okokból nem tudok lemondani róla! Dolgozom koetqn munkaidőben és a férjem védelmében extra van! A 4.t babát is be tudnánk illeszteni,nagyon nehéz lenne és segitsegre is szükségem lenne,amit meg tudunk fizetni,de a férjem szerint nem hagyatkozhatunk más segítségére és úgy vállaljuk még egy babat! A férjem azt mondja,hogy nem kenyszerithetem ebbe bele,én meg azt mondom hogy ő meg abortuszra nem ! Mit gondoltok? Ki mit tenne?
2017. nov. 20. 09:11
 171/197 anonim ***** válasza:
10%

"akiknek egy embrió fontosabb, mint a párjuk élete"

167 kérlek vigyázz mit mondasz, mert az idő ketyeg, és lassan Kérdező a 12-es hét végére ér... Már nem emrioról beszélünk, hanem egy magzatról (amúgy a 8. héttől már magzat a hivatalos megnevezés)... Vagy hol a határ? Mikortól tekintsük a méhben fejlődő életet személynek? 8. héttől? 12. héttől? 24 héttől? MIkor megszületik? Azaz amíg nem személy, mint egy szemétdarabot, ki lehet dobni, el lehet pusztítani? Ez mennyivel jobb, kulturáltabb gondolkodás, mint amikor pl. 1944-ben a zsidók voltak a "nem személyek"?

Kedves Kérdező!

Bátrak vagytok a férjeddel együtt! Mert bár az ő érzései még kavarognak, de elfogadta a döntésed.

Kívánom, hogy legyetek boldogok, a Pici Manó meg hozzon még több örömöt az életetekbe!

Isten áldjon Titeket!

(ui. ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan írj privátot - hátha :))

2017. dec. 20. 10:02
 172/197 anonim ***** válasza:
62%

#170, a jelek szerint én pont nem vagyok olyan pesszimista ebben a kérdésben, mint te: "de én férfiként ismerem ezt a helyzetet: egyetlen embernek lenne esélye a helyzetet elfogadhatóbbá tenni, és az a párom." - írtam a #154-ben másfél nappal azelőtt(!), hogy a Kérdező leírta, mire jutottak. Igen, abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy egy pár tagjai képesek kompromisszumra jutni, innen már csak arra kell vigyázni, hogy azt be is tartsák mindketten.

"Csak gondoltam ha már szó van anyuci lelkéről, apuci lelkéről, meg a magzat lelkéről," - na, itt a kakukktojás a harmadik, a magzat lelke ugyanis nem létezik (már persze tudatos idegi tevékenységet értve ez alatt, és nem vallási értelmet). Nekem egyébként alapszabály, hogy a legfontosabbak a ma tudatos módon élő emberek, se egy majdani potenciális személy, se egy már meghalt személy érdeke nem kerülhet egyetlen ma élőé elé se, hacsak nem önként, szabad akaratából dönt így az illető.

2017. dec. 20. 10:35
 173/197 anonim ***** válasza:
31%

"egy majdani potenciális személy( ...), érdeke nem kerülhet egyetlen ma élőé elé se"

Ja ebben csak ott a bibi hogyha a potenciális személyt nem abortálják, akkor már ma élővé fog válni :)

És neki is lesznek érdekei. Téged "apaként" nem érdekel? Jó, de akkor ne magyarázkodj ilyen mondvacsinált magyarázatokkal. Leszarod a gyereked és kész :) Ez legalább őszinte.

Azt meg csak remélni tudom, hogy a kérdezőéknél jól fog elsülni a dolog. Az biztató hogy ott már van 3 gyerek, tehát apuka nem a tipikus felelősséget vállani nem akaró nem tudó férfi, aki gyerekről hallani sem akar.

2017. dec. 20. 10:50
 174/197 anonim ***** válasza:
63%
"már ma élővé" fog válni...ez így idézet akart persze lenni.
2017. dec. 20. 10:51
 175/197 anonim ***** válasza:
40%

#173 "akkor már ma élővé fog válni :)

És neki is lesznek érdekei. " - hát "már ma" nem fog élő személlyé válni (élőnek élő most is, de nem személy), hanem majd HA élve megszületik, akkor válik azzá. És onnantól már csakugyan ugyanannyira fontos, mint bárki más élő személy. De "ha" és "onnantól"

Ugye erre mondja azt jog, hogy a magzat jogképessége feltételes... jogképes, FELTÉVE HA élve megszületik.

Felelőssége meg annak van ebben, akinek döntése is van.

2017. dec. 20. 11:25
 176/197 anonim ***** válasza:
62%

174-es kommentemet ez miatt írtam, hogy nem úgy értettem, hogy már most mindjárt, hanem akkor ha megszeületik téged idézve "ma már élő" személy lesz.

Kiindulva ugye a legjobbakból, hogyélve születik.

Ha abortálják akkor nyílván tárgytalan.

A többi stimmel.

2017. dec. 20. 11:40
 177/197 A kérdező kommentje:
Jól vagyunk! Nemsokára a következő genetikai vizsgálat(18.heti) jön! A férjemnek normális értékrendje van, és szomorú a tett 1-2 hsz, sztem legtöbbje idejar a saját frusztráció hát levezetni! A férjem is sokat vivodok, hogy mi lenne a helyesebb döntés, és úgy gondolta hogy 3 gyerek éppen elég ,de várja már a negyedik az akármilyen nemű lesz! Egészséget kérek az élettől a többit megoldjuk! Igyekszünk őket a legjobb tudásunk szerint felnevelni! Üdv mindenkinek
2018. jan. 27. 14:46
 178/197 anonim ***** válasza:
64%

Csak tartson ki a lelkesedése szülés utánra is....

Egy férfinak sokkal könnyebb, ha besokall, csak lelép, te fogsz szívni és a gyerekek a makacsságod miatt, hiszen te kényszerítetted az akaratod a férjedre.

2018. jan. 27. 16:56
 179/197 anonim ***** válasza:
100%
Mi újság veletek?
2018. febr. 25. 21:23
 180/197 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy kérdezed jól vagyunk! Kocsi csere dilemmába vagyunk,mert a spórolt pénzünket ingatlanba fektettük. A 4. Babával végre elmehetek csedre. 4Dre megyünk nemsokára ! Férjemmel.jol vagyunk!
2018. febr. 28. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!