Megtartanátok a helyedben?
Nem, ez nem kompromisszum, hanem a férfi ráerőltetné az akaratát a nőre, aki aztán szenvedne a bűntudattól, hogy hagyta magát gyilkosságra kényszeríteni,
Tudod kedves szemellenzos fanatikus, ezt a férfi is épp ugyanúgy elmondhatja, mint a nő!! Segítek: Az nem kompromisszum, hogy a nő raerőszakolja a férfire az akaratát, aki aztán szenvedve a fájdalomtól, hogy a kedves felesége tényleg előrébb helyezett egy fejletlen, fájdalmat nem érző sejthalmazt, mint őt, akivel már van három közös gyerekük (nem arról van szó, h első gyerek lenne..!!).. A férj nem tudna többe bízni a felesegeben, hisz hogyan is lehet valakiben megbízni, aki olyasmire kényszerít minket, amiről tudja, hogy nekünk rossz?
Parancsolj íme a férfi oldaláról....! Mert, hogy onnan is lehet ám ugyanezeket fröcsögni, nem csak a kedves feleséget kell melyen sajnálni!!
"tényleg előrébb helyezett egy fejletlen, fájdalmat nem érző sejthalmazt, mint őt"
Miért, Kérdező meg akarja ölni a férjét? Csak az egyikük maradhat életben? Kedves Kérdező, lemaradtam valamiről?
Mond, te mi az Istenről beszélsz...? Mert szerintem te magad sem érted..
Azt, amit te szegény áldozat feleségre vetítettél ki a férjjel szemben, én azt átírtam a férfi szemszögére, ugyanolyan szűk látókörűen, mint ahogy te tetted. A férjnek szerinted hogy esik, hogy a felesége egy fejletlen embriót helyez ő és a házasságuk elé?? Ezen a mondaton mit nem értesz?
Ja és nem kell a szokásos gyilkosságos fröcsögést elővenni, senki nem öl meg senkit! Az abortusz soha nem volt gyilkosság és soha nem is lesz és meglepő módon SENKIBŐL nem lesz gyilkos, amiért elvetet egy fejletlen embriót.
De gondolom te teljesen nyugodt lennél és maximálisan elfogadnád azt, hogy van egy feleséged, 3 gyerek, boldog házasság, majd védekezés ellenére terhes lesz a feleséged, te viszont nem akarsz több gyereket, az asszony mégis totál ignorálva a te álláspontod mindenáron meg akarná tartani...Hát van olyan, aki ezt nem nyeli be és számára ott ér véget a házasság.
Szóval nyugodj meg, nem kell ennyire beleélned magad, a kérdező nyugodt szívvel megtarthatja azt a nem kívánt embriót, a férje pedig épp ugyanolyan nyugodt szívvel és páros lábbal kihajíthatja a fenébe, ami szintén teljesen jogos lesz!!
#123, az, hogy TE az abortuszt gyilkosságnak tartod, az a te privát hangyád, se a jog, se a többség megítélése nem tartja annak.
Én is férfi vagyok, meg is tapasztaltam némileg hasonló helyzetet, és bizony a 75%-os minden szavát igaznak gondolom.
"Épelméjű ember nem vitathatja a jelenlegi jogi szabályozás meglétét, azaz az abortuszjog biztosítását, ezzel szemben a dolog morális természetére próbál utalni" - és ebben a pillanatban válik ugye relatívvá az egész, mert abszolút morál még mindig nincs, max többség által vallott morál, ami megint nem a drága magzatvédők párján áll.
Az én morális megközelítésem kb az lenne, hogy semmiféle még meg nem született (vagy már meghalt) nem járhat jobban, mint az ügyben közvetlenül érintettek (anya, apa, meglévő gyerekek) BÁRMELYIKE. Ehhez képest lehetne velem beszélgetni egy ilyen helyzetben a lehetséges megoldásokról.
" Épelméjű ember nem vitathatja a jelenlegi jogi szabályozás meglétét, azaz az abortuszjog biztosítását, ezzel szemben a dolog morális természetére próbál utalni. "
Már bocs, de én vitatom. A törvénynek a morálból kéne kiindulni, és NEM értek egyet a teljes erkölcsi relativizmussal. És már bocs, de volt, amikor a rabszolgaság is jogszerű volt, és nem épelméjűnek gondolták, aki megkérdőjelezte, ott is az volt, hogy emberek egy csoportjának nem voltak jogai.
"De gondolom te teljesen nyugodt lennél és maximálisan elfogadnád azt, hogy van egy feleséged, 3 gyerek, boldog házasság, majd védekezés ellenére terhes lesz a feleséged, te viszont nem akarsz több gyereket, az asszony mégis totál ignorálva a te álláspontod mindenáron meg akarná tartani...Hát van olyan, aki ezt nem nyeli be és számára ott ér véget a házasság. "
Ha arra esküdtem meg, hogy holtomiglan-holtodiglan, semmiféle bajban, akkor igen, mellette lennék a nem tervezett gyereknél is. Aki pedig nem, azt ESKÜSZEGŐNEK hívják.
"Én is férfi vagyok, meg is tapasztaltam némileg hasonló helyzetet, és bizony a 75%-os minden szavát igaznak gondolom."
Te sem akartad vállalni a tetteid következményét. Értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!