Hogyan lehet elkerülni a felelősségre vonást?

Figyelt kérdés
Abszolút elméleti a kérdés, szerencsére nem valós. Láttam a tv-ben egy sorozatot, amiben a 18 éves fiú egy laza kapcsolatban kevés idő után felcsinált egy 18 éves lányt. A lány fejébe vette, hogy a szüleihez költözik és megtartja a gyereket. A fiú még karriert szeretne építeni, 18 évesen nem érzi magát potenciális apának. Ekkor eszembe jutott! Vajon mit tehet ilyenkor a fiú? Hiszen a gyermekvállalás két ember felelős döntése! Ilyenkor a lány önállóan dönt olyasmiről ami egy felelősebb döntést kívánna. A kérdésem, hogy ilyen esetben az apa hogyan "úszhatja meg" az apaságot mint jogi tényt és a gyermektartást? Hiszen 18 évesen egy laza kapcsolatba ki akarna gyereket vállalni? Jogos, hogy ha valaki be akarja fejezni az iskoláit és ha van már miből, felelősen megalapozva akar valaki gyermeket vállalni. Most az etikai részét hagyjuk, hiszen azt mindannyian tudjuk nem vagyunk naivak, hogy az emberek nem csak szaporodási céllal szeretkeznek! Az így, rosszkor besikerült terhesség pedig bizony, nem csak az anya döntése kell, hogy legyen. Illetve, a döntés nyilván az övé, de kötelezi-e a jog az apát egy ilyen helyzetben, hogy vállalja a gyereket és fizessen is utána, holott ő épp úgy csak élvezni akart egy egyetlen tartalom nélküli együttlétet mint az aki most önállóan (a lány) akar dönteni sokkal súlyosabb kérdésben? Vélemények? Hangsúlyozom, a történet nem valós de akár az is lehetne! Szívesen veszem az érveléseket, kommenteket.

2016. jan. 11. 15:55
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/153 anonim ***** válasza:
21%

"akit nem KÉRDEZTEK meg az apaságról, de rá akarnak lőcsölni apai kötelességeket. "

Erről, mondom ismét, akkor nyilatkozott a férfi, amikor belement a szexuális kapcsolatba.

Normális, értelmes férfi tisztában van azzal, hogy a szexből gyerek lehet,ergo tudnia kell arról is, hogy apa lehet. Főleg, ha nem megfelelőlen, vagy egyáltalán nem védekeztek.

Azt pedig hogyan képzeltétek, hogy a nőt bárki is abortuszra kényszerítheti? ! Az ő teste, az ő felelőssége és senkinek nincs joga arról döntenie helyette, hogy vállalja-e a műtétet és a kockázatokat, avagy sem. A férfinak nincs joga már erről dönteni! Ő akkor döntött, amikor lefeküdt a nővel és hallgatólagosan is vállalta a következményeket. Ha pedig vállalta, akkor ne legyen gyáva! Azt hiszem, így is iszonyat kevés kötelesség hárul rá. Főleg ahhoz képest, hogy a nő mennyi áldozatot vállal. Az pedig, hogy csak olyan családban lehet boldog egy gyerek, ahol apa és anya is van, megint baromság! Szerintem sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb az a gyerek, akit egy szerető szülő nevel, mint az, aki otthon mást sem hall, mint hogy apa meg anya üvöltözik és esetleg üti-veri egymást. Nagy tévedések vannak itt, azt hiszem...62%-os! Továbbra is zagyvaságokat írsz.Mondom: a spermadonoros dolog millióból egyszer, ha előfordul. Ne nézd már le ennyire a nőket, mert a nőgyűlölet már nagyon gáz! Egyébként nem hiszem, hogy annak, aki ennyire gyűlöli a nőket, barátnője lenne.

2016. jan. 15. 14:33
 72/153 anonim ***** válasza:
36%

"akkor miért ne utasíthatná el a férfi is - pont ugyanúgy elvből - mondjuk az óvszert. "

Persze...joga van hozzá, de lehet hogy a vége egy jó kis nemibetegség lesz :)

2016. jan. 15. 14:36
 73/153 anonim ***** válasza:
33%

#71 "Erről, mondom ismét, akkor nyilatkozott a férfi, amikor belement a szexuális kapcsolatba. " -igen, ez a TE véleményed... de ez a kérdés NEM ERRŐL szól... ilyen alapon ugye kijelenthetnénk ugyanezt a nőkről is, nem???

És nem, szerintem amíg a nőnél a szex nem beleegyező nyilatkozat automatice az anyaságba, addig a férfinél sem értelmezheted úgy, hogy beleegyezés az apaságba, mert ez súlyos nemi diszkrimináció. Megvan?

"Azt pedig hogyan képzeltétek, hogy a nőt bárki is abortuszra kényszerítheti? !" - rajtad kívül ez még kinek jutott eszébe itt? Mert én ugye azt írtam, hogy "Én se támogatnám - még most se, ahogy pár hozzászólás előtt írtam is - ha a férfi döntene a nő abortuszáról. Azt annál inkább, ha a férfinak is lenne a nőéhez hasonló jól körülírt döntési joga AZ APASÁG kérdésében, benne a jogokkal és a kötelességekkel együtt." - ez tiszta???

"Ne nézd már le ennyire a nőket, mert a nőgyűlölet már nagyon gáz! Egyébként nem hiszem, hogy annak, aki ennyire gyűlöli a nőket, barátnője lenne." - és érkezik a harmadik értelmetlen közlésed - ld #65 alja...

Hogy ne kelljen visszamenned: " Én az ilyen nőket - az KÉRDÉSBEN LEÍRT szituban apát meg nem nevezőket, vagy egyszerűen se tartást se kapcsolattartást nem követelőket - maximálisan tisztelem ezért (kalap le előttük)." - tényleg, százezerrel süt a nőgyűlölet:)))

Szóval nem arra reagálsz, amít írok, hanem sacckb az ellenkezőjére, nem velem kommunikálsz, hanem a saját gondolataiddal. Kár.

2016. jan. 15. 15:13
 74/153 anonim ***** válasza:
41%

1. pöröghetsz rajta ezerrel, a jog akkor is azt mondja ki, hogy a biológiai apa köteles vállalni a következményeket a tetteiért. Ergo, ha lefekszik egy nővel és gyereket csinál neki, és a nő megszüli a gyereket, akkor a férfinek nincs más lehetősége.

2. én értelmezem félre a kérdést? "Most az etikai részét hagyjuk". Ezt írja a kérdező, akkor te miért firtatod az erkölcsi dolgokat? Szóval, megint mondom: ÉRTŐ olvasás! Tudod te mit jelent? Nem kíváncsi senki a vélt erkölcsi maszlagodra...A kérdező is direkt kérte!

3. nem vagy nőgyűlölő, de azt lenézed és megveted, aki vállalja a tetteiért a következményeket és felneveli a gyereket. Úgy, hogy a gyereknevelés 99%-át ő végzi el, nem az apa. Akinek látni sem kell a gyerekét, maximum a tartásdíjat fizetni...Szép gondolat! Minden egyedülálló anya, aki ezt megtette, a szemedben förtelmes bűnt követett el! Többek között az ismerősöm is! Náluk ráadásául az apa a gyereket már két éve nem is látta. Gyáva nyúl volt!

2016. jan. 15. 15:33
 75/153 anonim ***** válasza:
40%

"3. nem vagy nőgyűlölő, de azt lenézed és megveted, aki vállalja a tetteiért a következményeket és felneveli a gyereket. Úgy, hogy a gyereknevelés 99%-át ő végzi el, nem az apa." - még mindig önmagadban pörögsz... akkor újra: "Én az ilyen nőket - az KÉRDÉSBEN LEÍRT szituban apát meg nem nevezőket, vagy egyszerűen se tartást se kapcsolattartást nem követelőket - maximálisan tisztelem ezért (kalap le előttük)." - ez szerinted akkor most melyik? A lenézés, vagy a megvetés?

"pöröghetsz rajta ezerrel, a jog akkor is azt mondja ki, hogy a biológiai apa köteles vállalni a következményeket a tetteiért. Ergo, ha lefekszik egy nővel és gyereket csinál neki, és a nő megszüli a gyereket, akkor a férfinek nincs más lehetősége.- mint látható, az ilyen helyzetbe került férfiak egyharmadának MÉGIS VAN más lehetősége... erre a TÉNYRE most nagyon haragszol, hogy folyamatosan ignorálod?

A kérdező meg majd leírja, hogy milyen erkölcsi részre gondolt, szerintem pont "a férfinak az a kötelessége, hogy a gyereknek mindent, mert a gyerek ígymegúgy"-ra.

2016. jan. 15. 15:46
 76/153 anonim ***** válasza:
66%

"Ezt írja a kérdező, akkor te miért firtatod az erkölcsi dolgokat?"

Nem is tudom....Ebben a kategóriában (terhesség megszakítása) eléggé szokványos az erkölcsi dolgokat firtatni.

Nem is értem....amikor valaki azt írja, hogy az abortusz jogilag megengedett, mindjárt jön 100 hsz, hogy a jog és az erkölcs nem ugyanaz.

Itt meg lesz@rjuk az etikát? Kettős mérce?

2016. jan. 15. 15:56
 77/153 anonim ***** válasza:
29%
" Náluk ráadásául az apa a gyereket már két éve nem is látta. Gyáva nyúl volt!" - mondjuk nemigen tudok rájönni, hogy ebben mi a gyávaság vagy nyúlság... nem hiszem, hogy azért ne látogatta volna a gyereket, mert rettegett tőle... valószínűbb, hogy egyszerűen a saját kudarcára és megaláztatására emlékezteti, ezért szeretne túllépni az egészen... szóval egyszerűen nem mazo az ember, nem szeret szenvedni...ennyi.
2016. jan. 15. 16:16
 78/153 anonim ***** válasza:
69%

Történetesen a tartásdíjat tekinthetjük kompromisszumos megoldásnak is... mert ha mondjuk egy több éves kapcsolatban (akár védekezés mellett) becsúszik a baba, és a nő szeretné megtartani ÉS családban felnevelni, a férfi meg elvetetné, és ehhez képest a nő egyedül neveli fel, akkor egyikük érdeke sem érvényesül, mindkettőnek engedni kell valamennyit az eredeti céljaikból.

(Ahogy már korábban írtam: a régebbi korokban az volt természetes, hogy a férfinak társadalmi nyomásra el kellett vennie a nőt, ha akarta, ha nem!).

2016. jan. 15. 16:19
 79/153 anonim ***** válasza:
69%
Eleve nem normális aki egy gyereket rá akar kényszeríteni a másikra. A fiú annyit tehet, hogy nem jelenteti be magát dolgozni, vagy külföldre megy dolgozni. Van egy ismerősöm a pasiján nem tudja behajtani a gyerektartást, mert külföldön van. A gyerek öt éves már, egy forintot nem fizetett utána. Az anya meg szenved az ellátásával, a szüleire szorul a fenti példára ráillik a történetük. A pasi nem akart gyereket, a nő igen laza, komolytalan kapcsolatuk volt. Őszintén nem értem, azt aki ilyen férfinak szül, és utána sopánkodik, hogy nem fizet, nem szereti a gyereket.
2016. jan. 15. 16:26
 80/153 anonim ***** válasza:
29%

#78, hogyne, de ugye azokban az - általam természetesen vissza nem kívánt - korokban utána a nő praktice teljes függésbe került a férfitől, a férfi akár már aznap két szeretővel tölthette a nászéjszakát a kényszerara helyett... vagy akár megverhette, megerőszakolhatta kedvére... azért ezek a dolgok egyszerre voltak igazak.

Az általad leírt "kompromisszumba" meg nem találom azt, hogy mi a férfi érdeke, mivel jár a férfi jól. Azzal, hogy joga van tartásdíjjal terhelten újra építeni az életét, amikor nyilván eredetileg azt gondolta, hogy van családja, van társa, van otthona... neki a nő egyszemélyi döntése ugyanúgy széjjelzúzta az életét, ugyanúgy feldúlta a családját, ugyanúgy kényszerhelyzetbe kerül tőle... és a változatosság kedvéért ennek ugyanúgy elszenvedője.

Ezért nem találok semmi furcsát abban, ha egy ilyen helyzetben egy férfi úgy dönt, hogy ha már ő abszolút vesztes, akkor a dologgal más se járjon jól - és eszerint kezd cselekedni. Tudod, a legjobb nyilván a WIN-WIN helyzet, de még a lose-lose helyzet is tolerálhatóbb és elviselhetőbb - hisz szimmetrikus - mint a win-lose.

2016. jan. 15. 16:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!