Milyen testhelyzetben szültetek? Milyen pózzal lehet legnagyobb eséllyel elkerülni a repedést/gátmetszést?
Elsö lányomnál próbálkoztak oldalfekvéssel, de olyannyira elhúzodott a kitolási szakasz, hogy vágni kellett, és kihúzták belölem.
Második lányomnál szoltam, hogy ilyen nehézkes volt a szülés, és ott térdeltettek amíg össze nem estem. Akkor fekhettem le, de akkor már pár nyomás és kint volt, oldalfekvésben.
Hogy a repedést mi akdályozza meg, azt nem tudom, de nem hinném, hogy csak a póz befolyásolná. Az ioldalfekvés azért jó mert a baba, úgy fordul, hogy könnyeben átbújik.
Állva szültem.. Így jöttek rendesen és erősen a tolófájások..
Ugyan a doki megpróbáltatta velem a fekve tolást, oldalt, térdelve.. De minden pózban gyenge, ritka fájásaim voltak..
NEM repedtem, nem vágtak.
NEM tudom köze van e a póznak egyáltalán
Elvileg abban a pózban lehet a legnagyobb eséllyel elkerülni a repedést, amelyiket a tested magától felveszi, legyen ez oldalt, térdelve, guggolva stb. Ez azért van, mert a test, ha hagyják, ösztönösen felveszi azokat a pozíciókat, amik a legjobbak az adott helyzetben a szülés szempontjából. Szigorúan elméletben a térdelő, és a széles guggoló, aminél a legtöbb helye van a babának, és a hanyatt, amiben a legkevesebb (nem véletlen, hogy maguktól nagyon kevesen választják ezt a pózt, inkább az egészségügyi személyzet szokta erőltetni, mert nekik így a legkényelmesebb...)
Itt egy jó videó, ami bemutatja, hogy melyik pózban milyen a medence-baba viszonya:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!