Hogyan lehet elkerülni a felelősségre vonást?

Figyelt kérdés
Abszolút elméleti a kérdés, szerencsére nem valós. Láttam a tv-ben egy sorozatot, amiben a 18 éves fiú egy laza kapcsolatban kevés idő után felcsinált egy 18 éves lányt. A lány fejébe vette, hogy a szüleihez költözik és megtartja a gyereket. A fiú még karriert szeretne építeni, 18 évesen nem érzi magát potenciális apának. Ekkor eszembe jutott! Vajon mit tehet ilyenkor a fiú? Hiszen a gyermekvállalás két ember felelős döntése! Ilyenkor a lány önállóan dönt olyasmiről ami egy felelősebb döntést kívánna. A kérdésem, hogy ilyen esetben az apa hogyan "úszhatja meg" az apaságot mint jogi tényt és a gyermektartást? Hiszen 18 évesen egy laza kapcsolatba ki akarna gyereket vállalni? Jogos, hogy ha valaki be akarja fejezni az iskoláit és ha van már miből, felelősen megalapozva akar valaki gyermeket vállalni. Most az etikai részét hagyjuk, hiszen azt mindannyian tudjuk nem vagyunk naivak, hogy az emberek nem csak szaporodási céllal szeretkeznek! Az így, rosszkor besikerült terhesség pedig bizony, nem csak az anya döntése kell, hogy legyen. Illetve, a döntés nyilván az övé, de kötelezi-e a jog az apát egy ilyen helyzetben, hogy vállalja a gyereket és fizessen is utána, holott ő épp úgy csak élvezni akart egy egyetlen tartalom nélküli együttlétet mint az aki most önállóan (a lány) akar dönteni sokkal súlyosabb kérdésben? Vélemények? Hangsúlyozom, a történet nem valós de akár az is lehetne! Szívesen veszem az érveléseket, kommenteket.

2016. jan. 11. 15:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/153 anonim ***** válasza:
32%

Miért ne lenne gyáva nyúl az, aki nem mer szembenézni a tetteinek következményeivel? Minek neveznéd akkor? Jah, hogy élvezni volt kedve, de a felelősséget vállalni már nem akarja...Miért ne emeljünk rögtön szobrot eme szent férfiú típusnak? Minden nő álma az ilyen...Persze, azon elgondolkoztam, hogy aki ezt meg tudja tenni, az vajon az élet más területein mennyire megbízható? Pl a munkahelyen? szembetalálja valami nehézséggel és már húz is el messzire, vagy bármilyen más emberi kapcsolatában hogy viselkedik? Megbízható lenne? Mert én kötve hiszem.

Az erkölcsről: honnan veszed, hogy én bárhol is papoltam már ebben a témakörben az etikáról? Tudtommal nem nyilvános a kilétem...a százalék pedig önmagában nem jelent semmit!

2016. jan. 15. 19:42
 92/153 anonim ***** válasza:
63%

"Az erkölcsről: honnan veszed, hogy én bárhol is papoltam már ebben a témakörben az etikáról?"

Te biztos, hogy engem olvasol???? Vagy minden ellenvéleményt nekem tulajdonítasz????

2016. jan. 15. 19:44
 93/153 anonim ***** válasza:
35%

"Minek neveznéd akkor?"

Na, EZT meg leírtam már, egy olyan embernek, aki nem mazo, nem szeret szenvedni... nincs kedve teljesen tönkretenni az életét mások döntése és mások rákényszeríteni akart értékrendje miatt.

"Minden nő álma az ilyen.."

Na ya... kb annyira, amennyire minden férfi álma az az "anyatípusú"-nak mondott nő, aki minden mást alárendel az anyai ösztönének...

" Pl a munkahelyen? szembetalálja valami nehézséggel és már húz is el messzire, vagy bármilyen más emberi kapcsolatában hogy viselkedik? Megbízható lenne? Mert én kötve hiszem." - na, ezt hívják előítéletnek... ugye számodra eszerint csak az a megbízható, aki hajlandó hosszú távon szenvedni mások döntése miatt, és készséggel odadobja a saját életét egy nő babázási vágyainak...

Pedig képzeld el, hogy lehet a legjobb társ, barát, kolléga, szomszéd akár... csak nem gondolja azt, hogy a világ az anyai ösztön és a szülés körül forog, és nem gondolja azt se, hogy az élet és a világ legfontosabb dolga a picibaba...

Valamint allergiás a "megajándékozlak egy babával" makutyi női dumára - ami a Kérdésben felvázolt esetek mellé szokott járni - mert pontosan tuidja, hogy az ajándék és az erőszak közt ott a határ, hogy az előbbi visszautasítható. - mondjuk.

Tudod az az érdekes, hogy a nők előszeretettel magyarázzák, hogy attól, mert valaki nem jó társ, még csodálatos anyuka lehet - ugyanakkor azt meg egyáltalán nem gondolják, hogy ha valaki nem vágyik anya vagy apaszerepre, attól még a legcsodálatosabb társ lehet.

(nyugodtan nyomd a 0-t:))

2016. jan. 15. 20:00
 94/153 anonim ***** válasza:
0%

1."aki nem mazo, nem szeret szenvedni"

csak, hogy a világ nem arról szól, hogy kedvünk szerint játszadozhatunk. A felnőtt életben felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért, ha tetszik, ha nem. Erre nevel minket az iskola, erre tanítanak a szüleink és a társadalom is. Minden tettünknek meg vannak a következményei...

Nem élhetünk úgy a világban, hogy magas ívben teszünk mindenre és csak élvezkedünk. Ezzel is lefekszünk, azzal is lefekszünk, ha van kedvünk húzunk gumit, ha nincs akkor nem...ha megfogan a gyerek, akkor meg minden felelősséget a nőre hárítunk. Én igen is gyáva embernek tartom azt, aki nem képes a saját tetteiért vállalni a felelősséget és lelécel baromi messzire. És bármily hihetetlen is számodra, alap nem lehet megbízható az ilyen ember. Hogy is lehetne? A munkahelyen is felelősséggel tartozunk a munkánkért nem? Vagy nálatok mindenki azt csinál amit akar? És az, aki egyszer már megfutamodott a felelősség elől, miért ne tenné meg máskor is? EGYÁLTALÁN NEM valószínű az, amit te írsz, hogy ezek az emberek az élet más területén felelősségteljesek lennének!

ÉS még mindig ott a megelőzés lehetősége: ne szexeljen és kész! akkor biztosan nem fogja magát apává tenni és költheti a pénzét a saját kis életére. de ha szexel, akkor legyen értelmes, bölcs és felelősségteljes. Ennyi!

2016. jan. 15. 20:32
 95/153 anonim ***** válasza:
31%
Anyám borogass...annyira feleslegesen vitatkoztok erről. Mi nők döntünk arról, hogy kihordunk-e egy gyereket vagy sem, miután a mi testünkben fejlődik. Ha nektek ez nem tetszik, akkor ne csináljatok gyereket.
2016. jan. 15. 20:32
 96/153 anonim ***** válasza:
24%

Önző férfi fejnek mondhatod...

Kíváncsi lennék, hogy az állítólagos barátnője mit szólna mindahhoz,amiket itt leír a pasija. Ha véletlenül terhes lenne tőle, és éppenséggel ez a pasi nem akarja a gyereket,azonnal lelécelne...

2016. jan. 15. 20:38
 97/153 anonim ***** válasza:
20%

#96, szerintem semmit, pontosan ismeri a kérdéshez való hozzáállásomat... sok-sok éve... mellesleg meg egyáltalán nem biztos, hogy tiltakoznék, ugyanis Ő nem "anyatípusú", soha nem helyezne semmilyen szempontból a gyerek mögé... ahogy természetesen én se Őt.

Kielégít a válaszom?

2016. jan. 15. 20:44
 98/153 anonim ***** válasza:
65%

#94 és #95 - most őszintén, szerintetek egy férfit az ilyen helyzetben érdekelni fog a ti véleményetek, és ehhez képest fogja élni az életét, vagy ha belekényszerítik egy ilyen helyzetbe, akkor mindent meg fog tenni azért, hogy minél épebb bőrrel ússza meg, ne abszolút vesztesként??? Most tényleg őszintén...

Mit nyer azzal, ha úgy viselkedik, amit ti előadtatok itt? Ja, hogy semmit? Szerintetek reális valakitől olyan dolgokat elvárni, amivel csak rosszul járhat?

2016. jan. 15. 20:56
 99/153 anonim ***** válasza:
34%
magyarán ti egy olyan pár vagytok, akik soha nem szeretnének gyereket, mert nem a ti világotok, nem óhajtotok soha másról gondoskodni, nem akartok csak magatokkal törődni. Ezzel semmi gond nincsen, hidd el, de könyörgöm...ne írogass akkor ostobaságokat. Egyáltalán mi a francot keresel a gyerekvállalás és nevelés témakörben? Már megbocsáss, de olyan ne prédikáljon itt, akinek halvány lila gőze sincs a témáról... Nem tudom, miből adódik a nőgyűlöleted és a gyerekellenességed, de nem is érdekel. Viszont fogadd el, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy a te, nem hinném, hogy túlságosan normális, elképzelt világodban léteznek. Mivel nem vagyok sportoló, nem értek a sporthoz, nem osztom az észt a sport kategóriában...sorryyyy
2016. jan. 15. 20:57
 100/153 anonim ***** válasza:
24%
Csak, hogy a férfi véleménye már ebben az esetben nem érdekli a bíróságot! Véleményezési lehetősége addig volt, még el nem kezdték a szexuális együttlétet. És azért nem hinném, hogy minden férfi a gyerektartás elkerülése miatt ott hagyja a munkáját és feketézni fog, vagy elmenekül külföldre. Ne viccelj már! Ez ennyire nem egyszerű.
2016. jan. 15. 20:59
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!