Hogyan lehet elkerülni a felelősségre vonást?
Sose értettem ezt a dupla védekezést..komolyan.. Nem véletlenül szedek gyógyszert és nem használok gumit.
Így tudom élvezni a szexet (nő vagyok).
Aztán ha teherbe esnék a gyógyszer mellett, akkor majd eldöntöm, hogy akarom-e a gyereket. Azért viszont biztos nem fogok dupla védekezést alkalmazni, mert nehogy beleessek abba az 1%-ba...
"Én nem vagyok az élvezet ellen, komolyan, " - hát pedig innen nagyon úgy tűnik, hogy az előzőekben írt 3%-ot lazán alárendeled a 97%-nak... és ennek eredményeképp mondjuk peches esetben egy megfogant embrió nem kap LEHETŐSÉGET ("megszívni" még nemigen tud semmit, ahhoz tudat kellene) és kontra a szexuális élet problémáin szétesik egy család, amit 2-3-4-akárhány (papamamagyerekek) tudattal és érzelemmel bíró emberi lény meg tényleg megszívhat. Na, valójában ez van a mérleg két serpenyőjében.
Szóval bocs, de én azt gondolom, hogy persze, minden pártól elvárható, hogy ha nem akar gyereket, akkor valamilyen korszerűnek elfogadott és nekik a leginkább megfelelő védekezési móddal védekezzen - ez az ő érdekük is, természetesen - de magyarán kimondva egyetlen embrió sem ér annyit, hogy tönkre tegye a szexuális életünket, és ezzel a párkapcsolatunkat.
Természetesen te gondolhatod másként, és kereshetsz ehhez képest párt, a védekezés az adott pár közös magánügye, azzal együtt, hogy kinek milyen kockázat fér bele, és milyen nem.
Más fogamzásgátlásába (a párunkon kívül, természetesen) meg olyan szóljon bele, aki maga is elfogadja, ha mások beleszólnak az övébe...
"egyetlen embrió sem ér annyit, hogy tönkre tegye a szexuális életünket"
Tökéletesen megfogalmaztad mit jelent számodra az élet. Csak azzal nem vagy tisztába, hogy az embrió biológiailag-genetikailag pontosan ugyanolyan, mint te magad! EMBER! Az emberi élet ugyanis a fogantatással kezdődik és a halálig tart. De nem egy változások nélküli folyamat. Az ember percről percre változik és az emberi életben életszakaszok vannak: embrionális, magzati kor, újszülöttkor, csecsemőkor, kisgyermekkor, gyermekkor, kamaszkor, serdülőkor, fiatal felnőtt kor, felnőtt kor, időskor, aggastyán kor. Az alapján különbséget tenni ember és ember között, hogy az élet melyik szakaszában van éppen, végtelenül ostoba dolog. Csak az tesz így, akinek nulla biológiai tudása van, vagy aki magasról tesz az életre és nem jelent számára semmit. Élvezkedjünk, élvezkedjünk, élvezkedjünk...Bocs, ha én ennél többre tartom magam és az életet is.
Kezdjük a tévedéseddel, mert hogy genetikailag valóban, biológiailag (anatómiailag, élettanilag) meg kb mint az egyik nyúl a másik kockacukorhoz, azaz semennyire se... kezdjük ugye ott, hogy az egyik egy a légköri oxigént és a környezet táplálékforrásait hasznosítani képes élőlény, a másik meg (bár nem parazita, mert azonos fajba tartozik a gazdatesttel, de) parazita életmódot folytat, az egyik helyváltoztató, a másik helyhez kötött, stb...
A többi meg ugye az egyéni vélemény, a magánügy, hogy ki milyen elvekért képes vagy akar egyáltalán áldozatokat hozni, és mennyire. Az "... Élvezkedjünk, élvezkedjünk, élvezkedjünk..." szöveged viszont sokat mondó, magad cáfolod vele az előző "Én nem vagyok az élvezet ellen, komolyan,.." kijelentésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!