Szeretném elkerülni a gátmetszést. Hogyan készüljek így a szülésre?
A legfontosabb egy jó szülésznő és egy olyan orvos, aki ezt tiszteletben is tartja.
Második lépésként semmit nem tehetsz. Ajánlják a masszázsolajakat, gátmasszázst szülés előtt, de nem bizonyított, hogy bármi hasznuk lenne. A kitolási pózok esetleg befolyásolhatják a repedés esélyét, fekve a legrosszabbak egyike a kitolás. Vízben jók az esélyek, a víz ellentart. Fontos a lassú, fokozatos kitolás.
Egyébként a szülésznővel érdemes egyeztetni, sok tanácsot tud adni.
Én nem mondom, hogy tudom mi a titka, de nekem nem volt gátmeccés és csak egy helyen repedtem. Semmi fájdalmam nem volt utánna.
Az egész terhesség alatt mozogtam...órákat sétáltam még a szülés előtti nap is gyalogoltam 2órát.
A gravitáció segít szülésnél az biztos.
És figyelj arra mikor kell erőtelljesen nyomni!
A legtöbb szülésnél nem kell gátmetszés, és ritka a sérülés. Olyan szakembert keress aki nem vág automatikusan, és nem sietteti a kitolást. A hentes típus beléd vág ha kell ha nem...
Én kaptam oxytocint, mégis egy karcolás nélkül megúsztam. Kitoláskor négykézláb voltam, a megfelelő pozíció is segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!