Hogyan lehet elkerülni a felelősségre vonást?

Figyelt kérdés
Abszolút elméleti a kérdés, szerencsére nem valós. Láttam a tv-ben egy sorozatot, amiben a 18 éves fiú egy laza kapcsolatban kevés idő után felcsinált egy 18 éves lányt. A lány fejébe vette, hogy a szüleihez költözik és megtartja a gyereket. A fiú még karriert szeretne építeni, 18 évesen nem érzi magát potenciális apának. Ekkor eszembe jutott! Vajon mit tehet ilyenkor a fiú? Hiszen a gyermekvállalás két ember felelős döntése! Ilyenkor a lány önállóan dönt olyasmiről ami egy felelősebb döntést kívánna. A kérdésem, hogy ilyen esetben az apa hogyan "úszhatja meg" az apaságot mint jogi tényt és a gyermektartást? Hiszen 18 évesen egy laza kapcsolatba ki akarna gyereket vállalni? Jogos, hogy ha valaki be akarja fejezni az iskoláit és ha van már miből, felelősen megalapozva akar valaki gyermeket vállalni. Most az etikai részét hagyjuk, hiszen azt mindannyian tudjuk nem vagyunk naivak, hogy az emberek nem csak szaporodási céllal szeretkeznek! Az így, rosszkor besikerült terhesség pedig bizony, nem csak az anya döntése kell, hogy legyen. Illetve, a döntés nyilván az övé, de kötelezi-e a jog az apát egy ilyen helyzetben, hogy vállalja a gyereket és fizessen is utána, holott ő épp úgy csak élvezni akart egy egyetlen tartalom nélküli együttlétet mint az aki most önállóan (a lány) akar dönteni sokkal súlyosabb kérdésben? Vélemények? Hangsúlyozom, a történet nem valós de akár az is lehetne! Szívesen veszem az érveléseket, kommenteket.

2016. jan. 11. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/153 anonim ***** válasza:
27%

"Szóval amikor te egy legyintéssel elintéznéd az abortuszt, akkor arra is gondolj, hogy mit tennél, ha adott estben egy nő élete, vagy életreszóló gyermektelensége száradna a lelkeden, csak mert te élvezni akartál egy jót, felelősség nélkül..." - pont ugyanazt, amit a nők tesznek és éreznek akkor, amikor egy embrió megtartásával tönkreteszik egy férfi életét, elveszik a célt, az értelmet és a reményt belőle...

Amellett, hogy a felvetésed teljesen igazságtalan és szexista, ugyanis a szex nem a "férfi élvezkedéséről" szól általában, hanem mindkét fél(!) élvezkedéséről... nem a nemi erőszak esete a téma... akinek a szex csak a férfi élvezkedéséről szól, az ugye magáról állít ki nem túl hízelgő bizonyítványt... az ilyen nők jobb, ha távol tartják magukat tényleg a férfi nemtől...

2016. jan. 14. 23:10
 42/153 anonim ***** válasza:
61%
39-es! Írd már meg kérlek, ki kényszerítette a férfit arra, hogy lefeküdjön a nővel? Ki mondta neki, hogy a szexnek nem lehetnek következményei? Ezt minden épeszű felnőtt embernek tudnia kell! De a következmények viselése alól az sem ment fel senkit, ha annyira idióta, hogy ezzel nem volt tisztában!
2016. jan. 15. 07:57
 43/153 anonim ***** válasza:
33%
Amúgy azért annyira nem védekezhettek jól, ha sikerült a terhesség. Az óvszer ugyanis megfelelő használat mellett teljesen biztonságos! Az hogy a srác annyira ostoba volt, hogy nem tudott normálisan gumit húzni,arról megint ki tehet? Nem ő maga? Akárhogy magyarázod, nem lehet a felelősséget elkerülni!
2016. jan. 15. 08:00
 44/153 anonim ***** válasza:
62%

El kell fogadni, hogy a természet úgy teremtette a nőt és a férfit, hogy a nő dolga legyen a gyerek kihordása. Innentől kezdve, ha a nő teherbe esik, akkor ez az ő döntése. Neki van hatalma eldönteni, hogy akarja-e a gyereket vagy sem.

Mint írtam..ha nem akarod, hogy gyereked legyen, akkor ne add oda senkinek a "hímivarsejtjeidet".

Ami pedig a kérdező által felvázolt szituációt illeti (egyéjszakás/szexkapcsolat, nem komoly párkapcsolat). Őszintén hidegen hagyna, hogy a másik mit akar... Mivel nem jelent nekem semmit a másik, csak egy élvezetes estét, úgy miért érdekelne az, hogy ő akar-e gyereket vagy sem?!

Egy ilyen esetben, ha fiatal vagyok, akkor nem vállalnék gyereket..ugyanakkor ha már idősebb, vágynék is a gyerekre, de komoly partnert sajnos nem találtam még, emellett pedig egyedül is fel tudnék nevelni egy gyereket, akkor nem kizárt, hogy megtartanám. Az hogy az apuka ezt szeretné-e vagy sem..leszarom. Ha nem akarja látni a gyerekét, akkor a szíve joga. A gyerektartás viszont a gyereknek jár (és mint tudjuk, soha nem is fedezi a teljes kiadást a gyerekre), tehát minden további nélkül kérném a gyerektartást.

Egy komoly kapcsolat más.. Nyilván érdekel, hogy mit szeretne a másik, megbeszélném vele a dolgot. A párommal 2 évvel ezelőtt például nem vállaltunk volna gyereket, gondolkodás nélkül az abortusz mellett döntöttünk volna. Most sem lenne ideális, 2-3 év múlva szeretnénk csak, de ha becsúszna, akkor most már vállalnánk.

Tehát egy komoly kapcsolatnál érdekel, hogy mit gondol a másik.. megbeszéljük, és közös pontra juthatunk még akkor is ha a kezdeti ijedelem ellenére eleinte más állásponton voltunk.

Egy egyéjszakás/semmit se jelentő kapcsolatnál viszont miért érdekelne a másik? A saját testem és a saját vágyaim fognak érdekelni.

De ezt meg is lehet fordítani.. Ha nem akarnám a gyereket, de apuka meg igen, hiába csak egy kaland voltam, ugyanúgy nem érdekelne.

2016. jan. 15. 08:53
 45/153 anonim ***** válasza:
37%

#42, és a nőt ki kényszerítette, hogy lefeküdjön a férfival?

Továbbra sem értem, hogy ha a nő spermadonornak nézi a férfit egyenrangú partner helyett, akkor miért várná el, hogy másként álljon a terhességhez, mint egy spermadonor?????

A köv. hozzászólásodra meg annyit, hogy ilyenkor mindent el kell követni azért, hogy a férfi tényleg egy spermadonor felelősségét (azaz semmit) viselje, aztán vagy összejön, vagy nem. Mint írtam, évente másfélezer férfinak biztosan összejön, annyi gyereket anyakönyveznek ugyanis képzelt apa bejegyzésével. (lehet ezért haragudni, meg lepontozni, meg akármit, a tény attól tény marad) Más megközelítésben ennyi nő biztosan van, aki korrekt módon áll ehhez a kérdéshez, ami nem kevés, ahhoz képest, hogy lehet mondjuk évente 5000 ilyen eset... tehát az összes szülések talán 6-7-8%-a.

Szóval egyértelműen férfi-ellenes hozzáállásnak kell tekintenem azt, ha valaki azt akarja bebeszélni egy férfinak, hogy "nincs mit tenni, úgyse sikerül, adja fel eleve"... mert az ilyen esetek mondjuk 1/3-ában sikerül. Ez a tény. Lehet rá haragudni...

2016. jan. 15. 09:05
 46/153 anonim ***** válasza:
33%
#44, mi ebből a tanulság? Az, ha az ember egy éjszakás kapcsolatban hajt, véletlenül se adja meg semmilyen elérhetőségét...:)
2016. jan. 15. 09:09
 47/153 anonim ***** válasza:
22%

Volt már egyéjszakás kalandom, több is. Egyik partner sem volt teljesen ismeretlen. Volt egy, akit aznap ismertem meg, de barát/haver által.. Az apuka nem tudna csak úgy eltűnni.

2016. jan. 15. 09:32
 48/153 anonim ***** válasza:
18%

#45 Szerintem nem kéne spermadonornak hívni az illetőt, ha egyébként a nő sem így tervezte... Az nyilván gerinctelen dolog, hogy a nő bekamuzza a gyógyszert, netán kiszúrja szándékosan a gumit előtte, és a másikat ténylegesen spermadonornak tekinti.. Viszont ha a nőnek is csak egy élvezetes esteként indul, ez esetben kész, el kell fogadni, hogy a nőnek van döntési joga a gyerek fölött.

Mindenki ezzel a tudattal megy bele egy szexuális kapcsolatba. Ha nem tetszik, nem kell dugni.

Ez egy olyan dolog, amin nem lehet változtatni. Az ég is kék...hiába állítod, hogy lehetne akár zöld is..Nem, nem zöld, hanem kék. Pont.

NEm értem ezen mi annyira felfoghatatlan. Vitatkozzatok inkább azzal, akinek a létezésünk köszönhető...hogy mégis miért nem a férfiak kapták ezt a szerepet?! Vagy miért nem két emberben fejlődik hogy aztán a végén összerakhassák?! És akkor aztán mindkét fél akarata kell ehhez. Stb, stb, stb..

2016. jan. 15. 09:37
 49/153 anonim ***** válasza:
33%

#47, én a férfiaknak adtam tanácsot a jövőre nézve... egyébként tudok még egyet, alkalmi kapcsolatként kerülje a 20-as vége, 30-as, középosztálybeli, "jól szituált" nőket, akiknek ketyeg a biológiai órájuk, és egzisztenciálisan be tudnak vállalni egy gyereket egyedül... a 16-24 korosztály (mondjuk) általában eleve bevállalósabb, és az esély is sokkal kisebb rá, hogy egy ilyen szituban a terhesség kihordása mellett döntene... valamint a férjes nőkkel sincs vész ilyen tekintetben.

(hidd el, van annyira jó tanács itt, mint a gumi mellett agitálás - ugyanúgy eső után köpönyeg:))

2016. jan. 15. 09:50
 50/153 anonim ***** válasza:
28%
45-ös! Ez két ember "felelős" döntése volt. Egyik sem ártatlanabb, mint a másik. Viszont a nő testét érinti a terhesség, ezért a jog neki adja meg a lehetőséget, hogy döntsön arról, kihordja-e a babát, vagy sem. Azért nem hiszem, hogy a nők spermadonornak tekintik a férfiakat. Ha a pasi azt elhiszi, hogy a nő szed pl gyógyszert, akkor végtelenül ostoba. Főleg, ha egy éjszakás, vagy alkalmi kapcsolatról van szó. Tehát innentől kezdve a pasi ugyanolyan hibás. Ráadásul ha nem húz gumit, akkor meg...mit is vár? Azért azt is nehezen hiszem el, hogy az óvszert a nő ki tudja lyukasztani. Hogy? Tartsa magánál mindig a pasi és kész...De amúgy kiragadtál egy olyan példát ezzel, ami 100000000000000 esetből egyszer, ha megtörténik.
2016. jan. 15. 09:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!