Hogyan lehet elkerülni a felelősségre vonást?

Figyelt kérdés
Abszolút elméleti a kérdés, szerencsére nem valós. Láttam a tv-ben egy sorozatot, amiben a 18 éves fiú egy laza kapcsolatban kevés idő után felcsinált egy 18 éves lányt. A lány fejébe vette, hogy a szüleihez költözik és megtartja a gyereket. A fiú még karriert szeretne építeni, 18 évesen nem érzi magát potenciális apának. Ekkor eszembe jutott! Vajon mit tehet ilyenkor a fiú? Hiszen a gyermekvállalás két ember felelős döntése! Ilyenkor a lány önállóan dönt olyasmiről ami egy felelősebb döntést kívánna. A kérdésem, hogy ilyen esetben az apa hogyan "úszhatja meg" az apaságot mint jogi tényt és a gyermektartást? Hiszen 18 évesen egy laza kapcsolatba ki akarna gyereket vállalni? Jogos, hogy ha valaki be akarja fejezni az iskoláit és ha van már miből, felelősen megalapozva akar valaki gyermeket vállalni. Most az etikai részét hagyjuk, hiszen azt mindannyian tudjuk nem vagyunk naivak, hogy az emberek nem csak szaporodási céllal szeretkeznek! Az így, rosszkor besikerült terhesség pedig bizony, nem csak az anya döntése kell, hogy legyen. Illetve, a döntés nyilván az övé, de kötelezi-e a jog az apát egy ilyen helyzetben, hogy vállalja a gyereket és fizessen is utána, holott ő épp úgy csak élvezni akart egy egyetlen tartalom nélküli együttlétet mint az aki most önállóan (a lány) akar dönteni sokkal súlyosabb kérdésben? Vélemények? Hangsúlyozom, a történet nem valós de akár az is lehetne! Szívesen veszem az érveléseket, kommenteket.

2016. jan. 11. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/153 anonim ***** válasza:
60%

Semmit nem tehet. Ha semmiképp nem akarsz gyereket, akkor ne szexelj. Ha meg szexelsz, akkor tedd azzal a tudattal, hogy csekély eséllyel ugyan, de lehet, hogy teherbe ejted a másikat.

Húzz gumit, vagy ha ez nem elég, akkor ne szexelj.

Erkölcsileg pedig nem szép dolog, de igazából ha hamarabb szól a lány, akkor se tehet senki semmit a döntése ellen. Ugyanúgy megtartja és te/az illető ugyanúgy az apja marad annak a gyereknek.

Szóval mit lehet tenni? Semmi egyebet. Gumit húzol, ennyit tehetsz. Nincs semmilyen kibúvó.

2016. jan. 11. 20:12
 12/153 anonim ***** válasza:
68%

És mi van akkor,ha a lány is megtesz mindent,hogy elkerülje a terhességet,mégis terhes marad?

Ő hogyan keres kibúvót a terhesség-szülés/ abortusz alól??

Az ő testét semmilyen tövény nem védi onanntól, a pasinak meg csak gyerektartási kötelezettsége van!

Na ez a nagy kib..szás!

2016. jan. 11. 21:06
 13/153 anonim ***** válasza:
17%
* onnantól
2016. jan. 11. 21:06
 14/153 anonim ***** válasza:
38%

"De mi van akkor, ha a fiú gumit húz, tehát minden tudása szerint eljár, hogy ne sodródjon bele a helyzetbe mégis terhesség a vége?"

Khm...Azért tisztázzuk...MINDENT csak akkor tett volna meg, ha eleve le sem fekszik a lánnyal. Ha pedig nincs tisztában azzal, hogy a gumi nem véd 100%-osan, akkor ott valami nincs rendben agyilag...

2016. jan. 11. 21:18
 15/153 anonim ***** válasza:
30%
Nekem van ilyen ismerősöm,annyi a különbség,hogy Ők nem 18 évesek voltak,hanem kb.25.A srác orvosnak tanult,igen jól szituált,ariszokrata család állt a háta mögött.Azt nagyjából lenyelték,hogy ezzel a csajszival jár(Ők sem álltak éppen rosszul,a csajnak saját lakása,autója,és egy pici szoli szalonja volt,de ott anyuka könyvelő cégnél volt alkalmazott,apuka numizmatikus,régiségkereskedő(nem kisebbség!!!)),de semmi komolyabbat nem akartak.Ám becsúszott a baba!Na,akkor már a srác se gondolta olyan komolyan a dolgokat!A csajszi-és a családja is-ragaszkodott a babához,a srác családja még azt se ismerte el,hogy a fiú az apuka.Bíróság,DNS-s teszt,persze kiderült,hogy Ő az apa.A szülők elkezdtek fizetni,de nem nagyon voltak kíváncsiak a kicsire.Apuka is hébe-hóba nézte csak meg.Nem tudom ma mi lehet velük(vagy 10 éve nem találkoztunk),már 15 év körüli lehet a gyerek.....
2016. jan. 12. 09:28
 16/153 anonim ***** válasza:
22%

Egyszerűen nem értem, ti mit tanultatok az ember szaporodásáról meg hogy volt-e felvilágosító óra.

A szex= gyereket csinálni.

Hja, kérem, hogy ti azért keféltek fűvel-fával, mert a puszta élvezet a cél? Látod, ez a természet csapdája, mert már az ősember is ezért csinálta, nem azért, mert gyereket akart.

A felelősségre vonás alól több módon is kibújhat. Az egyik remek módja, ha gumit húz, így tudja, hogy igenis védekeztek, tehát a csaj nem lesz terhes, vagy nem tőle. Aki rendesen tudja használni, ott gond nem szokott lenni, max. csak akkor, ha valaki rosszul húzza fel, és kiszakad.

A másik lehetőség, hogy olyanba mártogatod a farkad, akiről úgy gondolod, hogy akár még közös gyereket is el tudsz vele képzelni, sőt, szeretnéd is.

Nem jog, meg nem kötelező mindent megugrani, amin szoknya van, aztán meg sírni, hogy de hát én ettől a luvnyától nem akarok gyereket!!

Egyébként ha így járnál, annyi lenne az össz véleményem, hogy megérdemelted, tanulsz belőle.

Most itt írogat egy kislány, aki terhes, és ő se tudja kifizetni az abortuszt, meg a pasija se akarja. Ennyit a férfias felelősségvállalásról.

2016. jan. 12. 09:31
 17/153 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mint mondtam, a beszélgetés és a kérdés felvetése elméleti pusztán nem valós. Engem a jogi része érdekelne leginkább nem az etikai és a biológiai, hogy miért és hogyan fogan meg a gyermek. Hanem az, hogy mennyire oszlik meg a felelősség a jog szemszögéből ilyen és olyan esetekben, ha az illető a lehető leggondosabban járt el a cselekmény bekövetkezésének megakadályozására férfiként. De látom, itt az erkölcs csőszök vannak többségben akik a kérdést csak felületesen olvassák el. Sőt van aki már ki is oktatott az elméleti kérdésemben. Nekik külön köszönöm, hogy ennyire figyelmesen olvasták el és ennyire figyelmes választ adtak arra amiről azt sem olvasták el mire is válaszolnak pontosan.
2016. jan. 13. 10:32
 18/153 anonim ***** válasza:
37%
Jogi rész: Kizárólag a nő dönthet arról, hogy megtartja-e a gyereket, vagy nem. A férfinek ebbe nincs beleszólási joga. A felelősséget az esetleges gyerekért pedig a férfi akkor vállalta, amikor belement a szexuális együttlétbe. Azt ugyanis mindenki köteles tudni, hogy egyik védekezési módszer sem 100%-os. Szóval jogilag nincs kibúvó! Vállalni kell a felelősséget és kész! Vagy nem szexelni... Szerintem ezt nem csak én, hanem előttem számtalan válaszoló megírta már neked. Nem értem a felháborodásod!
2016. jan. 13. 11:28
 19/153 anonim ***** válasza:
57%

Valóban nem erkölcscsősz indíttatásból írták a korábbiakat. A nő egyedüli joga eldönteni, szül-e vagy sem. Akkor is ez a helyzet, ha az apuka megtartaná, de a nő nem!

A férfi egy dolgot tehet: nem szórja a magját, mint a pitypang, hanem megválogatja, kivel fekszik le, mert:

- A vele azonos értékrendű nő valószínűleg ugyanúgy akar/nem akar gyereket, mint ő.

- Ha mégis becsúszik a gyerek, nem egy olyannal kell hétvégi apukaként kapcsolatban maradnia, akit a háta közepére sem kíván.

- Normális nő akkor se akarja indokolatlan mértékben lehúzni anyagilag, ha nem maradnak együtt, és gyerektartást kell fizetni.

- Az a gyerek mégis a férfié lesz, és nem mindegy, ki neveli fel, milyen értékrend szerint, ha az anyuka egyedül neveli.

Ennyit tehet a férfi. A jog is ezt mondja, nyugodj bele.

2016. jan. 13. 14:01
 20/153 anonim ***** válasza:
78%
Azért ennyire nem fekete-fehér a helyzet, amennyire itt írják... ha a nő még fiatal, és a férfi abszolút nem tartja a kapcsolatot velük, akkor jó esély van rá, hogy a nő új párja örökbe fogadja a gyereket, és akkor megszűnik a biológiai apa mindenféle felelőssége és kötelezettsége. Egyik ismerősöm is így úszta meg 2-3 év után a további kötelezettségeket.
2016. jan. 13. 18:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!