Menjek el az abortuszra?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk lassan együtt, minden rendben van megbeszéltük, hogy majd szeretnénk babát. A baba hamarabb akart jönni és most 5 hetes terhes vagyok.

Az apuka aki amúgy a csillagokat lehozta eddig nekem, mégis azt mondogatja, hogy nem leszünk meg anyagilag. Menjek el az abortuszra majd jövőre lesz másik babánk.

Ez a sztori szép és jó lenne, de én nem tudom hogy ez nekem mekkora trauma lesz. Egyszerűen belegondolok és már elkezdek nagyon sírni.

Azt is mondta, hogy nem fog elhagyni, ha megtartom, de szerinte biztos megromlik a kapcsolat.

Ti mit tennétek? Azért teszem ki ide, mert senkinek nem merem a családban sem elmondani.

jan. 22. 00:14
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/279 anonim ***** válasza:
54%
#79 "Megöletné a saját gyerekét" - ebből csak az következik, hogy a Kérdező párja nem korlátolt magzatvédő, aki egyenlőségjelet tenne egy fejletlen embrió teljesen legális abortálása és egy gyerek megölése között. Nem valószínű, hogy az ő készülékében lenne a hiba...
jan. 23. 18:12
 82/279 anonim ***** válasza:
32%
79# Egy nőben ilyenkor elég nagy az érzelmi hullámvasút,a főkérdésben is ott van,hogy sír,ha erre gondol. Azt gondolom a szívhang hallgatásnál és a műtét után akkora lelki teher lesz ez,hogy még egy apáca is felrúgná a férjét utána. Én megértem,ha egyedül nem szeretné vállalni,azért ez érthető,de nagyon naív és buta,ha vele marad ezekután és élete végéig mindig felfog jönni majd ez az emlék. De mindenki a saját élete dolgain tanul.
jan. 23. 18:18
 83/279 anonim ***** válasza:
49%
#82 "De mindenki a saját élete dolgain tanul." - ez pontosan így van, tanusíthatom! (én mondjuk a szívhang hallgatása kapcsán a Dórika nénit rúgnám fel...:))
jan. 23. 18:24
 84/279 anonim ***** válasza:
32%
83# Miért,ő kérte,hogy vetesd el? Vagy miért is.
jan. 23. 18:27
 85/279 anonim ***** válasza:
45%
#83, mert ő találta ki ezt a szívhang-faxságot!
jan. 23. 18:30
 86/279 anonim ***** válasza:
36%
85# Itt most nem ez a lényeg. Ha most 9 hetes lenne,már amúgy is hallotta volna. Remélem te nem a korábbi férfi hozzászóló vagy.:) Azért egy férfi ebbe rohadtul nem tud állást foglalni,tekintve,hogy soha nem fogtok átélni abortuszt,terhességet. Elképzelésetek sincs,hogy min megy át egy nő ilyenkor. Így véleményt se tudtok erről formálni.
jan. 23. 18:33
 87/279 anonim ***** válasza:
32%
De, pont az a hozzászóló vagyok:) Ez meg egyébként 1:1, lehet, hogy nekünk arról nincs elképzelésünk, hogy a nő mit él át az abortuszkor, de nektek, nőknek meg arról nincs elképzelésetek se, hogy egy férfi mit él át, ha akaratán kívül apává teszik, sárba taposva az önreprodukciós önrendelkezési jogát...
jan. 23. 18:44
 88/279 anonim ***** válasza:
27%
Persze,mert az ugyanaz,mint az abortusz vagy a szülés. :D Az egyik fizikai-lelki,a másik egy lelki vonal. Egyébként nincs ezzel gond,én nem hoznék férfit ilyen helyzetbe,de ő pedig fogja fel,hogy kereshet más hülyét ezentúl. Vagy mindent is szeretnétek? Legyen meg az abortusz,majd mosolyogva bújjon hozzá és minden menjen tovább? Ez nem ilyen egyszerű,maximum nektek.
jan. 23. 18:49
 89/279 anonim ***** válasza:
27%
#88, azért szerencsére azok a nők vannak többségben, akik az abortuszt is normálisan képesek lekezelni... nem túl rég csináltak egy felmérést a John Hopkins egyetemen, a saját abortuszton átesett hallgatóik körében, hajszál pontosan 0 azaz NULLA pszichés problémát találtak a körükben. Persze nyilván a keresztény/izraelita/muszlim nőegylet körében másféle eredményt kapnál, de elég kristálytisztán látszik, hogy a problémát nem maga az abortusz okozza, hanem az az ember-ellenes világnézet, ami kvázi elvárja a nőktől, hogy ők az abortusztól lelki sérültekké válljanak... ha nincs ilyenféle nyomásnak kitéve az a nő, pár hónap alatt túl lesz rajta, mint bármely hasonló életvezetési krízisen. Az esetek többségében pusztán annyi történik, hogy majd az ideálisabb időkben születik gyereke a párnak, és kész.
jan. 23. 19:03
 90/279 anonim ***** válasza:
31%
89# Ezek tanulmányok csak. Nem amiatt vannak kikészülve,hanem mint a kérdező esetében is,ő szeretettel várná a picit. Túl lesznek ezen és jönni fog,de más férfitól. :D Vagy ezt már nem veszi be a férfi gyomor? Egyébként rengeteg nő van,aki utána nem esik teherbe,bár már egyre ritkább az ilyen. Te mint férfi eltudnál számolni a lelkiismereteddel?
jan. 23. 19:08
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!